REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bodyguarzii lui Nemeş din dosarul "mafia petrolului": "Vă calc în picioare, homosexualilor, vă bat de vă căcaţi pe voi"

Bodyguarzii lui Nemeş din dosarul "mafia petrolului": "Vă calc în picioare, homosexualilor, vă bat de vă căcaţi pe voi"

Replica API 20 octombrie 2011 | 00:00 544

Jurnaliştii, înjuraţi şi bruscaţi de faţă cu Poliţia - vezi video

Jurnaliştii, înjuraţi şi bruscaţi de faţă cu Poliţia - vezi video

Mai mulţi indivizi dubioşi, cu muşchii la vedere, tatuaţi şi cu un vocabular care se rezumă numai la "îi dau m..e lu' mă-ta", "îmi bag p..a în voi de homosexuali" sau "vă f..t în gură", au făcut circ pe plaja din zona Belona, din Eforie Nord. Este vorba chiar despre terasa aflată la intrarea în Portul Turistic Eforie, aparţinând, culmea, unui mai vechi client al poliţiştilor, Radu Nemeş, cercetat pentru evaziune fiscală cu petrol, în celebrul dosar "Excella Grup", în care a fost săltat de mascaţi. Probabil simţindu-se ameninţat, Nemeş şi-a asmuţit bodyguarzii pe reprezentanţii presei.

Deranjaţi de prezenţa a 3 jurnalişti veniţi pe plajă să filmeze activitatea pompierilor care stinseseră focul, de la mai bine de 10 metri distanţă, mai mulţi indivizi dubioşi au apărut din spatele gardului metalic, etalându-şi întreaga gamă de înjurături, jigniri, dar mai ales ameninţări, pe care le-au acumulat de-a lungul "experienţei" lor, agresându-i pe jurnalişti atât verbal, cât şi fizic. Astfel, cu camerele de filmat în mâini, jurnaliştii au fost, practic, împinşi de la spate să părăsească plaja, chiar dacă se aflau pe domeniul public, în permanenţă fiind înjuraţi de mame şi de toţi sfinţii. De aici începe partea interesantă. Între timp şi-a făcut apariţia şi o maşină a Poliţiei Naţionale, cu doi oameni ai legii în interior. Iritaţi parcă de prezenţa lor, agresorii s-au aprins şi mai tare şi, de faţă cu poliţiştii, au început runda a doua de ameninţări. "Îmi bag p... în mă-ta, filmeaz-o pe mă-ta. Vă calc în picioare, homosexualilor, vă bat de vă căcaţi pe voi" şi multe altele. Unul dintre poliţişti, probabil mai timid din fire, a încercat să aplaneze conflictul, rugându-l (!) pe unul dintre agresori să înceteze cu injuriile. Însă nici nu a fost băgat în seamă. "Lua-ţii pe f..uţii ăştia să ne lase în pace. Păi îţi plătesc amenda, dar ţi-i spitalizez. Luaţi-i pe f...ţii ăştia, pe gay-i ăştia, fir-aţi ai dracu'", i-a spus scandalagiul poliţistului, referindu-se la jurnalişti. Şi spectacolul a continuat. "Du-te mă homosexualule şi filmeaz-o pe mă-ta", i-au spus unuia dintre jurnalişti. Însă şi mai interesant este felul în care operează acel poliţist. Cu toate că reprezentanţii mass-media erau să-şi ia bătaie sub nasul lor, poliţiştii tot "băteau şaua" că cine are ceva de reclamat să meargă la Postul de Poliţie.

Cum rezolvă Poliţia Eforie un scandal

Vă prezentăm un scurt dialog dintre poliţist şi jurnaliştii agresaţi.

Poliţistul: - Eu trebuie să merg repede la 112, am fost solicitat acum.

Jurnalişti: - Păi noi v-am solicitat prin 112.

Poliţist: - Păi...dacă mergeţi la sediul Poliţiei, depuneţi plângere acolo, iar noi în baza unei plângeri putem acţiona.

Practic, din acest dialog reiese că, dacă cineva este agresat, poate suna liniştit la 112 fără să se întâmple ceva, pentru că poliţiştii vin doar să vă îndrume spre sediul Poliţiei. În ceea ce-i priveşte pe agresori, aceştia au plecat liniştiţi la treaba lor, fără a fi măcar legitimaţi, pentru a se vedea cine înjura de mama focului şi cine ameninţa cu spitalizarea. De amendat pentru tulburarea liniştii publice şi ultraj... nici nu se mai pune problema. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa ne-au asigurat că vor începe două anchete: una internă, pentru a se constata dacă reacţia poliţiştilor a fost conform cu regulamentul, şi una pentru identificarea persoanelor implicate în incident.

Cine este Radu Nemeş, proprietarul terasei care a ars

Mai facem precizarea că terasa din stuf care a ars se află în incinta portului controlat de omul de afaceri George Copos. Reprezentanţii firmei acestuia s-au delimitat însă de incident, indicând faptul că terasa este închiriată afaceristului Radu Nemeş. Având în vedere "pedigree-ul" lui Nemeş, nici nu este de mirare reacţia bodyguarzilor. Astfel, numele lui Radu Nemeş apare, alături de Peter Atilla Racz, în dosarul "Excella". Cazul firmei Excella, mediatizat anul trecut, prin prisma faptului că a fost prima persoană juridică din România împotriva căreia s-a început urmărirea penală, a avut legătură cu reţeaua de evazionişti reţinută de DNA. Excella Real Grup SRL din Nicolae Bălcescu, controlată la acea vreme de gruparea cetăţeanului maghiar Peter Attila Racz şi Radu Nemeş, a cumpărat peste 45.000 de tone de produse energetice, pentru care nu a plătit accize, pe motiv că le va folosi la fabricarea de produse industriale neaccizabile sau combustibil lichid. De fapt, Excella a vândut mai departe marfa, fără a o utiliza conform destinaţiei prevăzute, neplătind impozitele şi taxele aferente, în valoare de circa 100 de milioane de lei, vânzarea fiind făcută prin intermediul unor benzinari neautorizaţi din Bihor, Alba, Sibiu şi Cluj.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369