rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bogdan HUŢUCĂ, PNL: Se caută atragerea FONDURILOR EUROPENE pentru ŞOSEAUA de COASTĂ şi mai MULTE proiecte locale

Deputatul PNL Bogdan Huţucă este unul dintre cei mai activi şi mai implicaţi oameni pe care i-a avut liberalii la conducerea organizaţiei din Constanţa! Iar activitatea sa din ultimii ani, atât în Parlament, cât şi la nivel local, sunt o dovadă vie că, dacă vrei şi îți doreşti să schimbi ceva, se poate. Şi datorită lui şi a implicării sale, liberalii au reuşit să preia frâiele judeţului Constanţa şi al municipiului, după 20 de ani de administraţie PSD. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, a vorbit despre proiectele realizate în mandatul care se pregăteşte să-l încheie, dar şi despre priorităţile imediat următoare din noul mandat. Totodată, Huţucă spune că ai săi colegi, împreună cu partenerii săi din Consiliul Local şi Judeţean, vor întoarce Constanţa cu faţa la mare şi vor reînvia proiectul Şoselei de Coastă. Dar, sunt discuţii şi pentru amenajarea unei promenade, dar şi realizarea unei legături rutiere şi pietonale a cartierului Poarta 6 cu restul oraşului.

În urmă cu patru ani, a părăsit zona finanțelor publice la invitația Partidului Național Liberal și a candidat pe lista de deputați la alegerile parlamentare din 2016. Au fost 4 ani destul de complicați, spune Bogdan Huţucă, ținând cont de faptul că PNL a fost în opoziție, iar majoritatea în Parlamentul României a avut-o PSD. Preşedintele PNL Constanţa încheie cu succes primul mandat de parlamentar, lăsând în urma sa multe proiecte care au devenit legi, toate în sprijinul cetăţenilor.

“Am avut câteva zeci de proiecte pe care le-am promovat, multe întrebări, multe interpelări, informații cumulate, atât cu ce se întâmplă la nivel national, cât și despre ce se întâmplă la nivel local. O parte din proiectele promovate de mine au avut succes, altele s-au lovit de această majoritate a Partitului Social Democrat care nu-și doreau ca o inițiativă din partea unui parlamentar PNL să aibă succes”, a declarat Bogdan Huţucă.

Cele mai importante proiecte realizate

Deputatul a făcut o trecere în revistă a celor mai importante proiecte realizate în mandatul care se încheie luna viitoare. “Au fost proiecte cum ar fi eliminarea supraaccizei la carburanți, eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă part-time. Au fost proiecte cu acordarea unor bonificații acelor agenți economici care erau bun platnici la bugetul de stat, măsură care a fost preluată de guvernul liberal și implementată în perioada stării de urgență. Un proiect care a avut succes și a trecut a fost scutirea de impozitul pe clădiri a cabinetelor medicilor de familie sau un alt proiect care viza transparentizarea activității ANAF, respectiv a modului în care se stabilesc criteriile pentru analiza de risc. A fost un proiect de succes și care a înlăturat o situație critică pentru economie, exista o procedură destul de opacă prin care agenții economici își pierdeau peste noapte acreditarea de plătitor de TVA și nu mai puteau desfășura nicio activitate comercială”, a amintit parlamentarul. “Un alt proiect de lege a fost anularea obligativităților fiscale a unor agricultori sau putem vorbi despre un proiect de lege prin care nu se mai plătește taxă de trecere pod la Fetești și la Podul Giurgeni-Vadu Oii. Proiect care, în acest moment, a trecut de toate Comisiile parlamentare și ține PNL blocat să nu intre în plen. Am avut amendamente care vizau județul Constanța - dotarea unor secții din Spitalul Județean Constanța sau centura ocolitoare Techirghiol. Acest proiect a și trecut, s-a și finanțat studiu de fezabilitate”, a continuat el.

