REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bola: Nava Flaminia nu va ajunge în Portul Constanţa până nu primim OK-ul buletinelor de analiză

Bola: Nava Flaminia nu va ajunge în Portul Constanţa până nu primim OK-ul buletinelor de analiză

Replica API 15 aprilie 2013 | 00:00 130

Statul român aşteaptă să încaseze 30 de milioane de dolari

Statul român aşteaptă să încaseze 30 de milioane de dolari

"Bomba toxică plutitoare", respectiv nava MSC Flaminia, este de fapt o mină de aur! Statul român ar avea de încasat pentru "reparaţia" navei Flaminia 30 de milioane de dolari. După ce trei ţări au refuzat să o primească în porturile lor, nava germană avariată care transportă substanţe periculoase staţionează de zile bune în rada exterioară a Portului Constanţa. Interesele sunt aşa de mari încât unele instituţii au început să facă presiuni pentru emiterea unor avize. Cum? Invocând că echipajul navei nu mai are hrană şi apă. Deşi Autoritatea Navală Română şi Căpitănia Portului Constanţa se pare că şi-ar fi exprimat acordul de intrare a navei Flaminia în Dana 38, Instituţia Prefectului şi Direcţia de Sănătate Publică sunt acuzate că ar bloca accesul navei MSC Flaminia să ajungă în Port.

De ce refuză instituţia aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii să emită avizul pentru ca nava Flaminia să ajungă în Dana 38? Pentru că rezultatele de laborator se lasă aşteptate. "Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică şi nici o altă instituţie nu are nici o legătură cu această navă. Nava Flaminia stă în larg, pentru că nu avem la acest moment rezultatele analizelor, rezultate care vor fi studiate, verificate. Este adevărat că au trecut mai multe zile, dar vremea a fost extrem de nefavorabilă şi nu a permis echipelor să ajungă la bordul navei. Acesta este motivul pentru care nava Flaminia a ajuns să stea zile în şir în radă. Fără rezultatele analizelor nu putem face nimic. Nava Flaminia nu va ajunge în Portul Constanţa până nu primim OK-ul buletinelor de analiză. Nu suntem idioţi. Am ţinut nava mai multe zile în radă, pentru că nu am putut să ajungem la ea. Acolo nu te urci în lift, ci cu o amărâtă de scară din sfoară", a declarat, pentru "Replica", Eugen Bola, prefectul judeţului Constanţa.

Toată lumea este în stand-by

Acesta a exclus varianta că o instituţie din Constanţa ar avea interesul de a ţine blocată nava în radă. "Nu ne jucăm şi nimeni nu are vreun interes să ţină nava în radă. Interesul nostru este ca nava să intre în Portul Constanţa şi grămada de bani, 30 de milioane de dolari, să rămână în ţară. Ca investiţie vorbind, ar fi un lucru extraordinar. Despre asta vorbim. Nimeni nu are nici o ambiţie. Domnul subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor, Constantin Matei, a fost numit din partea Guvernului României să se ocupe de rezolvarea acestei probleme. Toată lumea este în stand-by. Toată lumea aşteaptă rezultatele de laborator. Nimeni nu aruncă pe geam 30 de milioane de dolari. Numai că nervii unora s-au cam întins, îi înţeleg, dar şi ei trebuie să înţeleagă că nu ne jucăm. Nava Flaminia a stat vreo şapte luni la nemţi. Cât despre marinarii care nu mai au hrană şi apă este problema agentului", a declarat prefectul Eugen Bola. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369