REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bogdan HUŢUCĂ, PNL: Se caută atragerea FONDURILOR EUROPENE pentru ŞOSEAUA de COASTĂ şi mai MULTE proiecte locale

Bogdan HUŢUCĂ, PNL: Se caută atragerea FONDURILOR EUROPENE pentru ŞOSEAUA de COASTĂ şi mai MULTE proiecte locale

Replica API 21 noiembrie 2020 | 00:15 4665

Deputatul PNL Bogdan Huţucă este unul dintre cei mai activi şi mai implicaţi oameni pe care i-a avut liberalii la conducerea organizaţiei din Constanţa! Iar activitatea sa din ultimii ani, atât în Parlament, cât şi la nivel local, sunt o dovadă vie că, dacă vrei şi îți doreşti să schimbi ceva, se poate. Şi datorită lui şi a implicării sale, liberalii au reuşit să preia frâiele judeţului Constanţa şi al municipiului, după 20 de ani de administraţie PSD. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, a vorbit despre proiectele realizate în mandatul care se pregăteşte să-l încheie, dar şi despre priorităţile imediat următoare din noul mandat. Totodată, Huţucă spune că ai săi colegi, împreună cu partenerii săi din Consiliul Local şi Judeţean, vor întoarce Constanţa cu faţa la mare şi vor reînvia proiectul Şoselei de Coastă. Dar, sunt discuţii şi pentru amenajarea unei promenade, dar şi realizarea unei legături rutiere şi pietonale a cartierului Poarta 6 cu restul oraşului.

În urmă cu patru ani, a părăsit zona finanțelor publice la invitația Partidului Național Liberal și a candidat pe lista de deputați la alegerile parlamentare din 2016. Au fost 4 ani destul de complicați, spune Bogdan Huţucă, ținând cont de faptul că PNL a fost în opoziție, iar majoritatea în Parlamentul României a avut-o PSD. Preşedintele PNL Constanţa încheie cu succes primul mandat de parlamentar, lăsând în urma sa multe proiecte care au devenit legi, toate în sprijinul cetăţenilor.

“Am avut câteva zeci de proiecte pe care le-am promovat, multe întrebări, multe interpelări, informații cumulate, atât cu ce se întâmplă la nivel national, cât și despre ce se întâmplă la nivel local. O parte din proiectele promovate de mine au avut succes, altele s-au lovit de această majoritate a Partitului Social Democrat care nu-și doreau ca o inițiativă din partea unui parlamentar PNL să aibă succes”, a declarat Bogdan Huţucă.

Cele mai importante proiecte realizate

Deputatul a făcut o trecere în revistă a celor mai importante proiecte realizate în mandatul care se încheie luna viitoare. “Au fost proiecte cum ar fi eliminarea supraaccizei la carburanți, eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă part-time. Au fost proiecte cu acordarea unor bonificații acelor agenți economici care erau bun platnici la bugetul de stat, măsură care a fost preluată de guvernul liberal și implementată în perioada stării de urgență. Un proiect care a avut succes și a trecut a fost scutirea de impozitul pe clădiri a cabinetelor medicilor de familie sau un alt proiect care viza transparentizarea activității ANAF, respectiv a modului în care se stabilesc criteriile pentru analiza de risc. A fost un proiect de succes și care a înlăturat o situație critică pentru economie, exista o procedură destul de opacă prin care agenții economici își pierdeau peste noapte acreditarea de plătitor de TVA și nu mai puteau desfășura nicio activitate comercială”, a amintit parlamentarul. “Un alt proiect de lege a fost anularea obligativităților fiscale a unor agricultori sau putem vorbi despre un proiect de lege prin care nu se mai plătește taxă de trecere pod la Fetești și la Podul Giurgeni-Vadu Oii. Proiect care, în acest moment, a trecut de toate Comisiile parlamentare și ține PNL blocat să nu intre în plen. Am avut amendamente care vizau județul Constanța - dotarea unor secții din Spitalul Județean Constanța sau centura ocolitoare Techirghiol. Acest proiect a și trecut, s-a și finanțat studiu de fezabilitate”, a continuat el.

Proiectele lui Bogdan Huţucă pentru noul mandat

Pentru cel de-al doilea mandate, Bogdan Huțucă pleacă la luptă mult mai încrezător, cu convingerea că, de data aceasta, PNL va avea majoritate şi va reuşi să-şi ducă la bun sfârşit proiectele propuse.

“Este o diferență majoră legată de modul cum am plecat la drum acum 4 ani și despre modul cum voi pleca acum. În mandatul trecut eram orientat mai mult către zona în care sunt specializat, zona aceasta de finanțe bănci, finanțe publice și toate proiectele mele vizau angajații sau angajatorii, ori crearea unor facilități, îndreptarea codului de procedură fiscală. Este un domeniu pe care apreciez că îl stăpânesc destul de bine. În acest mandat, ținând cont că PNL va fi la guvernare, întreaga mea activitate doresc să o direcționez către proiectele județului Constanța”, a spus Huţucă.