Proiectele lui Bogdan Huţucă pentru noul mandat

Pentru cel de-al doilea mandate, Bogdan Huțucă pleacă la luptă mult mai încrezător, cu convingerea că, de data aceasta, PNL va avea majoritate şi va reuşi să-şi ducă la bun sfârşit proiectele propuse.

“Este o diferență majoră legată de modul cum am plecat la drum acum 4 ani și despre modul cum voi pleca acum. În mandatul trecut eram orientat mai mult către zona în care sunt specializat, zona aceasta de finanțe bănci, finanțe publice și toate proiectele mele vizau angajații sau angajatorii, ori crearea unor facilități, îndreptarea codului de procedură fiscală. Este un domeniu pe care apreciez că îl stăpânesc destul de bine. În acest mandat, ținând cont că PNL va fi la guvernare, întreaga mea activitate doresc să o direcționez către proiectele județului Constanța”, a spus Huţucă.

Sistemul de termoficare din Constanţa şi Spitalul de Pediatrie, priorităţile lui Huţucă

România are în față, în anii ce vin, șansa istorică a unei dezvoltări rapide. 80 de miliarde euro, bani europeni, sunt la dispoziția României pentru investiții. “La nivel național, vorbim de peste 80 miliarde de euro care vor fi infuzați de economia românească. Nu am aștept să-mi preiau mandatul, deja am început să mă ocup de el. Am avut întâlniri cu primarul Constanței, Vergil Chițac, și domnul ministru al fondurilor europene, Boloș, și premierul României, Ludovic Orban, pentru a identifica fonduri europene prin găsire unor soluții pe sistemul de termoficare al Constanței. M-am întâlnit cu președintele CJC, Mihai Lupu, și cu ministrul Boloș, pentru a găsi sursa de finanțare pentru un spital sau pentru a găsi o sursă de finanțare pentru o secție de pediatrie nouă, la nivelul Județului Constanța”, a declarat președintele PNL Constanţa. Pe lista lui Huţucă şi a PNL sunt şi proiecte ce vizează infrastructura rutieră. Centura ocolitoare a Mangaliei, centura ocolitoare Techirghiol, care are deja studiu de fezabilitate, sunt câteva dintre acestea.

Huţucă: Numai în acest an trebuie să plătim peste 50 miliarde de lei, costuri ale datoriei contractate de PSD

Adversarii politici continuă să critice modul în care PNL a ales să guverneze ţara. Însă, deputatul Bogdan Huţucă vine cu o replică dură şi reaminteşte PSD-ului cum a condus ani de zile ţara şi câte datorii a lăsat în urmă. “Dacă aș fi în locul PSD, aș privi și m-aș abține în a comenta. Au beneficiat de 4 ani de creștere economică substanțială. Când s-a tras linie, a apărut o criză sanitară care ne-a găsit cu un sistem sanitar subdezvoltat, un Guvern incapabil să facă față unui sistem sanitar nedotat. Guvernarea PNL a pornit de la un deficit bugetar excesiv de 3%. Toată politica PSD a fost de încurajare a consumului. A încurajat locurile de muncă și oferta operatorilor economici din afara țării, ignorând capitalul românesc. Am avut cea mai slabă atragere de fonduri europene într-un an de creștere economică. Am avut cele mai slabe investiții publice. Am avut niște costuri ale datoriei României excesive. Numai în acest an trebuie să plătim peste 50 miliarde de lei, costuri ale datoriei contractate de PSD. Un an în care mai mult ca niciodată avem nevoie să investim în sănătate. Asta este situația de la care am pornit. Înțelegem că Guvernul României, liberal, în anul 2019, a tras linie și rezolvat toate aceste probleme într-un interval de timp de o lună și jumătate”, a spus deputatul.

PNL şi-a asumat datoriile!

