REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bolnavii din spitalele constănţene, trataţi regeşte de Sfântul Andrei

Bolnavii din spitalele constănţene, trataţi regeşte de Sfântul Andrei

Replica API 30 noiembrie 2015 | 01:09 199

Din meniu nu lipseşte nici tortul cu cremă mascarpone şi fructe confiate

Din meniu nu lipseşte nici tortul cu cremă mascarpone şi fructe confiate

Sărbătoare mare, astăzi, pentru toţi creştinii ortodocşi. Astfel, de Sfântul Andrei, pacienţii internaţi în unităţile sanitare din judeţul Constanţa vor avea parte de un meniu din care nu va lipsi borşul lipovenesc de crap, trunchi de cod cu mămăliguţă, mujdeiu de usturoi şi lămâie, prăjitură cu fructe exotice, tort cu cremă mascarpone şi fructe confiate.

Tot pentru ei, bucătarii de la Arimex Comexim 2000, firma de catering care asugură hrană zilnică bolnavilor, au mai pregătit supă de dovlecei cu smântână, supă de pasăre cu găluşte, supă pescărească de peşte , supă de legume cu tăiţei, păstrăv la cuptor cu legume şi lămâie, pulpe de pui la cuptor şi piure de cartofi, ficăţei de pui în sos ostropel şi piure de cartofi, hamburger de pui, cartofi copţi cu brânză de vaci, salată orientală cu friptură de pui, spaghete milaneze cu şuncă, salam, cascaval, spaghete gratinate cu pulpe de pui la cuptor, spaghete cu brânză de vaci, budincă de orez cu mere şi dovleac, ficăţei de pui în sos de vin şi pilaf cu ciuperci.

Pentru pacienţii care au restricţii alimentare se vor pregăti meniuri în funcţie de recomandările medicilor.

“Mulţumim din nou Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea SA şi echipei Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul acordat. Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi rugăm pe bunul Dumnezeu şi pe Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Fie ca Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, apostolul românilor, care acum aproape 2000 de ani, în Dobrogea şi la Gurile Dunării a vestit Evanghelia lui Hristos pentru prima oarî pe pământul ţării noastre, sî fie veţnic rugător ţi sprijinitor al nostru. Iar noi suntem datori să învăţam copiii frica Domnului. Să facem misiune şi apostolat prin şcoli, prin spitale, prin casele creştinilor, prin milostenii şi cărţi sfinte ortodoxe, dar mai ales în casele noastre. Să punem în această seară, fiecare dintre noi, cu dragoste şi credinţă, grâul la’ncolţit, spre a dobândi rodul cel bun. Să trăim astfel cu Hristos, să ajutăm la mântuirea copiilor noştri şi a celor din jur. Preoţii Gigi Cristea şi Iulian Nedelcu vor sfinţi toate bucatele”, a declarat Virgil Drăghici, administratorul SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367