REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bocai: Guvernul Boc a fost unul de sacrificiu, Cabinetul Ungureanu este unul de vizionari

Bocai: Guvernul Boc a fost unul de sacrificiu, Cabinetul Ungureanu este unul de vizionari

Replica API 20 februarie 2012 | 00:00 128

Primarul PDL al oraşului Ovidiu,

Primarul PDL al oraşului Ovidiu,

Primarul oraşului Ovidiu, pedelistul Dumitru Bocai, susţine că schimbarea Guvernului era o mutare gândită înainte ca populaţia să iasă în stradă, la proteste. Posibil ca protestele să fi urgentat "mutarea" PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Schimbarea nu înseamnă însă o sancţionare a foştilor guvernanţi, declară Bocai, ci un "ciclu încheiat" a unor oameni "curajoşi şi responsabili", o "generaţie de sacrificiu care a trebuit să ia măsuri dureroase pentru ca România să nu se scufunde pe timp de criză economică".

Reporter: Domnule primar, sunteţi pedelist. Partidul dumneavoastră a decis să schimbe premierul, miniştrii. Nu mai făcea faţă Guvernul Emil Boc?

Dumitru Bocai: Nu este vorba că fostul guvern Emil Boc nu făcea faţă. Făcea faţă, numai că măsurile de austeritate luate au supărat multă lume, iar oamenii au cerut "răzbunare" - lucru de înţeles, pe de o parte, se săturaseră, plus exista ideea că poate altcineva poate mai mult. Dar, trebuie să recunoaştem, măsurile luate de fostul Guvern au făcut ca România să o ducă mult mai bine faţă de alte ţări membre ale Uniunii Europei, confruntate cu criza economică. Este meritul Guvernului Boc, chiar dacă măsurile respective au dus şi la o stare de nemulţumire a populaţiei. A fost un sacrificiu care ne menţine pe linia de plutire. Apoi, referitor la noul Guvern, s-a vorbit de nevoia de sânge proaspăt. Noii membri ai Guvernului sunt tineri, dar copţi.

Rep.: Nu sunt prea tineri? Sunt reproşuri în acest sens de la mulţi politicieni.

D.B.: Aşa cum vă spuneam, sunt tineri, dar copţi. Este o diferenţă între tinerii necopţi, fără experienţă şi tinerii aflaţi acum în componenţa Cabinetului Ungureanu. Sunt oameni mult mai vizionari, după părerea mea. Schimbarea Guvernului este un pas făcut cu mult curaj şi cu responsabilitate din partea generaţiei care s-a retras. Nu mai este nici un ministru din garda veche, sunt toţi oameni care nu s-au afirmat în politică, doar premierul Mihai Răzvan Ungureanu are notorietate, asta şi pentru că a fost şi ministru de Externe...

Rep.: Au rămas totuşi miniştri din "garda veche", cum spuneţi dv., de la UNPR şi UDMR. Credeţi că acest lucru este un dezavantaj pentru aceste partide sau cum comentaţi decizia lor?

D.B.: Nu mai este nici un ministru din garda veche, de la PDL, iar în ceea ce priveşte decizia partenerilor PDL de a păstra miniştrii din Cabinetul Boc nu pot să spun decât că electoratul va fi cel care îi va sancţiona sau nu.

Rep.: Schimbarea aceasta a Guvernului era oricum plănuită sau s-a petrecut sub presiunea străzii?

D.B.: Lucrurile aveau să se petreacă oricum, poate nu azi, poate că a grăbit lucrurile şi presiunea străzii, dar oricum nu mai era foarte mult timp şi se petrecea. Foştii guvernanţi erau conştienţi că sunt o generaţie de sacrificiu, menită să pună în aplicare anumite măsuri care spă le erodeze mult imaginea. Dar erau lucruri care trebuiau făcute. Sunt ţări importante din Europa care recunosc faptul că trăim mai bine decât se trăieşte la ei, tocmai datorită măsurilor luate de fostul Guvern Boc. E meritul unei guvernări şi meritul unei naţiuni care nu a ieşit până acum în stradă, care a înţeles mai bine ce se petrece decât, de exemplu, grecii. Păi, la greci, ştiţi pentru ce se împrumută lumea? Pentru petreceri! Ori la noi lumea se împrumută să-şi facă locuinţe, au cu totul alte priorităţi.

Rep.: Am sesizat că sunteţi un fan al actualului premier, în sensul că îi vedeţi o carieră în ascensiune. Îi pregăteşte PDL o candidatură?

D.B.: Am salutat decizia partidului şi a preşedintelui Traian Băsescu în privinţa desemnării noului premier Mihai Răzvan Ungureanu. Este un om tânăr, din categoria noii generaţii de politicieni, mai nouă decât cea reprezentată de Crin Antonescu. Îl văd ca pe un potenţial candidat la preşedinţia României, din partea PDL.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218