Ce s-a întâmplat ulterior? “Partidul Social Democrat a avut 4 ani de creștere economică, noi ne-am asumat guvernarea în cea mai critică situație în care se afla România, în ultima sută de ani. În această situație critică, noi am asigurat o infuzie de capital în economie de 64 de miliarde, garanții, granturi, ajutoare de stat, scutiri de impozite și taxe, 34 miliarde de investiții publice realizate, cele mai multe investiții publice realizate în România ultimilor 10 ani, s-au realizat în situație de criză sanitară și criză economică. 30 de milioane de fonduri europene atrase. Un guvern PSD în plină creștere economică atrage puțin peste 500 de milioane de euro, noi reușind să atragem 3,2 miliarde de euro. Guvernul liberal a fost un guvern responsabil, care a atras absolut toate resursele, asigurându-se că criza sanitară este ținută sub control iar criza economică poate fi depășită. Și-a asumat aceste datorii publice. Și și-a asumat și un calendar de stingere a acestor datorii publice” a mai precizat candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor.

Huţucă, despre reducerea salariilor bugetarilor cu 20 %: Nu vorbim sub nicio formă de reduceri salariale!

Recent, un oficial al BNR a declarat că, pentru reducerea deficitului bugetar este imperios necesar să se înceapă cu scăderea salariilor bugetarilor până la 20 %. Huţucă linişteşte bugetarii şi spune că nu vor fi reduceri salariale. “80 de miliarde de euro infuzați în economie, pe absolut toate programele, vor crea cel puțin 500 de mii de locuri de muncă. Nu vorbim sub nicio formă de reduceri salariale!!! Vorbim de creșterea capacității de cumpărare a pensiilor, de creșterea numărului locurilor de muncă, de creșterea salariului mediu pe economie. E un subiect ce ține de evaluare și de analiză guvernamentală”, a explicat şeful PNL Constanţa.

Huţucă: Consider că USR va scoate un scor bun și ne va fi un partener bun în guvernarea viitoare.

Bogdan Huţucă are convingerea că PNL va câştiga alegerile. Dar, cu cine va face majoritate în Parlament? “Astăzi, USR este un adversar politic. Atât noi, cât și ei, candidăm pentru parlamentare și cu toții tragem să obținem scorul cel mai bun. Este extrem de important cine va administra și cine va guverna în acești ani. Consider că USR va scoate un scor astfel încât să fie un partener bun în guvernarea viitoare”, asigură candidatul PNL.

PNL vrea să întoarcă Constanţa cu faţa la mare: proiectul Şoselei de Coastă, reînviat

După 20 de ani de administraţie PSD la Constanţa, Partidul Naţional Liber a reuşit să preia frâiele. Este nevoie de multă muncă, spune liderul PNL, însă deja se lucrează la proiecte majore care să întoarcă Constanţa cu faţa la mare. Unul dintre acestea este Şoseaua de Coastă promisă cu mulţi ani în urmă de PSD dar nerealizată, dar şi amenajarea unei promenade în Constanţa, aşa cum regăsim în marile oraşe.

“Atât la municipiu, cât şi la CJ am decis cum ne formăm majorităţile. Dacă vorbim de municipiu, ne-am format majoritatea împreună cu USR, iar o primă măsură a fost să ne unim programele de guvernare locală. Avem multe puncte comune, dar am avut grijă ca proiectele să se armonizeze şi să se regăsească în acest program. Ambele programe gândesc un mod de abordare, din punct de vedere al Şoselei de Coastă, din punct de vedere al unei promenade în acea zonă. Am luat decizia să ne asumăm acest program de guvernare, atât noi cât şi partenerii noştri, prin hotărâre de consiliu local, astfel încât fiecare punct de acolo să se regăsească, să se găsească surse de finanţare şi să fie implementat în aceşti patru ani de zile.

