REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Bogdan Huţucă: „Viitorul Parlament are obligaţia să le ofere copiilor o şansă pentru a reuşi în viaţă”

Bogdan Huţucă: „Viitorul Parlament are obligaţia să le ofere copiilor o şansă pentru a reuşi în viaţă”

Replica API 5 decembrie 2016 | 00:41 295

Candidat pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor

Candidat pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor

Bogdan Huțucă

Candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, are o experinţă de 25 de ani în domeniul finanţelor. Între anii 2007-2013 a fost director executiv al Direcţiei Generale a Finanţțelor Publice Constanţa, iar din iunie 2013 și până la începutul acestui an, a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale Legislaţie Cod Fiscal din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. În perioada februarie-octombrie 2016 a fost şef al Administraţiei pentru contribuabilii mijlocii constituită la nivelul regiunii Galaţi.

Reporter: Aveți o foarte mare experiență în finanțe. Cum vă gândiți să transpuneți această experiență în Parlamentul României?

Bogdan Huțucă: Nu aș putea să vă dau un răspuns simplu. Îmi este mult mai ușor să vă exemplific: Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal pune accent pe reforma relației contribuabil – instituție publică. Mă adresez tuturor agenților economici care urmează să se înregistreze ca plătitori de TVA sau care urmează să fie evacuați de către organul fiscal pentru a analiza oportunitatea păstrării calității de plătitor de TVA. Guvernul Cioloș a făcut pași importanți în acest domeniu, dar nu e suficient. Nu este normal ca un agent economic care a încheiat contracte și are tranzacții atât pe piața internă, cât și pe cea externă, care efectuează livrări și achiziții întracomunitare care depind exclusiv de menținerea calității de plătitor de TVA să afle că i s-a anulat înregistrarea și să nu aibă posibilitatea să știe ce anume trebuie să îndrepte pentru a o redobândi. Această situație este determinată de faptul că legislația terțiară, ordinele de președinte ANAF, privind modul în care sunt cuantificate criteriile de evaluare este confidențială. Noi ne propunem să respectăm principiul securității juridice și să asigurăm predictibilitatea prin transparență, urmând ca procedurile privind înregistrarea ca plătitor de TVA să fie stabilită prin ordin al ministrului de Finanțe, publicat în Monitorul Oficial.

Rep: Ce viitoare inițiative parlamentare s-ar plia cel mai bine pentru ca județul Constanța să se dezvolte?

B.H.: Județul Constanța, ca și multe alte județe ale țării, are mai multe zone în care nu există investiții majore capabile să genereze locuri de muncă și nivel de trai. Vorbim de un cerc vicios al sărăciei, o capcană din care este foarte greu să ieși. Oriunde ai merge, întâlnești foarte mulți copii și nu ai cum să nu te întrebi ce perspectivă au pentru a se dezvolta, ce șansă au pentru a reuși, în condițiile în care în jurul lor nu există un model de viață. Unica lor șansă este educația. De aceea, avem nevoie de dascăli bine pregătiți și dedicați, care să le ofere copiilor nu doar informație, ci, în primul rând, o șansă pentru a reuși în viață. Consider că soluția ar fi aceea de a obliga consiliul județean să redirecționeze o cotă din banii pe care acestea îi primesc de la buget, direct către investițiile în educație. Cred că doar așa vom crește calitatea educației în mediile rurale defavorizate, vom oferi egalitate de șanse copiilor.

Rep.: Cu ce vine nou echipa PNL Constanţa la alegerile parlamentare din 11 decembrie?

B.H.: Mediul politic este, la ora actuală, scindat în două. Pe de o parte, avem un Partid Social Democrat care promovează același tipar de oameni politici, iar oferta lor politică conține proiecte nesustenabile și neevaluate suficient din punct de vedere al impactului social, economic și asupra mediului de afaceri. Dacă ne uităm în proiectul Programului de Guvernare al PSD găsim toate eșecurile și nereușitele din perioada lor de guvernare, vândute astăzi sub forma unor promisiuni electorale. Pe de altă parte, Partidul Național Liberal a introdus criterii de selecție ce țin cont de competență și integritate. Noi promovăm oameni noi și bine pregătiți. Programul de Guvernare al PNL este unul credibil, ce pune în prim-plan investițiile din economie și măsuri de prevenire a corupției capabile să genereze creștere economică și venituri suplimentare la buget, astfel încât să asigurăm finanțarea infrastructurii, a educației, a sănătății și generarea de noi locuri de muncă.

Rep.: Ce mesaj aveți pentru constănțeni înaintea alegerilor parlamentare?

B.H.: Dacă nu vă plac actualii parlamentari, schimbați-i! În acest sens, îi îndemn pe toți constănțenii să meargă la vot duminică, 11 decembrie. O prezență masivă la vot va responsabiliza viitorul guvern și îl va determina ca, peste patru ani, să își profeseze activitatea prin fapte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218