REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bobocii de clasa I învață despre comportamentul financiar și maturizarea piețelor financiare, printre bastonașe și liniuțe

Bobocii de clasa I învață despre comportamentul financiar și maturizarea piețelor financiare, printre bastonașe și liniuțe

Replica API 7 septembrie 2019 | 18:23 258

sursa foto: CNMR

Elevii claselor I din Municipiul Bucureşti şi cei din judeţele Bihor, Braşov şi Iaşi vor primi în prima zi de şcoală peste 10.900 de materiale de educaţie financiară dedicate lor, a anunţat, vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie stiripesurse.ro

"Educaţia financiară joacă un rol foarte important în formarea viitorului consumator de produsele şi servicii financiare. ASF, cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare din Municipiul Bucureşti, judeţul Bihor, judeţul Braşov şi judeţul Iaşi, va întâmpina "bobocii" din clasa I în prima zi de şcoală cu peste 10.900 materiale de educaţie financiară dedicate lor. Prin joc şi poveşti, copiii pot învăţa despre protejarea împotriva efectelor financiare ale riscului, despre economisire pe termen lung sau despre investiţii financiare", precizează ASF.

Potrivit sursei citate, comportamentele consumatorilor adulţi se formează încă din copilărie şi educaţia financiară timpurie contribuie la formarea unui comportament financiar corect, bazat pe nevoile consumatorului. "Maturizarea pieţelor financiare nebancare depinde în mare măsură de cererea consumatorilor, în fapt aceştia fiind cei care determină creşterea calităţii serviciilor, apariţia şi dezvoltarea de noi produse financiare şi consolidarea pieţelor", susţin reprezentanţii ASF.

ASF are în derulare, începând cu anul 2015, un program naţional de educaţie financiară care are ca obiectiv principal creşterea gradului de înţelegere a conceptelor şi a noţiunilor financiare. Educaţia financiară are drept scop instruirea copiilor şi tinerilor pentru a participa mai bine pregătiţi la economia mondială, punând întrebări, deţinând know-how, competenţe şi motivare, recunoscând riscurile pentru a lua decizii corecte pentru securitate lor financiară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa nu, comportament financiar, unii sa vina la scoala cu banii in buzunar si altii sa-i molesteze si sa le ceara taxa de protectie,ca nu se mai pleaca cu pachetelul de acasa. Banul bata-l vina !
4
0
Bancile au intrat in scoli. Este ca si cum vulpea a intrat in cotetul gainilor. Copiii sunt invatati sa devina clientii bancilor, sa economiseasca pe termen lung si sa investeasca in fonduri mutuale diversificate. Investitorii adevarati fac exact invers.
6
0
Exista clasa zero
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367