Noua administraţie ia în calcul o bretea de circulaţie care leagă cartierul Poarta 6 de restul oraşului: Se caută soluţii

Perspectivele sunt foarte bune şi în ceea ce priveşte cartierul Poarta 6, un cartier uitat de administraţia PSD. Este nevoie de o legătura rutieră și pietonală a cartierului Poarta 6 cu restul orașului pentru că locuitorii de aici sunt nevoiţi să ocolească foarte mult pentru a ajunge, de exemplu, pe Şoseaua Mangaliei. Huţucă spune că noua administraţie ia foarte în serios această problemă, că se va finanţa un studiu de fezabilitate pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru acest cartier. Aşa că, nu este exclusă realizarea unei bretele de circulaţie care să facă legătura cartierului Poarta 6 cu restul oraşului. “PNL a avut un proiect vizând această problemă, dar fostul primar nu a fost interesat de acest proiect. Primarul Vergil Chițac și administrația locală iau foarte în serios cartierul Poarta 6. Își pun problema identificării resurselor financiare pentru a asigura realizarea acestui proiect. Evit să vă spun care va fi soluția tehnică dar, în mod cert, se va finanţa un studiu de fezabilitate pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru acest cartier”, spune Huţucă.

Carantinarea Constanţei, necesară

În cadrul interviului acordat ziarului Replica, Bogdan Huţucă a vorbit şi despre carantinarea Constanţei şi cât de benefică este această măsură pentru constănţeni. “Nu este o măsură confortabilă, dar este o măsură necesară. Numărul de cazuri a crescut destul de mult și presiunea asupra sistemului de sănătate publică din Constanța, respectiv din Municipiul Constanța, este foarte mare. Numărul de persoane care se însănătoșesc și ies din sistemul de sănătate publică din Constanța, comparativ cu a acelor care intră, nu este unul echilibrat. Sunt 562 de persoane bolnave și ne aflăm la capacitate maximă. Directorului Spitalului Judeţean ia măsuri pentru a crea 40 de paturi noi COVID și se va gândeşte cum să extindă aceste paturi la 150. Perioada de carantinare are ca scop principal să protejeze sănătatea cetățenilor. Al doilea scop este să reducă presiunea de pe sistemul de sănătate din Constanța. În această perioadă de carantină trebuie să fim atenți, să purtăm masca la interior și la exterior, trebuie să ne deplasăm pe cât posibil numai la muncă sau numai să ne satisfacem niște nevoi urgente. Trebuie să avem grijă ca și cei din jurul nostru să respecte aceste reguli. Noi toți trebuie să oprim răspândirea virusului având grijă.

În materialul VIDEO de mai jos, puteţi urmări mai multe declaraţii făcute de şeful PNL Constanţa despre modul în care se desfăşoară Campania electorală, în contextul actual epidemiologic, dar puteţi afla şi care este mesajul său pentru constănţeni, cu ocazia alegerilor parlamentare.

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

sâmbătă, 21 noiembrie 20203501
mai mult...Interviuri
4 dec 00:20InterviuriGeorge NICULESCU, PNL: Cum credeți că ar fi arătat țara noastră cu un Guvern Viorica DĂNCILĂ?!

George Niculescu, candidatul PNL la alegerile parlamentare, a acordat un interviu zirului Replica pentru a face o...4073

4 dec 00:20InterviuriCostin RĂSĂUȚEANU, PSD: Guvernul PNL este INCOMPETENT3971
23 dec 22:41InterviuriAdrian Mihălcioiu: TREBUIE înființată DIRECȚIA NAVIGATORILOR în Ministerul Transporturilor! Video3317
14 ian 00:11InterviuriFlorin Chelaru, primarul din NĂVODARI: Am rămas o OAZĂ de ROȘU într-o mare de GALBEN! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul...1880

19 ian 00:04InterviuriVergil CHIȚAC: Foarte mulți ȘMECHERI din orașul ăsta s-au ÎMBOGĂȚIT din afaceri cu statul. Video6434
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video1794
12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1771

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile4629
4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video3803
4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3334

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video3279
3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța4980
Vremea
5.9°5.9° - 7.8° vineri, 22 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 85%
Vânt: 4.54 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:00SportValencia a remizat cu Osasuna, scor 1-1, datorită unui autogol

Formaţia Valencia a remizat, joi seară, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Osasuna, într-un meci din etapa a XIX-a...223

