REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bodog: Plimbarea pacientului dintr-o parte în alta, criteriu de evaluare a medicilor

Bodog: Plimbarea pacientului dintr-o parte în alta, criteriu de evaluare a medicilor

Replica API 2 august 2017 | 00:46 355

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, spune într-un interviu pentru News.ro că "plimbarea pacientului dintr-o parte în alta" va fi unul dintre criteriile de evaluare a activităţii medicilor. Totodată, Bodog susţine că un proiect al Casei Naţionale de Sănătate privind reducerea birocraţiei în cazul concediilor medicale pentru părinţii care îşi însoţesc copiii la tratament în străinătate va fi prezentat de către preşedintele CNAS în două săptămâni.

Referindu-se la cazul Magdei Vasiliu, ministrul Sănătăţii a spus că trebuie să prezinte un plan cu privire la reducerea birocraţiei şi că i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să facă o informare în acest sens.

"Noi avem în dezbatere noua Lege a sănătăţii, care va cuprinde şi acest lucru. Practic, această birocraţie cu privire la elaborarea concediilor medicale ţine de CNAS, de contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Îmi doresc să avem un contract-cadru suplu cu Casa, dar care să nu permită abuzuri", a susţinut ministrul Sănătăţii.

Bodog a explicat că a fost o perioadă când se dădeau concedii medicale "pe bandă" şi că au fost controale privind aceste cazuri, iar unele erau nejustificate.

"Cred că a fost o problemă de comunicare între colega dumneavoastră şi medic (n.r. - prezentatoarea TV Magda Vasiliu, al cărei copil este tratat în străinătate). Pentru că eu, după ce am auzit acest caz, l-am sunat pe profesorul Ritli, care a fost şi ministru şi care este hematolog şi onco pediatru. El, fiind lângă graniţă, mi-a spus că se confruntă frecvent cu astfel de cazuri. A spus da, recunoaştem tot ceea ce se face în afară. Eu cred că există teama unor medici de a nu greşi, de a ne acoperi de hârti", a mai spus Bodog.

Potrivit acestuia, noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale va fi suplu, iar normele de aplicare vor fi extrem de clare.

"Va fi un contract-cadru suplu, cu norme extrem de clare. Acum, spune că un copil cu afecţiuni oncologice poate fi însoţit de părinte într-o procedură de handicap. Nu este reglementat în mod expres cum se procedează în cazul unui copil care face tratament în străinătate. Vrem să explicăm foarte clar fără să se facă tone de documente. Profesorul Ritli recunoaşte fără tăgadă diagnsoticul pus de colegul lui din UE, de peste graniţă. Trăim în UE putem lua în considerare actele din alte ţări. În aceste două săpămâni preşedintele CNAS va veni cu o propunere pe acest subiect", a mai spus Bodog.

În acest context, ministrul Sănătăţii a spus că birocraţia este resimţită în tot sistemul, dar mai acut în cel sanitar, scrie news.ro.

"Birocraţia este peste tot, dar când ai o problemă de sănătate, ai o hipersensibilitate. Când te aleargă la Finanţe de câteva ori nu te revolţi aşa tare, dar când ai o problemă de sănătate este mult mai grav. Unul dintre criteriile de evaluare a medicilor va fi şi acesta al plimbării pacientului", a mai spus Bodog.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNL-E MIN FLORIAN BODOG VA RECOMAND SA VENTI SI LA CTA.AICI PROGRAMELE PT BOLNAVI DE HEPATITA C SE DAU DISCRETIONAT.AI DE ACEST PROGRAM SE OCUPA UN GRUP DE MEDICI CARE INSCRIU PACIENTI DUPA CRITERI NUMAI DE DINSI STIUTE.PT CONFORMITATE NU AR STRICA UN CONTROL O VIZITA IN TERITORIU.ASTA DAOR DAK VA PASA SI IMPLICAREA DVS NU II DECIT O SIMPLA SCUZATI TERMENUL GARGARA SI GATA.UIMIT VE-TI FI DE CITE LUCRURI NE LA LOCUL LOR VETI GASI AICI.TRE DOAR SA VRETI SI SA SE POATA'.
1
0
mai neispravitule sesti tu in masura sa evaluezi capacitatea medicilor, tu analfabetule caci acest guvern nu are un ministru de doamne ajuta care sa stie cu ce se mananca activitatea pentru care ia bani, ati fost numiti sa testati ce, neispravitilor
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367