REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bode: Dacă escaladarea conflictului din Ucraina va continua, vor fi mai mulţi refugiaţi

Bode: Dacă escaladarea conflictului din Ucraina va continua, vor fi mai mulţi refugiaţi

Replica API 26 septembrie 2022 | 00:00 627

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El País, că „este necesar să abandonăm speculaţiile” cu privire la posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să şi dea curs ameninţărilor cu privire la armele nucleare, Bode subliniind îngrijorarea autorităţilor române în ceea ce priveşte atacurile cibernetice şi dezinformarea. „Dacă escaladarea va continua, vor fi mai mulţi refugiaţi şi în condiţii mai grele decât până acum”, a declarat Lucian Bode jurnaliştilor spanioli, anunță news.ro.

Lucian Bode

Întrebat, într-un interviu acordat El Pais, ce părere are guvernul român despre cele mai recente ameninţări din partea lui Vladimir Putin, ministrul român de Interne a răspuns că autorităţile române sunt îngrijorate de atacurile cibernetice ale structurilor militare ruse asupra infrastructurii critice, precum şi de dezinformări

„Oricine ar trebui să fie preocupat de afirmaţiile unui dictator care ameninţă că va continua cu escaladarea acestui conflict, însă este necesar să abandonăm speculaţiile cu privire la posibilitatea ca Putin să şi dea curs ameninţărilor (cu privire la armele nucleare). În acelaşi timp, să urmărim cu speranţă reacţia cetăţenilor ruşi în urma acestor declaraţii iresponsabile. De asemenea, noi suntem îngrijoraţi de ameninţările hibride, mai exact, de atacurile cibernetice ale structurilor militare ruse asupra infrastructurii critice, precum şi de dezinformări. În România, fireşte, ne îngrijorează ca urmare a proximităţii noastră geografice, dar ceea ce cred eu înainte de toate este că, dacă escaladarea va continua, vor fi mai mulţi refugiaţi şi în condiţii mai grele decât până acum. De la începutul crizei până acum, ţara mea a procesat peste 2,4 milioane de oameni care au fost nevoiţi să părăsească Ucraina; 80.000 dintre ei au rămas în România, iar dintre aceştia jumătate sunt minori. Dincolo de asta, România are de gestionat cea mai lungă graniţă terestră din UE, de 2.070 de kilometri. Acest lucru demonstrează rolul foarte important pe care îl avem în asigurarea securităţii Europei”, a declarat Lucian Bode pentru El País, citează stiripesurse.ro.

Întrebat despre acuzaţiile făcute de oficiali ruşi conform cărora România ar fi trimis arme în Ucraina, în mod clandestin, oficialul român a răspuns că „acele acuzaţii nu sunt însoţite de dovezi”.

Lucian Bode a vorbit şi despre deciziile luate la summit-ul NATO de la Madrid, arătând, în acest context, că „prezenţa atâtor ţări pe limita estică a alianţei ajută la creşterea încred

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102