rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BOGDAN HUȚUCĂ: Guvernul PNL va investi în susținerea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă

Guvernul României a lansat în dezbatere publică Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unul dintre cele mai importante documente pentru viitorul țării, care va dicta modul de dezvoltare a României în următorii ani. Finanțarea va fi asigurată de Comisia Europeană și se ridică la 30,44 miliarde lei. „România are șansa istorică de a fructifica un pas imens în dezvoltare, folosind cu inteligență fondurile europene, iar Guvernul PNL este garanția că țara noastră va valorifica această oportunitate.”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Bogdan Huțucă

Acesta este convins că, în cel mult șapte ani, adică perioada de implementare a planului, se va investi masiv în infrastructură, se vor genera locuri de muncă bine plătite și nivelul de trai al românilor va cunoaște un salt substanțial, apropiindu-se de cel al țărilor occidentale. Nu în ultimul rând, se va asigura creșterea economică sustenabilă, pe termen lung.

„Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, cel care a condus negocierile pentru obținerea de 80 de miliarde de euro în favoarea României, va pune la treabă fiecare euro pentru a obține prosperitatea la care aspiră fiecare român. Avem exemplul anului de guvernare care s-a scurs, în care Guvernul PNL, în vreme de criză, a reușit să aducă fonduri europene în România cât n-a reușit niciun guvern al PSD în perioadă de creștere economică.”, spune președintele PNL Constanța.

PNRR prevede ca acești 33,44 de miliarde de euro să se aloce spre trei piloni principali, și anume: tranziție verde și schimbări climatice - 21,4 miliarde euro; servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului - 6,5 miliarde euro; competitivitate economică, digitalizare, capacitate de reziliență - 5,08 miliarde euro.

Competitivitate, durabilitate și inteligență

Bogdan Huțucă a precizat că banii pentru primul al treilea se vor împărți după cum urmează: mediul de afaceri/ ecosisteme antreprenoriale - 3,8 miliarde euro; cercetare și inovare - 0,275 miliarde euro; digitalizare și securitate cibernetică 0,7 miliarde euro; creșterea capacității de reziliență - 0,31 miliarde euro.

„Prin acest pilon al Planului Național de Redresare și Reziliență urmărim să sprijinim un mediu de afaceri care să aibă trei calități: competitivitate, durabilitate și inteligență. Vrem ca firmele să aibă acces la inovare și tehnologie, dar și să își consolideze poziția competițională pe piața unică europeană, prin retehnologizări, automatizări industriale și susținerea unor domenii economice cheie: construcții, agroalimentar și industria serviciilor. În plus, planul va ajuta firmele să aibă un acces mai flexibil la sursele de finanțare bancare. Nu vom uita nici nevoia de a avea o economie verde, care să răspundă crizei climatice și să contribuie la protejarea biodiversității și a ecosistemelor unice ale Europei, și care să respecte și prevederile din Pactul verde european.”, a declarant Bogdan Huțucă.

Zeci de mii de noi locuri de muncă

Președintele PNL, specialist în Finanțe, afirmă că PNRR va întări parteneriatele între IMM-uri și autoritățile publice locale.

„Prin PNRR susținem mediul de afaceri. Sprijinim 8.000 de IMM-uri și companii mari și creăm 29.300 locuri de muncă prin alocările pilonului de competitivitate. De asemenea, creăm minimum 35 de ecosisteme antreprenoriale și industriale, adică tehno-poluri, parcuri industriale și tehnologice, parcuri de specializare inteligentă, hub-uri, clustere. Acestea înseamnă sprijin pentru încă 3.700 de IMM-uri și crearea altor 11.000 noi locuri de muncă.”, mai spune Bogdan Huțucă.

Veștile bune nu se opresc aici. PNRR mai înseamnă și sprijinirea a 2.400 de IMM-uri inovatoare și crearea a 7.200 de noi locuri de muncă prin susținerea producției și a serviciilor necesare acestora, susținerea producției de echipamente medicale, medicamente, digitalizarea activităților, prin achiziționarea de echipamente IT, softuri de robotizare, automatizare. De asemenea, vor fi susținute IMM-urile în valorificarea patrimoniului național (140 IMM-uri), desfășurarea activităților economice din domeniul agroalimentar (1400 IMM-uri, cu 4200 locuri de muncă nou create) și din cel al construcțiilor (300 IMM-uri, cu 1800 locuri de muncă nou create).

