REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bolnavii în fază terminală, de izbelişte. Grasa: O soluţie ar fi să le oferim servicii în fostul Spital de Oase de la Eforie

Bolnavii în fază terminală, de izbelişte. Grasa: O soluţie ar fi să le oferim servicii în fostul Spital de Oase de la Eforie

Replica API 20 septembrie 2017 | 00:00 301

Cătălin Grasa

Un centru de excelenţă în oncologie este departe de a deveni realitate la Constanţa, în clădirile fostului Spital de Oase din Eforie. Nu există momentan finanţare şi nici investitori interesaţi de acest subiect, însă reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa spun că nu lasă “în aer” ideea. Între timp însă, se caută soluţii pentru bolnavii aflaţi în fază terminală, suferinzi de diferite boli, nu doar de cancer, şi care nu au acum nici o soluţie.

Astfel, spune managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa, se doreşte ca partea de îngrijire paliativă să fie asigurată într-unul din corpurile de clădire de la Eforie Sud (unde funcţiona Spitalul de Oase). “Corpul C al unităţii de la Eforie Sud ne gândim să îl transformăm, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, şi să oferim acolo îngrijiri paliative”, spune Cătălin Grasa. Ideea este susţinută şi de conducerea CJC, managerul Spitalului Judeţean precizând că astfel de servicii sunt decontate de la Casa de Asigurări.

