REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bola, despre Pasarela Regală din Mamaia: Ne dorim să redevină un simbol al orașului

Bola, despre Pasarela Regală din Mamaia: Ne dorim să redevină un simbol al orașului

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 1653

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea- Litoral face demersuri pentru a reabilita Pasarela Regală din Mamaia. În acest sens, directorul ABADL, Bogdan Bola, a solicitat antreprenorului care se ocupă de elaborarea proiectului tehnic de execuție a protecției costiere a litoralului dobrogean soluții pentru salvarea pasarelei.

Bogdan Bola: Nu vreau să bat câmpii, să lăsăm persoanele care au expertiza neceseară să comenteze în acest sens

Directorul ABADL, Bogdan Bola nu se hazardează și așteaptă din partea celor abilitați, soluții tehnice. Cu alte cuvinte, nu vrea să promită marea cu sarea și dorește să lase profesioniștii să își facă treaba. „Noi vrem să se vină cu soluții tehnice în legătură cu acest monument. De aceea, am solicitat antreprenorului care se ocupă de elaborarea acestui proiect tehnic, să vină cu o expertiză, ca noi să nu trebuiască să demolăm construcția. Nu vreau să mă pună în situația să cerem aviz de la Ministerul Culturii pentru a demola obiectivul, pentru că nu vreau să o fac. Vreau să se vină cu o soluție tehnică în acest sens. Nu vreau să bat câmpii că salvez pasarela. Vreau să lăsăm persoanele care au expertiza necesară, să facă astfel de afirmații”, a declarat Bogdan Bola.

Bogdan Bola

După soluțiile tehnice din partea persoanelor abilitate, urmează dezbaterea cu toți factorii de decizie din oraș. „După ce vom dispune de aceste soluții, vom supune dezbaterii acest proiect, cu Consiliul Județean, cu Primăria Constanța, să vedem cine dorește să îl ia”, a mai spus directorul ABADL.

„În aceste momente, în care timpul pare că stă în loc din cauza pandemiei, proiectele pentru litoralul constănțean trebuie să meargă înainte. De aceea, am solicitat antreprenorului care se ocupă de elaborarea proiectului tehnic de execuție a protecției costiere a litoralului dobrogean să ne ofere soluții prin care am putea salva Pasarela Regală din Mamaia. Partea tehnică și latura istorică a acestei structuri nu trebuie să se excludă, ci dimpotrivă..și asta încercăm să facem noi acum. De ce solicităm aceste soluții tehnice privind impactul structurii pasarelei asupra profilului de plajă? Pentru că abia apoi, se poate discuta, în mod concret, de către orice instituție publică interesată, despre salvarea și reabilitarea acestui monument istoric. După aceea, pasul următor va fi acesta: o dezbatere transparentă, cu participarea tuturor factorilor de decizie interesați, care să conducă la luarea unei decizii corecte privind viitorul acestei pasarele. Altfel, doar sunt vorbe în vant și publicitate electorală...Noi, cei de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, ne dorim ca pasarela din zona Cazino – Mamaia să fie integrată în acest proiect de protecție împotriva eroziunii costiere și să redevină un punct de reper al staţiunii, care să atragă din nou mii de turiști și să redevină un simbol al orașului nostru, având în vedere mai ales că edificiul datează de pe vremea regelui Carol al II-lea și cândva făcea furori în Europa. Și da, cred că putem face asta la #Constanța”, a spus directorul ABADL.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand termini odata cu scorpia aia de dir. Economic?
1
0
bai , nu ne scapa de boul asta sau de ta-su micii virusi din China...!?! hutzuca , procedeazala fel ca si psd , promovand incompetenti imbecili in functii unde se cere sa nu ai IQ-ul dintr-o cifra cum are aceasta beizadea...
3
0
Asta ne dorim si noi, dar nu vedem niciun rezultat. Vorbe si iar vorbe.
2
0
pe tactu cum se iau spagile la ITM si apoi iesi in presa prostule
4
0
ce educatie ai tu de-ti dai cu parerea despre ape si constructii? Ce dracu nu te limitezi sa fii sef numit de partid si sa taci? Ca devii un soi de Constantinescu de la OPC
4
0
vdedeti deosebirea dintre pasarela regala,pe toboganele careia ma dadeam in anii 70 si tigania lui mazare.Astia sint arhitectii melcilor din cta,ipjul lui peste,de aia arata cta si statiunile sub pesede ca niste tiganii sinistre.Atita stiu,atita pot.Arhitecti ca si medici de toata jena,rusine ba incompetentilor!
8
1
Caldut pt Bola
3
0
Papari cu Antonaru fac jocurile...........angajatii stiu motivul!
3
0
Ai pierdut banii pentru protectia costiera nu mai discuta degeaba despre acest proiect. Excroaca de Antonaru a trantit licitatia cu monitorizarea care era obligatorie prin Acordul de Mediu si UE nu o sa mai dea banii fiindca acestia erau conditionati de aceasta obligatie. Tot ABDL ul stie ca ea trebuia sa scoata pe cineva castigator si fiindca nu a putut buleste licitatia. Nici tu nici prostul de Uzun habar nu aveti de ce manevre se fac de oamenii lui Papari care au ramas si fac jocurile. O sa fii tap ispasitor degeaba.
6
1
Nu va lasat carol al ll-lea falusul lui sa-l faceti pasarela? Cautati la regina maria in colectia ei de matarangi de ofiteri rosiori
0
3
Esti un cretin notoriu, in primul rand ca se largeste plaja si mare parte din pasarela o sa fie pe nisip, in al doilea rand, ai o pasarela noua la 500m de asta, iar in al treilea rand, pasarela respectiva e urata cu draci, in afara ca e de pe vremea regelui, nu-i nimic de capul ei, nici de-al tau.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614