22 ian 07:36SportPortughezul Paulo Sousa este noul selecţioner al Poloniei

Federaţia Poloneză de Fotbal a anunţat, joi, că noul selecţioner al echipei naţionale este portughezul Paulo...274

22 ian 00:00SportEibar - Atletico Madrid 1-2 | Meci superb al lui Luis Suarez! A marcat și portarul gazdelor

Atletico Madrid, liderul la zi din La Liga, a avut parte de un start neașteptat de meci cu Eibar, cu Aleix Garcia,...326

22 ian 07:18SportCornella - Barcelona 0-2

Într-un final, catalanii au scăpat de rușine. Calificarea în optimi s-a decis în cele două reprize de prelungiri,...338

Local
22 ian 00:09LocalCampania de vaccinare anti-COVID: Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile, imunizate în etapa a II-a

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu se pot vaccina anti-COVID în etapa a II-a a...573

22 ian 00:09LocalAccident rutier la ieșire din Satu Nou. O tânără a fost rănită GRAV

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 21 ianuarie a.c., la ieșire din localitatea...911

22 ian 00:08LocalACCIDENT RUTIER GRAV la OVIDIU: Mai MULTE VICTIME! Video

5087

22 ian 00:07LocalCoronavirus: Amenzi în valoare de 59.000 de lei, aplicate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...562

22 ian 00:08LocalCoronavirus: 3.551 de persoane se află în carantină, la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.074 de persoane...597

22 ian 00:08LocalAlte 7 DECESE, la Constanța, din cauza COVID-19

Până joi, 21 ianuarie a.c., 17.554 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...920

22 ian 09:16LocalPrefectul Silviu COȘA s-a VACCINAT anti-COVID

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a primit, miercuri, 20 ianuarie, prima doză a vaccinului...849

22 ian 13:07LocalȘedință EXTRAORDINARĂ a Consiliului Local: se înființează noua societate de Termoficare a Constanței

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...1605

22 ian 00:10LocalUn CONSTĂNȚEAN, TRANSPORTAT de URGENȚĂ la IAȘI după ce s-a ELECTROCUTAT

2208

Politică
22 ian 00:00PoliticăBarna: Ivan Patzaichin a spus că va fi implicat în procesul de selecţie a guvernatorului Deltei

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a precizat că, în urma discuţiilor cu Ivan Patzaichin, acesta şi-a...460

22 ian 00:00PoliticăMituleţu-Buică: Criza sanitară a schimbat optica privind organizarea proceselor electorale

Criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 a schimbat optica privind organizarea proceselor electorale, iar AEP...362

22 ian 00:00PoliticăPreşedintele Senatului, întrevedere cu noul ambasador al Franţei în România

329

22 ian 00:03PoliticăMotivarea CCR pe redeschiderea piețelor: Principiul bicameralismului a fost încălcat de Parlament

CCR a publicat, joi, motivarea deciziei prin care a declarat neconstituțională legea adoptată de Parlament în...570

22 ian 20:18PoliticăTribunalul Bucureşti: Diploma de doctor a lui Darius Vâlcov, anulată

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice din Bucureşti privind...1131

22 ian 20:17PoliticăDesființarea SIIJ intră în linie dreaptă: Guvernul a aprobat memorandumul de dizolvare a Secției

1083

Interviuri
12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1771

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

Sistemul de termoficare din Constanța a încetat să mai producă căldură și apă caldă în parametri normali,...4629

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

3803

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3334

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este,...3279

3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

4980

Monden
22 ian 00:00MondenOlivia de Havilland a fost îndrăgostită de James Stewart dar i-a refuzat cererea în căsătorie

Olivia de Havilland a avut o carieră de succes pe parcursul a zeci de ani. Oamenii erau interesaţi nu doar de cariera...495

22 ian 00:00MondenSecretele iepuraşilor Playboy din anii '60: La angajare erau verificate de agenţi sub acoperire

