REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bode: Vom reuşi să cheltuim în acest an cei 6 miliarde de lei alocaţi pentru proiecte din fonduri UE

Bode: Vom reuşi să cheltuim în acest an cei 6 miliarde de lei alocaţi pentru proiecte din fonduri UE

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 1256

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri că, până la finalul anului, se vor cheltui cele şase miliarde de lei, bani alocaţi pentru proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile.

Lucian Bode

"În primele opt luni ale anului, valoarea investiţiilor publice în economia românească este de 24,7 miliarde de lei. Este cea mai mare sumă alocată pentru investiţii în economie, în ultimii zece ani, într-o perioadă extrem, extrem de dificilă pe care o traversăm atât din punct de vedere al epidemiei, cu care ne confruntăm, cât şi din punct de vedere al crizei economice care, trebuie să recunoaştem, ne-a afectat şi ne afectează pe toţi. Astăzi, după zece luni de guvernare, putem spune că infrastructura de transport a primit ceea ce merită, ceea ce avea nevoie. Toate şantierele de infrastructură mare au rămas deschise, ceea ce este un lucru foarte important, am deschis noi şantiere şi suntem pregătiţi să semnăm noi contracte atât pe componenta rutieră, de autostrăzi, cât şi pe componenta de feroviar şi toate celelalte moduri de transport. Am reuşit în opt luni de zile să avem un buget la Ministerul Transporturilor, după două rectificări pozitive de aproape 13 miliarde de lei, ceea ce este un lucru foarte bun, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Am reuşit să cheltuim din Titlul 58 fonduri europene, aproape 3,6 miliarde de lei. (...) Vom ajunge în acest an, la sfârşitul anului, să cheltuim cei 6 miliarde de lei pe care îi avem alocaţi pentru proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile", a spus, într-o conferinţă de presă, Lucian Bode, scrie Agerpres.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenţi, vineri, pe şantierul primului tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti, aproape de Boiţa, şi la sediul Consiliului Judeţean, unde reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat două parteneriate privind realizarea celor două variante ocolitoare, respectiv varianta ocolitoare Sibiu Sud şi centura Mediaşului

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai nene, lasa dracu cheltuitul si spune clar: anul acesta atatia kilometri de autostrada, la anul atatia, etc, lasati povestile de adormit copiii ca au trecut vremurile alea
1
0
cum poti cheltui furand cat mai mult,..priviti privirea derbedeului asta
1
1
Autostrada din creion si era gata de mult ,parca a zis ca se duce si isi pune cortul acolo.....
0
0
Nu puteti cheltui nici 20% din ce v-ati propus atata timp cat nu schimbati legea functionarilor publici si nu o sa introduceti criterii de eficienta si sanctiuni foarte dure.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369