REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

Bola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:17 607

PNL cere reducerea la un sfert a sumei alocate pentru Festivalul Berii

„400.000 de lei din bani publici, pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în „eveniment cultural”. Cam asta înțelege PSD din cultura dobrogeană, susținând că Festivalul Berii, aflat la a treia ediție, este un eveniment deja de tradiție pentru Constanța”, a afirmat consilierul județean PNL Bogdan Bola. În consecință, a arătat acesta, în ședința de vineri, 19 aprilie a.c., a Consiliului Județean Constanța, consilierii județeni vor vota împotriva proiectului de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli, a listei de investiții și programului de evenimente culturale, pe anul 2019, pentru Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de vineri, 19 aprilie a.c., se află mai multe proiecte de hotărâre privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru mai multe instituții din subordinea CJ Constanța. Printre acestea, și proiectul de hotărâre privind bugetul pentru 2019 al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”. Potrivit proiectului, la capitolul venituri, centrului îi sunt alocați 8.770.804 lei, iar la capitolul cheltuieli aceeași sumă.

Cât privește Programul de evenimente culturale pe anul 2019, acesta cuprinde un număr de 20 de evenimente, pentru care vor fi cheltuiți, potrivit calculelor făcute de reprezentanții centrului, 1,6 milioane de lei. Cele mai mari sume sunt alocate, conform tabelului anexat proiectului de hotărâre Sărbătorii Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene, programată pentru a se desfășura în luna septembrie a.c. – 450.000 de lei, și Festivalului Berii, eveniment ajuns la a treia ediție, programat să se desfășoare în perioada 3 – 5 mai a.c. – 400.000 de lei.

Cam mulți bani pentru „trei zile de băut bere”, subliniază consilierii județeni liberali. Motiv pentru care aceștia au anunțat deja că vor vota împotrivă dacă va fi respins amendamentul lor pentru a se reduce la un sfert suma alocată pentru acest festival.

„400.000 de lei din bani publici pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural. Cam asta înțelege PSD din cultura dobrogeană, susținând că Festivalul Berii, aflat la a treia ediție, este un eveniment deja de tradiție pentru Constanța. Noi nu suntem de acord cu asta si chiar dacă amendamentul nostru de a se reduce la un sfert suma alocată a fost respins, vom propune din nou în ședința de mâine reducerea cuantumului sau suspendarea evenimentului. Altfel, la fel ca și anul trecut, vom vota împotrivă.

Tot din acest domeniu, se pare că în septembrie se pregătește o "Sărbătoare a Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene", care are un buget estimativ de "doar" 450.000 de lei. Durata și conținutul acestui eveniment încă nu sunt clare”, a afirmat consilierul județean liberal Bogdan Bola.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

Reamintim că inițiativa acestui eveniment îi aparține lui Claudiu Palaz, vicepreședintele CJ Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
0
0
Un GRASUT DE DOI BANI!
0
2
....sunt baiatul lui tata ....sunt iluminatul ....canta Delia Matache
0
1
la niste Dobrogeni betivi nu e mult. Rares Bogdan betivu,
1
2
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
8
1
Atitia bani pentru miste actiuni marca PSD -Lapusan PCRista le scorneste pt.Marii judeteni iar Directoarea le executa ca sa ramina pe post.Bai,consilieri sunteti prosti?
3
1
In Constanta unde sunt vinuri multe si de buna calitate o sarbatoare cu multa bere este o mare prostie.
5
0
La burada este directoare o pensionara care umbla cu cojocaru prin intermediul lor se scot bani lui palas
4
0
Incepe sa mi placa Bola daca scoate bombe cu Palaz, pentru ca cel din urma are multe la activ si inca nu sunt detonate!
8
0
Palaz este virgin! De ce sunteti rai? El este un monument de ipocrizie! Este singurul am,sau ce este el, de pe planeta care mananca usturoi si ii pute gura a kkt
5
0
daca era whiski , te bagai ? mai ofticatilor , voi sunteti atarnatori , ciuguliti si atat ....cand nu mai aveti de ciugulit ....carcotiti .
3
5
pentru toata familia
7
0
Domnu palaz nu poate cu sume mici... Poate simte ca asa compenseaza alte lipsuri, ale lui...
8
1
Nu mai este alt consilier liberal decat Bola? In afara de faptul ca este baiatul lui tata, mai stie ceva? Ce se tot baga in fata?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920