Îngrijirea paliativă reprezinta îngrijirea activă şi totală a pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia ia CATALIN GRASA poti poti sa ma pupi direct in pula.
1
0
celor in faza terminala sa le sugi matu si sa le golesti sondele tu cu fam ta.Binentel te poti ocupa si de furtunele lor de dren care cred unele sint infundate.Deci kktule ascundete nu va dura mult si vei merge dupa Capatina.
1
0
TE FRAMINTA PE TINE MAI NIMICULE BOLNAVI IN FAZA TERMINALA HAI SICTIR. DE AIA L-AI ALUNGAT PE ALA CU BOALA CEA REA PT AL ACC PT O ANALIZA LA INIMA. MI-E O ASA SCIRBA DE TINE DE VAI SI VAI. STAI LINISTIT CIT DE CURIND AI SA AJUNGI DUPA CAPATINA CARE ERA MUUUULT MAI OMENOS CU OAMENI IN SUFERINTA. VB TU PROBABIL PT NAIVI SA MAI APLECE URECHEA LA CE SPUI DUMNETA.politician cu griji'' fata de bolnavi ce esti tu.
2
0
A GASIT FECALA GRASA O SOLUTIE PT BOLNAVI IN FAZA TERMINALA HAI MARS MAI OPORTUNISTULE. TE FRAMINTE PE TINE OAMENI CEI UN FAZA TERMINALA. TARE NUUUU AS VREA SA I-MI AMINTESC DE PERSOANA CARE VA PLINGEA PE LA USI CU O PROBLEMA DE SANATATE TARE NU AS VREA. LASATI VA ROG GRIJILE''''' FATA DE BOLNAVI IN GENERE MAI ALES CEI IN FAZA TERMINALA.MICATICACATAFIRMATIILEDVSSINTMINCINOASE.SLUUGA POLITICA SI EXCREMENT UMAN CE ESTI.
2
0
OAAAU IL FRAMITA ACU BOLNAVI IN FAZA TERMINALA CARE IS LASATI DE IZBELISTE PE ACESTA SLUUUGA POLITICA.NU POT SA NU II AMINTESC ACESTEI SLUGI CUM A TRIMIS LA PLIMBARE UN PACIENT CARE SE PREZENTASE DIM LA RIND LA USA ACESTUIA.CE IA SPUS II HALUCINANT AM MP3 OMUL PACIENTUL A ACC SA IA CU EL APARATU.ASA CA DRAGILOR NU VA MAI SCHELAMBAITI DE GRIJA CELOR IN FAZA TERMINALA.CE SA FACETI SA CONTINUATI CE A INCEP MARELE SI MARELE EXCREMENT CATALIN GRASA SLUGA PSD.
2
0
oau papusa ce ok arati.adevarat ii azi te-ai cam inplinit.sa nu uit miai facut rani acolo jis cu barba ai a ta.te pup porcusor mic.
2
0
Nu ti-ar mai muri multi inainte regurgitie de fiinta execrabila ce esti.Ai terorizat toti angajati medici de la acest spit.Duuuute ba lasane sa ne facem treaba.
4
0
Dragule meneger Grasa ai fost fiinta umana ce esti la spit de oase de la Eforie.Banui ca nu oi fi orb innocent inteleg ca esti dar si rautacios ii culmea.Ai vazut cladirile acealea in ce hal sint.Nu mai vb de accesul la acel spita fost spital cum se face.Uite ce propunere am cazeazate tu si fam ta acolo asat pt a da exp ca ii ok.Nu pot sa cotinui far a te jigni si prefer sa ma opresc aici.Sa ai parte de binele care il doresti tu acelor pers care vrei sa le trim acolo.
4
0
Dia moare direct ce ingrijiri sa aiba nevoie acsta.Sa mai trebuiasca fi vb de Grasa actualul meneger de la sf Andrei ii in zadar.Omul ii dat cu PSD-ul din Cta.Ma indoiesc ca nu ar sti toata urbea.Omul ii factor si sesfacator de contracte cu orcine.Sa ne amintim de contractual cu distributia alimentelor pt spital si ne vom lamuri ce interes poarta acest om om mic.Sluga si atiit speramsa mearga cit mai repede dup Capatina sa stim o socoteala.
2
0
Casa Soarelui a fost unul dintre putinele lucruri bune pe care l-a avut Constanta in ultimii ani. Un colectiv profesionist cu un medic sef la carma.dr.Lascu a adus alinare miilor de muribunzi.Interese obscure insa.stiute doar de dr.Dina.au ferecat usile acestui asezamant necesar. Va urma o licitatie trucata si un stab din Ministerul Sanatatii isi va aranza amanta pentru acest imobil.Normal ca Dina este uneltitorul sef. Domnule Dina.viata este perversa si nu se stie daca veti avea nevoie maine de ingrijiri paleative.Rusine acestui individ care face umbra profesieie de medic Un soarece de birou.
5
0
Pai este necesar sa avem in judet asa ceva pentru ca in momentul de fatza bietii bolnavi terminali sant aruncati la domiciliu de ani de zile dupa ce ii opereaza dupa o scurta perioada mor la domiciliu sa nu aiba spitalul o imagine negativa cu nr mare de decedati si multi mor in chinuri pentru ca in localitati nu sant centre medicale medici specialisti deci in Constanta cu putine spitale vai de ele cu medici bijnitari nu alini durerile unui bolnav psd dansa samba in loc sa faca spitale in judet .
5
0
Ne revoltam toti pe diferite canale media sau de socializare pt ca ne dam seama ca nu mai putem tolera ce se intampla..dar cati au curajul sa iasa in str si sa se lupte pt drepturile lor?Cati oameni curajosi mai are Romania?strangem degeaba frustrarile in noi..nu suntem ascultati..