Sistemul de termoficare din Constanţa şi Spitalul de Pediatrie, priorităţile lui Huţucă

România are în față, în anii ce vin, șansa istorică a unei dezvoltări rapide. 80 de miliarde euro, bani europeni, sunt la dispoziția României pentru investiții. “La nivel național, vorbim de peste 80 miliarde de euro care vor fi infuzați de economia românească. Nu am aștept să-mi preiau mandatul, deja am început să mă ocup de el. Am avut întâlniri cu primarul Constanței, Vergil Chițac, și domnul ministru al fondurilor europene, Boloș, și premierul României, Ludovic Orban, pentru a identifica fonduri europene prin găsire unor soluții pe sistemul de termoficare al Constanței. M-am întâlnit cu președintele CJC, Mihai Lupu, și cu ministrul Boloș, pentru a găsi sursa de finanțare pentru un spital sau pentru a găsi o sursă de finanțare pentru o secție de pediatrie nouă, la nivelul Județului Constanța”, a declarat președintele PNL Constanţa. Pe lista lui Huţucă şi a PNL sunt şi proiecte ce vizează infrastructura rutieră. Centura ocolitoare a Mangaliei, centura ocolitoare Techirghiol, care are deja studiu de fezabilitate, sunt câteva dintre acestea.

Huţucă: Numai în acest an trebuie să plătim peste 50 miliarde de lei, costuri ale datoriei contractate de PSD

Adversarii politici continuă să critice modul în care PNL a ales să guverneze ţara. Însă, deputatul Bogdan Huţucă vine cu o replică dură şi reaminteşte PSD-ului cum a condus ani de zile ţara şi câte datorii a lăsat în urmă. “Dacă aș fi în locul PSD, aș privi și m-aș abține în a comenta. Au beneficiat de 4 ani de creștere economică substanțială. Când s-a tras linie, a apărut o criză sanitară care ne-a găsit cu un sistem sanitar subdezvoltat, un Guvern incapabil să facă față unui sistem sanitar nedotat. Guvernarea PNL a pornit de la un deficit bugetar excesiv de 3%. Toată politica PSD a fost de încurajare a consumului. A încurajat locurile de muncă și oferta operatorilor economici din afara țării, ignorând capitalul românesc. Am avut cea mai slabă atragere de fonduri europene într-un an de creștere economică. Am avut cele mai slabe investiții publice. Am avut niște costuri ale datoriei României excesive. Numai în acest an trebuie să plătim peste 50 miliarde de lei, costuri ale datoriei contractate de PSD. Un an în care mai mult ca niciodată avem nevoie să investim în sănătate. Asta este situația de la care am pornit. Înțelegem că Guvernul României, liberal, în anul 2019, a tras linie și rezolvat toate aceste probleme într-un interval de timp de o lună și jumătate”, a spus deputatul.

PNL şi-a asumat datoriile!

Ce s-a întâmplat ulterior? “Partidul Social Democrat a avut 4 ani de creștere economică, noi ne-am asumat guvernarea în cea mai critică situație în care se afla România, în ultima sută de ani. În această situație critică, noi am asigurat o infuzie de capital în economie de 64 de miliarde, garanții, granturi, ajutoare de stat, scutiri de impozite și taxe, 34 miliarde de investiții publice realizate, cele mai multe investiții publice realizate în România ultimilor 10 ani, s-au realizat în situație de criză sanitară și criză economică. 30 de milioane de fonduri europene atrase. Un guvern PSD în plină creștere economică atrage puțin peste 500 de milioane de euro, noi reușind să atragem 3,2 miliarde de euro. Guvernul liberal a fost un guvern responsabil, care a atras absolut toate resursele, asigurându-se că criza sanitară este ținută sub control iar criza economică poate fi depășită. Și-a asumat aceste datorii publice. Și și-a asumat și un calendar de stingere a acestor datorii publice” a mai precizat candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor.

Huţucă, despre reducerea salariilor bugetarilor cu 20 %: Nu vorbim sub nicio formă de reduceri salariale!

Recent, un oficial al BNR a declarat că, pentru reducerea deficitului bugetar este imperios necesar să se înceapă cu scăderea salariilor bugetarilor până la 20 %. Huţucă linişteşte bugetarii şi spune că nu vor fi reduceri salariale. “80 de miliarde de euro infuzați în economie, pe absolut toate programele, vor crea cel puțin 500 de mii de locuri de muncă. Nu vorbim sub nicio formă de reduceri salariale!!! Vorbim de creșterea capacității de cumpărare a pensiilor, de creșterea numărului locurilor de muncă, de creșterea salariului mediu pe economie. E un subiect ce ține de evaluare și de analiză guvernamentală”, a explicat şeful PNL Constanţa.