Într-o perioadă în care femeilor le lipsea încă independenţa financiară, iepuraşii Playboy din anii 1960 au...591

22 ian 00:00MondenBen Affleck vorbește încă frecvent cu fosta iubită. De la ce a provenit, de fapt, ruptura

427

22 ian 00:00MondenActorul Arnold Schwarzenegger a anunţat că s-a vaccinat împotriva COVID-19

Actorul şi fostul politician Arnold Schwarzenegger, cunoscut sub numele de "Terminator", a anunţat miercuri că s-a...334

22 ian 00:00MondenPaul Stanley, solistul trupei KISS, anunţă un nou proiect muzical şi disco

Paul Stanley, membru fondator şi solist al trupei Kiss, a anunţat miercuri lansarea pe 5 martie a albumului "Now And...319

22 ian 00:00MondenActriţa franceză Nathalie Delon a decedat la vârsta de 79 de ani

505

Mapamond
22 ian 00:00MapamondPoliţia bulgară a descoperit o fermă de canabis în staţiunea Sunny Beach

Poliţia bulgară a descoperit o plantaţie de canabis într-un spaţiu închis, în staţiunea Sunny Beach de pe...359

22 ian 00:00MapamondCoronavirus: Ungaria avansează spre achiziţia vaccinului rusesc Sputnik V

Organismul ungar de reglementare în sectorul sanitar a aprobat vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a relatat...334

22 ian 00:00MapamondRusia: Un recrut care a ucis opt militari a fost condamnat la peste 24 de ani de închisoare

340

22 ian 00:00MapamondCel puţin 28 de morţi şi peste 70 de răniţi în urma unui dublu atentat sinucigaş la Bagdad

Cel puţin 28 de persoane au fost ucise şi alte peste 70 au fost rănite într-un dublu atentat sinucigaş cu bombă...320

22 ian 00:00MapamondCoronavirus: Un cartier din Shanghai, evacuat după trei cazuri de COVID-19

Un cartier rezidenţial din centrul Shanghai-ului a fost evacuat joi, după descoperirea a cel puţin trei cazuri de...360

22 ian 19:07MapamondPapa a făcut un prim pas spre canonizarea medicului francez care a descoperit sindromul Down

335

Sănătate
22 ian 00:00SănătateOboseala și buzele crăpate, semne ale carenței de vitamina B6

Vitaminele sunt foarte importante în funcționarea corectă a organismului. Ce simptome îți indică faptul că ai...353

22 ian 00:00SănătateCele 7 tipuri de memorie și cum se pot îmbunătăți

Multe persoane știu că avem două tipuri de memorie - pe termen lung și pe termen scurt - însă există și...383

22 ian 00:00SănătateLacrimile artificiale, eficiente dacă ai ochii obosiți

321

22 ian 00:00SănătateCum eviți sedentarismul dacă nu-ți place să faci sport?

Faptul că nu-ți place să faci sport nu înseamnă că nu poți fi o persoană care face mișcare și își...439

22 ian 00:00SănătateTotul despre lentilele de contact: cum se aleg, cum se îngrijesc, riscuri și beneficii

Lentilele de contact pot face o diferență majoră când vorbim despre viața celor care le poartă, deoarece asigură...322

22 ian 00:00SănătateCele mai bune suplimente pentru imunitate

Medicii nutriționiști subliniază că ar trebui să încercăm să consumăm o varietate largă de alimente și să...397

22 ian 00:00SănătateAnticoagulantele pot crește riscul de AVC la cei de peste 65 de ani

Persoanele cu vârste peste 65 de ani ar putea să aibă un risc crescut de accident vascular cerebral (AVC) prin faptul...395

22 ian 00:00SănătateFemeile cu menstruație precoce au risc crescut de probleme cardiovasculare și de AVC

Studiile arată că femeile care au avut menstruație precoce (la o vârstă fragedă, adică în jur de 12 ani), au...331

22 ian 00:00SănătateStudiu: Un atac cerebral (AVC) crește semnificativ riscul de demență

332

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT