REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bola junior invită tinerii PSD-işti să facă front comun cu liberalii împotriva convingerilor lui Mazăre

Bola junior invită tinerii PSD-işti să facă front comun cu liberalii împotriva convingerilor lui Mazăre

Replica API 23 aprilie 2014 | 00:00 118

De când e în opoziţie, îşi permite să facă "aroganţe":

De când e în opoziţie, îşi permite să facă "aroganţe":

În timp ce liceenii îşi dispută - cu intervenţia mai mult sau mai puţin vizibilă a conducerii Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa - şefia Consiliului Judeţean al Elevilor, demersul CJE referitor la decontarea transportului în comun a "prins" şi în rândul liberalilor. Solicitarea reprezentanţilor CJE, respective a Asociaţiei Elevilor din Constanţa a fost preluată de tinerii liberali constănţeni, care le-au transmis colegilor social-democraţi o scrisoare deschisă, prin care le atrag atenţia că: "Venim către voi, prin intermediul acestei scrisori deschise cu o problemă de interes pentru oraşul nostru, o problemă de principiu, pe care, din respect pentru concetăţenii noştri, pentru toţi cei cărora le spunem că suntem implicaţi în politică pentru a le schimba în bine viaţa, înţelegem să nu o tratăm partizan, înţelegem să nu o folosim ca argument de bătălie politică. Este vorba de aplicarea legii în Constanţa, cea a învăţământului, ce dă dreptul tuturor elevilor şi studenţilor înscrişi la şcolile şi facultăţile constănţene la o reducere de 50% din tariful pentru transportul în comun din oraşul nostru".

În continuare, liberalii, prin intermediul liderului lor, Bogdan Bola, indică şi legea care reglementează reducerea de 50% din tariful la transport în comun, precum şi sursa de finanţare a cheltuielilor generate de aceste reduceri: "din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie, pentru următoarele categorii de cheltuieli: e) cheltuieli pentru transportul elevilor, conform prevederilor art. 84 alin. (1)". "(...) Din păcate, această încălcare a legii nu este generată de necunoaştere, ci este una intenţionată, în cunoştinţă de cauză, deoarece in tot cursul anului 2013 şi la începutul anului 2014 (înainte de adoptarea Bugetului Local) Asociaţia Elevilor din Constanţa, prin reprezentanţii săi, a ridicat problema în faţa autorităţilor locale, a făcut cunoscute dispoziţiile legale aplicabile. Poziţia primarului municipiului Constanţa a fost fie de a respinge necesitatea aplicării legii în sensul acordării reducerii de 50% tuturor elevilor, fie de a negocia, prin intermediul viceprimarului, fără însă a accepta nici un moment că dispoziţiile legii, care îi menţionează pe toţi elevii, se vor aplica în Constanţa. Urmare a acestui refuz, Asociaţia Elevilor din Constanţa a formulat o plângere penală împotriva primarului municipiului Constanţa, sesizând acest abuz în neaplicarea dispoziţiilor unei legi în vigoare", mai arată Bogdan Bola, care invită tinerii din cadrul PSD Constanţa la o întrunire, care să aibă drept rezultat "iniţierea cu sprijinul comun al TNL şi TSD, cu susţinerea consilierilor locali ai celor două partide, a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local care să modifice Bugetul Local al Municipiului Constanţa pentru anul 2014, astfel încât toţi elevii şi studenţii înscrişi la şcolile, liceele şi universităţile din Constanţa să beneficieze de reducerea de 50% pentru transportul în comun".

Reamintim că, la şedinţa Consiliului Local din luna februarie, primarul Radu Mazăre declara, referitor la acest subiect: "Acum beneficiază la transportul în comun elevii care provin din familii care au subvenţii la energie termică. Asta înseamnă, venitul pe membrul de familie de până la 1.500 de lei. Toată politica pe care am propus-o şi am promovat-o în aceşti ani este de a-i ajuta pe cei care sunt în nevoie. Sigur că am vrea cu toţii ca bugetul local sau statul să ne dea. Numai că, principiul subvenţionării este principiul solidarităţii. Şi dacă luăm DEX şi vedem ce înseamnă subvenţie, înseamnă a sprijini pe cel care este în nevoie. Eu nu înţeleg de ce trebuie să acord subvenţie şi să tai din alte capitole bugetare. Stăm aici până mâine dacă e nevoie şi vedem de unde tăiem şi cum asigurăm cele cel puţin două milioane şi jumătate de euro, ca să subvenţionăm elevul al cărui părinte umblă cu Audi A6 sau A8".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102