Huţucă: Consider că USR va scoate un scor bun și ne va fi un partener bun în guvernarea viitoare.

Bogdan Huţucă are convingerea că PNL va câştiga alegerile. Dar, cu cine va face majoritate în Parlament? “Astăzi, USR este un adversar politic. Atât noi, cât și ei, candidăm pentru parlamentare și cu toții tragem să obținem scorul cel mai bun. Este extrem de important cine va administra și cine va guverna în acești ani. Consider că USR va scoate un scor astfel încât să fie un partener bun în guvernarea viitoare”, asigură candidatul PNL.

PNL vrea să întoarcă Constanţa cu faţa la mare: proiectul Şoselei de Coastă, reînviat

După 20 de ani de administraţie PSD la Constanţa, Partidul Naţional Liber a reuşit să preia frâiele. Este nevoie de multă muncă, spune liderul PNL, însă deja se lucrează la proiecte majore care să întoarcă Constanţa cu faţa la mare. Unul dintre acestea este Şoseaua de Coastă promisă cu mulţi ani în urmă de PSD dar nerealizată, dar şi amenajarea unei promenade în Constanţa, aşa cum regăsim în marile oraşe.

“Atât la municipiu, cât şi la CJ am decis cum ne formăm majorităţile. Dacă vorbim de municipiu, ne-am format majoritatea împreună cu USR, iar o primă măsură a fost să ne unim programele de guvernare locală. Avem multe puncte comune, dar am avut grijă ca proiectele să se armonizeze şi să se regăsească în acest program. Ambele programe gândesc un mod de abordare, din punct de vedere al Şoselei de Coastă, din punct de vedere al unei promenade în acea zonă. Am luat decizia să ne asumăm acest program de guvernare, atât noi cât şi partenerii noştri, prin hotărâre de consiliu local, astfel încât fiecare punct de acolo să se regăsească, să se găsească surse de finanţare şi să fie implementat în aceşti patru ani de zile.

Noua administraţie ia în calcul o bretea de circulaţie care leagă cartierul Poarta 6 de restul oraşului: Se caută soluţii

Perspectivele sunt foarte bune şi în ceea ce priveşte cartierul Poarta 6, un cartier uitat de administraţia PSD. Este nevoie de o legătura rutieră și pietonală a cartierului Poarta 6 cu restul orașului pentru că locuitorii de aici sunt nevoiţi să ocolească foarte mult pentru a ajunge, de exemplu, pe Şoseaua Mangaliei. Huţucă spune că noua administraţie ia foarte în serios această problemă, că se va finanţa un studiu de fezabilitate pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru acest cartier. Aşa că, nu este exclusă realizarea unei bretele de circulaţie care să facă legătura cartierului Poarta 6 cu restul oraşului. “PNL a avut un proiect vizând această problemă, dar fostul primar nu a fost interesat de acest proiect. Primarul Vergil Chițac și administrația locală iau foarte în serios cartierul Poarta 6. Își pun problema identificării resurselor financiare pentru a asigura realizarea acestui proiect. Evit să vă spun care va fi soluția tehnică dar, în mod cert, se va finanţa un studiu de fezabilitate pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru acest cartier”, spune Huţucă.

Carantinarea Constanţei, necesară

În cadrul interviului acordat ziarului Replica, Bogdan Huţucă a vorbit şi despre carantinarea Constanţei şi cât de benefică este această măsură pentru constănţeni. “Nu este o măsură confortabilă, dar este o măsură necesară. Numărul de cazuri a crescut destul de mult și presiunea asupra sistemului de sănătate publică din Constanța, respectiv din Municipiul Constanța, este foarte mare. Numărul de persoane care se însănătoșesc și ies din sistemul de sănătate publică din Constanța, comparativ cu a acelor care intră, nu este unul echilibrat. Sunt 562 de persoane bolnave și ne aflăm la capacitate maximă. Directorului Spitalului Judeţean ia măsuri pentru a crea 40 de paturi noi COVID și se va gândeşte cum să extindă aceste paturi la 150. Perioada de carantinare are ca scop principal să protejeze sănătatea cetățenilor. Al doilea scop este să reducă presiunea de pe sistemul de sănătate din Constanța. În această perioadă de carantină trebuie să fim atenți, să purtăm masca la interior și la exterior, trebuie să ne deplasăm pe cât posibil numai la muncă sau numai să ne satisfacem niște nevoi urgente. Trebuie să avem grijă ca și cei din jurul nostru să respecte aceste reguli. Noi toți trebuie să oprim răspândirea virusului având grijă.

În materialul VIDEO de mai jos, puteţi urmări mai multe declaraţii făcute de şeful PNL Constanţa despre modul în care se desfăşoară Campania electorală, în contextul actual epidemiologic, dar puteţi afla şi care este mesajul său pentru constănţeni, cu ocazia alegerilor parlamentare.

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920