REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Boc: USL Cluj şterge pe jos cu Ponta, consilierii au refuzat prelungirea unui contract cu China

Boc: USL Cluj şterge pe jos cu Ponta, consilierii au refuzat prelungirea unui contract cu China

Replica API 12 iulie 2013 | 00:00 215

Primarul Emil Boc a declarat că USL Cluj "şterge pe jos cu Victor Ponta" deoarece consilierii locali social-liberali au refuzat, joi, să voteze prelungirea unui contract de închiriere cu o asociaţie româno-chineză, în timp ce premierul anunţase că vrea un parteneriat strategic cu China. Emil Boc a declarat, joi seară, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local, că asociaţia de prietenie româno-chineză din municipiu are un cuvânt important în promovarea relaţiilor din Cluj-Napoca şi China şi de a atrage investitori chinezi în judeţul Cluj.

"USL Cluj şterge pe jos cu Victor Ponta. Mă refer la lucruri serioase, la faptul că tot ceea ce a declarat Victor Ponta în China, despre parteneriatul şi importanţa relaţiei pe care o avem cu un partener economic extrem de serios şi pe care îl aşteptăm să vină la Cluj cu o investiţie de peste un miliard de euro pentru hidrocentrala Tarniţa - Lăpuşteşti, este sfidat şi batjocorit de USL Cluj, care a refuzat prelungirea unui contract de închiriere Asociaţiei de prietenie româno-chineze din Cluj-Napoca. Aceasta are un cuvânt important în promovarea relaţiilor din Cluj-Napoca şi China, de a atrage investitori chinezi în judeţul nostru. Deci Victor Ponta primeşte o palmă de la USL Cluj, sfidând toate declaraţiile şi angajamentele pe care şi le-a luat", a spus Boc.

Consilierii locali ai USL şi PPDD au respins, joi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca, un proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere pentru Asociaţia de prietenie româno-chineză din municipiu, invocând faptul că aceasta nu a depus cererea de prelungire "în termen".

Consilierul local PSD, Gabriel Oniga, a declarat că în momentul expirării contractului de închiriere, asociaţia respectivă trebuia să depună cerere de prelungire, dar aceasta a fost depusă tardiv.

"Cererea de prelungire a contractului de închiriere era ieşită din termen, şi de aceea noi nu am susţinut proiectul", a explicat Oniga.

După respingerea proiectului de prelungire a contractului de închiriere în şedinţa ordinară, primarul Emil Boc a convocat o şedinţă de îndată la care consilierii USL şi PPDD nu au participat, astfel că proiectul nu a fost adoptat nici de această dată.

La începutul acestei luni, premierul Victor Ponta declara, la finalul unor discuţii avute cu preşedintele şi prim-ministrul chinez, că România îşi doreşte să încheie un parteneriat strategic cu China, prin care să fie asigurată o colaborare atât în domeniul politic, cât şi în cel economic, cultural şi educaţional.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614