REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bolidul de lux al unui patron de amanet, verificat cu tehnica SRI: a fost o ameninţare falsă cu bombă

Bolidul de lux al unui patron de amanet, verificat cu tehnica SRI: a fost o ameninţare falsă cu bombă

Replica API 31 ianuarie 2013 | 00:00 439

O armată de angajaţi ai Ministerului de Interne a securizat o parcare din Constanţa

O armată de angajaţi ai Ministerului de Interne a securizat o parcare din Constanţa

Ziua de miercuri a fost una de pomină pentru un afacerist constănţean. Patronul unei case de amanet din Constanţa, Walter Kauntz, a găsit un bilet ciudat în parbrizul maşinii, parcată în zona Casei de Cultură, la intersecţia străzilor Bucureşti cu Violetelor. "Nu urca în maşină, sună-mă!", era mesajul care avea să-i provoace panica bărbatului. Kauntz a sunat la respectivul număr de telefon, la care a răspuns o femeie, care l-a atenţionat că a văzut pe cineva umblându-i la maşină. Apoi, bărbatul a anunţat autorităţile. S-au luat în calcul două variante: fie a fost montată o bombă, fie un hoţ a încercat să fure. Având în vedere prima ipoteză, zona a devenit "câmp minat", fiind asigurat perimetrul, blocate scările de bloc şi circulaţia în zonă. În parcare şi de jur împrejur au acţionat 20 de jandarmi, 26 de poliţişti, în timp ce 4 maşini de la Rutieră au redirijat traficul. La acţiune s-a apelat şi la tehnica celor de la SRI, un robot special.

Haos în zona Casei de Cultură din Constanţa! Patronul Casei de Amanet "Concret Finance", Walter Kauntz, a simţit că-i fuge pământul de sub picioare când a zărit un bilet ciudat în parbrizul autoturismului personal, un BMW X5, lăsat în parcare de ceva timp. "Nu urca în maşină, sună-mă!", era mesajul de atenţionare al unei vecine, care a declarat că a văzut, în urmă cu câteva zile, o persoană care dădea târcoale autoturismului şi care ar fi montat sau demontat ceva de dedesubt. "Maşina este lăsată de mai mult timp în parcare, am fost plecat şi nu am folosit-o. Nu ştiu să am duşmani...", a spus acesta. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, Jandarmeria şi pompierii constănţeni, care au izolat zona, după care au trecut la cercetări. După o cercetare amănunţită, după deschiderea uşilor şi a capotei, oamenii legii nu au găsit nimic suspect, însă pericolul nu se opreşte aici. "Avem informaţii despre o persoană care ar fi montat sau demontat ceva sub autoturismul său. Având în vedere anumite precedente, care au avut loc, în ultima perioadă, în ţară, am luat toate măsurile, am izolat zona, împreună cu colegii de la Jandarmerie, de la ISU, s-au făcut verificări de către specialiştii pirotehnici. Nu s-a descoperit nimic, dar maşina merge pentru alte verificări la un service. Poate că s-a umblat la sistemul de frânare", a declarat, ieri, comisarul şef Adrian Rapotan. Ca atare, alarma cu bomba a fost una falsă. Cu acest lucru sunt de acord şi vecinii, care spun că zona este una liniştită, chiar dacă mai au loc furturi din autoturisme. "Este un cartier liniştit, nu cred aşa ceva. Au mai fost cazuri izolate, s-a mai spart o casă de schimb valutar, iar mie mi-au furat bateria de la maşină de vreo trei ori", a declarat un vecin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367