3
3
pentru Una - crezi ca acei oameni care au nevoie de ingrijiri paliative nu au platit asigurari de sanatate toata viata lor? Nu ti-e frica de Dumnezeu? Nu te gandesti, prin absurd, ca poti si tu ajunge in situatia unuia dintre ei ? Nu doresc nimanui o asa boala grea, sunt de parere ca mai bine mori impuscat decat de cancer.
3
3
Voi astia care dati din gura pe margine sa va apucati voi de facut cladiri pentru ingrijiri pe banii vostri nu pe spatele statului ia uite ce tupeu incredibil si asa zisi postaci lacrimogeni. E usor sa faci pe spinarea statului orice sa va fie rusine!!!!!!!!!!
4
4
Spital de oase de la Eforie sta sa cada da da. Grasa menegerul PSD si Dina tot PSD numut vor sa faca ce.Prin contributia cons judetean adica chiar are cineva senzatia ca le pasa acestor lepre. Nu nu nu tare nu as vrea sa dau ex concret un caz stiut de mine.Un domn bolnav cronic incurabil trimis la plimbare de acest Grasa.Acel bolnav avea nevoie atunci da da atunci de o investigatie si la inima.Era terminat psihic plingea in curtea spit.Ii pasa marelui meneger oare.Azi vad se da cu curu de pamint de grija bolnavilor paleativi.Cit sa ii fie partea oare.Asemeni si excrementul ala de Dia.
2
3
De ce nu iesiti in strada?
7
1
Parerologii in actiune adica unii care nu stiu despre ce vorbesc dar isi dau si ei cu presupusul..acestia sunt prostii de comentatori de mai jos! Totul trebuie facut legal nu ca la Bucuresti cu falsuri hai mai lasati prostiile de 2 lei
6
2
Casa Soarelui s-a desfiintat pt ca era un lucru prea bun! Foarte bun ! RUSINE sa va fie incompetentilor: Grasa, Dina , mizeriilor de la judet si minister! Astia nu stiu nimic-nimic, dar sa mai faca si bine? Spitalul de oase din Eforie care sta sa cada ! L-ati renovat macar sau asteptati sa moara din bolnavi si le acordati o sansa post-mortem?
10
6
se construeste ...dar nu a existat si nu exista nici un fel de preocupare pentru asistenta sociala sunt o multime de bolnavi batrani neputinciosi bolnavi in stare terminala care nu au de cine si cum sa fie ingrijiti ...ONG uril ce fac unde sunt asistentele care au fost scolite sa ingrijeasca bolnavi la domiciliu ??? exista in schim preocupari sa contruim cartiere rezidentiale la preturi astonomice , sa avem spectacole de strada iar BOALA SI MIZERIA ??? sa astepte
6
1
Ce ma vreti combinatii cu satul si pe urma furaciuni din ingrijirile astea ca la Bucuresti sau Iasi? Cine stie cati fictivi or fi la Constanta. Ingrijiri si combinatii asta vor unii sa fie usor pentru afacere? Vrei afacere, fa afacere dar nu pe spatele statului asa s-au invatat toti mai terminati cu victimizarea
4
1
Unde este Casa Soarelui.Era un centru de exceptie cu un personal minunat.Ce ati facut cu el?De ce s-a desfiintat.Rusine pt cei de la DSP care au desfiintat acest centru si carora nu le-a pasat de ce se va intampla cu pacientii care au nevoie de ingrijiri paliative
11
6
Spital de Oase ???? Doamne fereste, titlu de ziar !!!???
5
2
Toti vor sa faca totul gratis dar nu vor intelege ca nu se mai poate, hai sa ne dam cu parerea fara sa stim. Comentatorii asistati social cred ei ca totul este sa dai din gura si sa iei cu japca!! Sictir
5
1
Sa ne intelegem. Palatia a existat dar cei de la DSP au desfiintat-o. Prin neacordarea avizului. Adica, stiau ce fac. Nu inchizi un serviciu de paliatie fara sa ai altul activ. Despre ce vorbim? Despre intentie. Cand stii care va fi rezultatul actiunii tale , tu ca si reprezentant al ministerului in teritoriu , cauti solutii inainte de a lua decizia neacordarii autorizatiei de functionare. Asta in cazul in care te intereseaza soarta bolnavilor terminali. Deci, este simplu: rea intentie , indiferenta. A Directiei de Sanatate. A celui care o conduce. Dr.Dina
15
4
Stimati constanteni,votanti ai ciumei rosii psd-iste,asta este mostenirea lasata noua dupa15 ani de administratia mistret-mascarici.Spitale desfiintate,tigani in mijlocul orasului,sate si orasele lasate in darapanare,saracie lucie,lipsa locurilor de munca,terenuri vandute si banii furati etc.Si toate astea pt o sticla de ulei si un pui congelat!Oare ,a meritat?
17
4
Pana se vor investi bani privati adica serios mai dureaza. Paliatia nu se face oricum si unde se facea era inadecvat.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614