Și întreprinderile mari vor fi sprijinite. 50 dintre ele vor primi fonduri pentru retehnologizări, automatizări industriale și robotizări ale proceselor de producție, care vor crea 3.000 de noi locuri de muncă.

Printre beneficiile acestui pilon al PNRR, se numără dezvoltarea piețelor financiare secundare pentru creditele bancare neperformante, pentru gestionarea eficientă a riscului de stabilitate financiară a instituțiilor bancare și a mediului de afaceri.

Cercetarea va fi promovată

Până acum, cercetarea a fost un domeniu văduvit în România. Lucrurile se vor schimba. Se va dezvolta capacitatea institutelor naționale de cercetare-dezvoltare pentru transfer tehnologic către mediul de afaceri. Vorbim de cel puțin zece institute, din care cinci din domeniul tehnic-inginerie și cinci din cel agroalimentar.

Servicii publice digitalizate

România are nevoie de digitalizare și PNL ține cont de acest lucru, prin PNRR.

„Susținem transformarea digitală a serviciilor publice în servicii de calitate, sigure și rapide, în interesul cetățenilor și al mediului de afaceri. Vom sprijini digitalizarea sistemului de administrare fiscală și a celui vamal. În acest sens, se vor aloca 100 de milioane de euro ANAF. Se vor digitaliza și 200 de unități publice din sistemul judiciar, dar se vor demara și trei proiecte de securitate cibernetică.”, spune Bogdan Huțucă.

Reziliență în situații de criză

Pentru ca România să fie pregătită pentru viitoare crize, de orice natură, viitorul Guvern PNL va investi, prin PNRR, în 7 depozite regionale echipamente medicale realizate, va construi 100 de subunități de pompieri și va cumpăra 700 de ambulanțe. De asemenea, cu aceste fonduri europene va construi 11 depozite regionale, din care 5 de cereale, 4 frigorifice și 2 pentru resurse energetice.

În fine, banii din acești pilon vor fi folosiți și pentru ceea ce numim generic „reforme orizontale”. Potrivit președintelui PNL Constanța, este vorba despre finanțe publice sustenabile, fiscalitate stabilă și predictibilă, despre o piață a muncii flexibilă și politici sociale adecvate, dar și despre consolidarea capacității de implementare a proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Tot la acest capitol intră reforma procesului de achiziții publice și, nu în cele din urmă, consolidarea statului de drept.

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

A.F.

duminică, 29 noiembrie 20202114
mai mult...Replica
22 ian 00:26ReplicaO ASISTENTĂ SOCIALĂ și-a dat MAMA afară din CASĂ, că nu-i dădea PENSIA!

Caz șocant în comuna Mihai Viteazu. Asistenta socială și-a dat mama, în vârstă de 86 de ani, afară din casă pe...290

22 ian 00:25ReplicaFără PROFIT și cu CIFRA de AFACERI ZERO, vrea să ridice un COMPLEX IMOBILIAR, în Constanța372
22 ian 00:22ReplicaPERICOL de ELECTROCUTARE la PASAJUL pietonal din zona gării! VIDEO162
22 ian 23:16ReplicaO VÂRSTNICĂ și FIUL ei TRĂIESC în CONDIȚII greu de IMAGINAT!

În condițiile în care temperaturile continuă să scadă, tot mai multe persoane sunt nevoite să trăiască în...244

22 ian 23:10ReplicaS-a decis: NAVIGATORII au PRIORITATE la VACCINARE177
22 ian 00:17ReplicaMUNȚII de GUNOAIE din CUMPĂNA, SCANDAL între USR-PLUS și Primărie156
22 ian 00:15ReplicaA MURIT Nicu Chioveanu, cunoscut antrenor de BOX

”La ceas de seară, primesc o veste tristă, nu numai pentru mine, ci și pentru pasionații de sport. În cursul...1094

