REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bodu a demisionat din PNŢCD: Am crezut că intru într-un proiect politic, dar totul s-a dovedit a fi iluzoriu

Bodu a demisionat din PNŢCD: Am crezut că intru într-un proiect politic, dar totul s-a dovedit a fi iluzoriu

Replica API 2 iunie 2014 | 00:00 143

Ce planuri de viitor are

Ce planuri de viitor are

Rezultatele demne de tot râsul obţinute de PNŢCD la alegerile pentru Parlamentul European au declanşat nebunia. Pe grupurile de socializare ale simpatizanţilor "ţărăniştilor" s-a declanşat isteria acuzaţiilor, iar forurile de conducere şi-au înaintat demisiile în bloc.

"Ne obligă (rezultatele - n.r.) pe fiecare dintre noi să ne asumăm răspunderea pentru această stare de fapt regretabilă. Considerăm că viitorul acestui partid istoric trebuie să primeze în faţa oricăror interese şi calcule personale ale fiecărui ţărănist. Pe aceste considerente, demisionăm din funcţiile de conducere pe care le deţinem în structurile naţionale de conducere ale PNŢCD. În acelaşi timp, îi solicităm public preşedintelui Aurelian Pavelescu să urmeze gestul nostru, pentru a da o şansă revitalizării PNŢCD", se arată într-un comunicat comun al celor 14 lideri ai partidului care a obţinut 0,89%, la alegeri. Printre semnatarii comunicatului se regăseşte şi perdantul de serviciu al politicii constănţene, vicepreşedintele PNŢCD, Maria Stavrositu. După o scurtă perioadă de ezitare, în care a susţinut că nu va demisiona, Sebastian Bodu, candidat pe locul doi din partea PNŢCD, a anunţat duminică intenţia de a demisiona din partid. "Am decis să îmi înaintez demisia din PNŢCD. Am crezut că intru într-un proiect politic, am crezut că se poate construi o alternativă de dreapta, dar totul s-a dovedit a fi iluzoriu. Am cerut ca analiza rezultatelor alegerilor să aibă loc cu mandatele pe masă, ca după orice eşec, dar am constatat cu amărăciune că se fuge de asumarea responsabilităţii, se fuge de congres, se caută trădători, samsari, comunişti infiltraţi etc. Nu vreau să fiu parte a unui circ politic, dezavuez aceste practici pe cale a se declanşa, aşadar mă retrag cu regretul de a nu fi candidat independent, indiferent de scorul pe care l-aş fi obţinut. Ramân, desigur, membru IRL (Iniţiativa România Liberală - n.r.)", a precizat Bodu. Printre ceilalţi demisionari, se regăseşte şi preşedintele interimar al PNŢCD Europa, Nelu Neacşu. "Ca urmare a eşecului înregistrat de partid în alegerile din 25 mai 2014 este normal, ca fost candidat, să îmi asum eşecul şi să demisionez din funcţia de secretar internaţional la PPE şi din funcţia de preşedinte interimar al PNŢCD Europa. Îmi este aproape imposibil să explic partenerilor din PPE cum PNŢCD a ajuns la 0,9% în condiţiile în care la alegerile europene din 2009 am avut 1,8%. În aceste condiţii nu pot continua să reprezint interesele partidului la Bruxelles", a precizat Neacşu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367