REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bodu, din „experiențe proprii”: „Musulmanii din Franța și Belgia au ajuns la a treia generație și sunt absolut neintegrați social, frustrați și violenți”

Bodu, din „experiențe proprii”: „Musulmanii din Franța și Belgia au ajuns la a treia generație și sunt absolut neintegrați social, frustrați și violenți”

Replica API 21 septembrie 2015 | 00:00 391

Situația refugiaților declanșează dezbateri intense, iar luările de poziții sunt, în ultima vreme, din ce în ce mai vehemente. Cancelarul german, Angela Merkel, pare de neclintit, ajungând chiar să își contrazică public colegii din alianța de guvernământ, susținând că nu va da un pas înapoi în privința primirii unui număr mare de refugiați, în timp ce contestatarii devin din ce în ce mai direcți.

Fostul europarlamentar constănțean, Sebastian Bodu, folosește exemplul francez de proastă gestionare și integrare socială a imigranților, despre care spune că ar fi un fenomen care s-ar putea extinde pe întregul continent. „Într-un material realizat de Înaltul Comisariat ONU pentru refugiați ni se explică faptul că UE poate integra câteva milioane de „refugiați” din Siria. (…) Cele câteva milioane de musulmani care vin și vor veni în continuare valuri-valuri nu trebuie raportate la întreaga populație a UE de 500 de milioane, deoarece nu există o dispersie proporțională a acestora. Ei țintesc doar statele cele mai dezvoltate și, acolo, se așează în marile orașe, creând cartiere-dezastru, separate social, cultural și economic de restul orașului. (…) Musulmanii nu sunt așteptați cu brațele deschise de angajatori, ci din contră (vezi „rugămintea” Angelei Merkel la adresa industriei auto de a angaja migranți). Europa nu înregistrează un boom economic, care să necesite o expansiune a forței de muncă. Mai mult, 80% din ei sunt necalificați. În aceste condiții, noii veniți vor îngroșa rândurile asistaților social. (…) Musulmanii nu rezolvă problema natalității deoarece nu se crează familii mixte. Va crește doar numărul musulmanilor ca urmare a sporului natural, dar în condițiile izolării sociale, culturale și economice, singurul efect va fi acela de presiune socială (creșterea mizeriei și a ratei criminalității) și economică (creșterea alocărilor de ajutoare sociale). Nu în ultimul rând, manipularea constă în faptul că unor imigranți li se spune refugiați. Refugiații nu se refugiază la mii de km, ci în statele limitrofe, așteptând terminarea războiului pentru a se întoarce. Refugiații nu își aleg statul de refugiu după criteriul nivelului ajutoarelor sociale prevăzute în legislația acelui stat. Refugiații nu se stabilesc în orașe, ci în tabere de refugiați. Cele de mai sus nu se bazează pe cărți și internet, ci pe propriile experiențe în Belgia și Franța unde musulmanii au ajuns deja la a treia generație și sunt absolut neintegrați social, frustrați și violenți”, a spus duminică, Sebastian Bodu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218