22 ian 23:22ReplicaStrada ȘTEFAN cel MARE se transformă într-o ESPLANADĂ MODERNĂ826
22 ian 00:14ReplicaPROFESORII mai au de AŞTEPTAT până vor PRIMI VACCINUL ANTI-COVID179
22 ian 23:06Replica45 de JUDECĂTORI ies la PENSIE, inclusiv de la CONSTANȚA

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât joi înaintarea către Președintele...683

22 ian 23:04ReplicaPrefectul Silviu COȘA s-a VACCINAT anti-COVID370
22 ian 23:03ReplicaBAIE de SÂNGE la BAGDAD: ZECI de MORȚI și SUTE de RĂNIȚI!1308
Vremea
2.7°2.7° - 4.4° vineri, 22 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 3.36 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:00SportLiverpool - Burnley 0-1

Liverpool pierde încă trei puncte în lupta pentru titlu în Premier League, după ce a fost învinsă pe teren...110

21 ian 00:00SportReal Madrid, eliminată din Cupa Spaniei de Alcoyano, o echipă din liga a 3-a

Real Madrid a suferit o eliminare greu de digerat, în "16-imile" Cupei Spaniei. Campioana en-titre din La Liga a fost...423

21 ian 00:00SportFulham - Manchester United 1-2. Pogba a marcat golul victoriei pentru liderul din Premier League

...325

21 ian 00:00SportCM Handbal (m): Elveția a reușit surpriza zilei (20-18 vs Islanda) - Primele rezultate înregistrate în Grupele Principale

Elveția, înlocuitoarea SUA la CM de handbal masculin din Egipt, a produs surpriza zilei învingând reprezentativa...391

Local
22 ian 00:09LocalCampania de vaccinare anti-COVID: Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile, imunizate în etapa a II-a

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu se pot vaccina anti-COVID în etapa a II-a a...262

22 ian 00:09LocalAccident rutier la ieșire din Satu Nou. O tânără a fost rănită GRAV

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 21 ianuarie a.c., la ieșire din localitatea...465

22 ian 00:08LocalACCIDENT RUTIER GRAV la OVIDIU: Mai MULTE VICTIME! Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 21 ianuarie a.c., pe DN2A la intersecție cu...3925

22 ian 00:10LocalBărbat de 63 de ani, depistat la volan fără permis de conducere

Polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 07.40, un...550

22 ian 00:10LocalPrinşi sub ABURII lui BACHUS la VOLAN, pe şoselele din judeţ

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 17.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat...506

22 ian 00:11LocalAUTORITĂȚILE intervin pe TERENUL unde erau ÎNGROPATE oile de pe nava Queen Hind

886

Politică
22 ian 00:00PoliticăBarna: Ivan Patzaichin a spus că va fi implicat în procesul de selecţie a guvernatorului Deltei

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a precizat că, în urma discuţiilor cu Ivan Patzaichin, acesta şi-a...102

22 ian 00:00PoliticăMituleţu-Buică: Criza sanitară a schimbat optica privind organizarea proceselor electorale

Criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 a schimbat optica privind organizarea proceselor electorale, iar AEP...102

22 ian 00:00PoliticăPreşedintele Senatului, întrevedere cu noul ambasador al Franţei în România

98

22 ian 00:03PoliticăMotivarea CCR pe redeschiderea piețelor: Principiul bicameralismului a fost încălcat de Parlament

CCR a publicat, joi, motivarea deciziei prin care a declarat neconstituțională legea adoptată de Parlament în...269

22 ian 20:18PoliticăTribunalul Bucureşti: Diploma de doctor a lui Darius Vâlcov, anulată

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice din Bucureşti privind...777

22 ian 20:17PoliticăDesființarea SIIJ intră în linie dreaptă: Guvernul a aprobat memorandumul de dizolvare a Secției

793

Interviuri
12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1709

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

Sistemul de termoficare din Constanța a încetat să mai producă căldură și apă caldă în parametri normali,...4555

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

3760

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3295

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este,...3246

3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

4934

Monden
22 ian 00:00MondenOlivia de Havilland a fost îndrăgostită de James Stewart dar i-a refuzat cererea în căsătorie

Olivia de Havilland a avut o carieră de succes pe parcursul a zeci de ani. Oamenii erau interesaţi nu doar de cariera...96

22 ian 00:00MondenSecretele iepuraşilor Playboy din anii '60: La angajare erau verificate de agenţi sub acoperire

Într-o perioadă în care femeilor le lipsea încă independenţa financiară, iepuraşii Playboy din anii 1960 au...107

22 ian 00:00MondenBen Affleck vorbește încă frecvent cu fosta iubită. De la ce a provenit, de fapt, ruptura

99

22 ian 00:00MondenActorul Arnold Schwarzenegger a anunţat că s-a vaccinat împotriva COVID-19

Actorul şi fostul politician Arnold Schwarzenegger, cunoscut sub numele de "Terminator", a anunţat miercuri că s-a...94

22 ian 00:00MondenPaul Stanley, solistul trupei KISS, anunţă un nou proiect muzical şi disco

Paul Stanley, membru fondator şi solist al trupei Kiss, a anunţat miercuri lansarea pe 5 martie a albumului "Now And...94

22 ian 00:00MondenActriţa franceză Nathalie Delon a decedat la vârsta de 79 de ani

108

Mapamond
22 ian 00:00MapamondPoliţia bulgară a descoperit o fermă de canabis în staţiunea Sunny Beach

Poliţia bulgară a descoperit o plantaţie de canabis într-un spaţiu închis, în staţiunea Sunny Beach de pe...98

22 ian 00:00MapamondCoronavirus: Ungaria avansează spre achiziţia vaccinului rusesc Sputnik V

Organismul ungar de reglementare în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a relatat...103

22 ian 00:00MapamondRusia: Un recrut care a ucis opt militari a fost condamnat la peste 24 de ani de închisoare

103

22 ian 00:00MapamondCel puţin 28 de morţi şi peste 70 de răniţi în urma unui dublu atentat sinucigaş la Bagdad

Cel puţin 28 de persoane au fost ucise şi alte peste 70 au fost rănite într-un dublu atentat sinucigaş cu bombă...96

22 ian 00:00MapamondCoronavirus: Un cartier din Shanghai, evacuat după trei cazuri de COVID-19

Un cartier rezidenţial din centrul Shanghai-ului a fost evacuat joi, după descoperirea a cel puţin trei cazuri de...103

22 ian 19:07MapamondPapa a făcut un prim pas spre canonizarea medicului francez care a descoperit sindromul Down

89

Sănătate
22 ian 00:00SănătateOboseala și buzele crăpate, semne ale carenței de vitamina B6

Vitaminele sunt foarte importante în funcționarea corectă a organismului. Ce simptome îți indică faptul că ai...85

22 ian 00:00SănătateCele 7 tipuri de memorie și cum se pot îmbunătăți

Multe persoane știu că avem două tipuri de memorie - pe termen lung și pe termen scurt - însă există și...101

22 ian 00:00SănătateLacrimile artificiale, eficiente dacă ai ochii obosiți

91

22 ian 00:00SănătateCum eviți sedentarismul dacă nu-ți place să faci sport?

Faptul că nu-ți place să faci sport nu înseamnă că nu poți fi o persoană care face mișcare și își...94

22 ian 00:00SănătateTotul despre lentilele de contact: cum se aleg, cum se îngrijesc, riscuri și beneficii

Lentilele de contact pot face o diferență majoră când vorbim despre viața celor care le poartă, deoarece asigură...99

22 ian 00:00SănătateCele mai bune suplimente pentru imunitate

Medicii nutriționiști subliniază că ar trebui să încercăm să consumăm o varietate largă de alimente și să...89

22 ian 00:00SănătateAnticoagulantele pot crește riscul de AVC la cei de peste 65 de ani

Persoanele cu vârste peste 65 de ani ar putea să aibă un risc crescut de accident vascular cerebral (AVC) prin faptul...98

22 ian 00:00SănătateFemeile cu menstruație precoce au risc crescut de probleme cardiovasculare și de AVC

Studiile arată că femeile care au avut menstruație precoce (la o vârstă fragedă, adică în jur de 12 ani), au...99

22 ian 00:00SănătateStudiu: Un atac cerebral (AVC) crește semnificativ riscul de demență

93

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT