rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

BOMBĂ! ADRIAN NĂSTASE AR PUTEA REVENI în PEISAJ de ANUL VIITOR! VIDEO

Adrian Năstase, fost premier al României și fost preşedinte al PSD, a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții importante. Acum este preşedintele Fundaţiei Europene “Titulescu” şi al Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (ADIRI). Omul politic a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a vorbit despre cum a fost gestionată situația pandemică, despre politică, despre activitatea PSD-ului, a lui Klaus Iohannis, despre alegerile locale și parlamentare, despre candidați, dar a acceptat și o mică provocare, și anume aceea de a caracteriza, printr-un singur cuvânt, anumite personalităţi care au ocupat, sau ocupă, funcţii publice.

Despre Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale şi mica fermă de la Cornu

”Este o asociație, care a avut un rol foarte interesant înainte de 1989, era unul dintre puținele locuri în București, unde veneau invitați din străinătate, se întâlneau oameni de o bună calitate intelectuală și, sigur, după 89, lucrurile s-au schimbat destul de mult pentru că, în mod evident, au apărut multe alte institute, organizații care să se ocupe de relații internaționale. Dar Asociația ADIRI (Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale – n.r.), a rămas cumva în amintirea multora celor care participau la dezbaterile de acolo și, de altfel, mulți care frecventau activitățile de la ADIRI, într-un fel sau altul, au avut roluri importante în viața publică din României”, a explicat, la începutul interviului, Adrian Năstase. În continuare, a vorbit despre cum a trecut prin această criză pandemică, precizând că a beneficiat de un proiect vechi al său, fiind vorba de mica fermă de la Cornu. O deține de circa 30 de ani, iar acolo a fost refugiul lui Adrian Năstase, dar și al familiei acestuia. Astfel, atât el cât și membrii familiei au putut să se miște, să facă diverse activități, să lucreze în grădină, ceea ce, de ce nu, a reprezentat o situație mai bună față de a altora, care nu au avut încotro decât să stea în apartamentul de bloc.

Criza pandemică: ”Cred că s-a amânat mult prea mult abordarea chestiunilor de relansare economică”

”E ușor să vorbești când nu ești la pupitrul de comandă. Nu vreau să se interpreteze greșit, dar probabil că ar fi fost nevoie de o înțelegere mai rapidă a pericolelor, de o reacție mai rapidă în ceea ce privește măsurile, de o capacitate de a stabili măsuri, fie pe zone, nu neaparat toate măsurile la nivelul țării. Acum, văd că se încearcă acest lucru în ceea ce privește școlile, deschiderea școlilor și așa mai departe. Apoi, eu cred că s-a amânat mult prea mult abordarea chestiunilor de relansare economică. Pentru că, așa cum scriam, la un moment dat, pe blog, noi va trebui să ne confruntăm și cu crizele de după criză. Ceea ce va începe din septembrie, se va accentua în ianuarie anul viitor. Este evident că bugetul va fi afectat de anul viitor foarte puternic. Sunt pierderile din această perioadă, împrumuturile care se fac acum și care vor trebui plătite în anii următori. Deci capacitatea de acțiune dinamică în plan economic va fi afectată. Pentru că nu s-au luat măsuri la timp. Vor fi mai puține resurse, piețele de desfacere vor fi mai restrânse, puterea de cumpărare o să scadă și așa va fi din ce în ce mai greu să vinzi, va fi dificil să produci în anumite situații. Competițiile vor fi foarte dure, se intră pe nișe care sunt tot mai spectaculoase, inteligență artificială. Noi am pierdut cumva startul aici, iar doar cu performanțele din agricultură nu cred că o să reușim Turismul nu poate să ofere răspunsuri deocamdată, nici litoralul nu poate să-și extindă săptămânile benefice dincolo de ceea ce știm”, a declarat Adrian Năstase.

”Deciziile ar trebui să fie luate de politicieni, dar să țină cont și de sfaturile medicilor”

Fostul premier al României a vorbit și despre faptul că țara este gestionată de către medici. Acesta a precizat că, din punctul său de vedere, medicii trebuie să aibă rolul de consultanți, de consilieri, iar cei care trebuie să ia deciziile să fie politicienii. ”Evident că trebuie să țină seama de ceea ce spun medicii, dar ei trebuie să pună diagnosticul medical într-o anumită perspectivă pentru că, în mod evident, sunt persoane care, pe de o parte, realizează că într-o perioadă foarte scurtă e nevoie de măsuri, dar, în același timp, trebuie gândită și strategie pe termen mediu, pe termen lung. Iar aici medicii mai greu vor putea găsi soluții care să țină seama nu numai de criza sanitară, ci și de criza economică, socială, de polarizarea tot mai puternică din punct de vedere al veniturilor, de aspecte care țin investiții”, a completat Adrian Năstase, care a spus și faptul că, în asemenea condiții, Guvernul ar putea fi forțat să ia măsuri pentru a obține imediat bani, dar cu prețuri mari pe termen lung.

Klaus Iohannis avea un obiectiv prioritar: Alegeri anticipate!

”Pot să apară diferite manipulări. Vedem alegerile. Adică știm că, într-o anume perioadă, epidemia nu a fost luată foarte în serios pentru că se urmăreau alegeri anticipate. Iar Klaus Iohannis avea acest obiectiv ca fiind unul prioritar. Și, din acest motiv, măsurile au fost luate cu întârziere, până când lucrurile au devenit suficient de grave cât să determine schimbarea de prioritate”, a spus Adrian Năstase, făcând o comparație cu Serbia, acolo unde au avut loc alegerile anticipate, iar oamenii s-au revoltat, întrucât s-au simțit în pericol.

În momentul de față, și la nivelul țării noastre sunt dezbateri cu privire la alegerile locale și parlamentare. ”Aici, sigur e de înțeles oarecum, din punct de vedere politic. Guvernul și Klaus Iohannis doresc ca alegerile să aibă loc anul acesta. De ce? Răspunsul e foarte simplu: practic, situația economică este complicată, deficitul bugetar a crescut foarte mult. De la anul va fi nevoie să se încerce revenirea la ceea ce este planul de stabilitate la nivel economic cu un nivel de 3% al deficitului bugetar. Anul acesta deficitul va fi, poate, de 7 – 8%, poate chiar 9%. Revenirea la un nivel mai mic va genera o politică de austeritate, care va fi dezagreabilă pentru populație și va crea o problemă politică. Deci, dacă alegerile vor avea loc după ianuarie anul viitor, în noul buget vor fi astfel de măsuri de austeritate, ceea ce va antrena reacții din partea populației și o anumită reacție la vot. De aici interesul pe care eu îl văd din partea Guvernului și din partea lui Klaus Iohannis pentru desfășurarea alegerilor în cele două tranșe”, a spus fostul lider al PSD.

Mai multe detalii puteți urmări în prima parte a interviului, în videoclipul de mai jos.

Video 1:

Relația cu liderii PSD: De peste 10 ani de zile, partidul nu a mai avut un document doctrinar; NU mai este foarte clară ideologia de stânga

Cât despre relația cu liderii Partidului Social Democrat, cu actuala conducere, Adrian Năstase a spus că este vorba de legături ocazionale. Că mai vorbește, din când în când, la telefon, cu liderii partidului, dar în ultimii ani relația s-a subțiat foarte mult. ”Am încercat, într-o vreme, și-n perioada lui Dragnea și a Vioricăi Dăncilă, să sugerez unele lucruri. Adevărul este că, întotdeauna, ei m-au ascultat foarte politicos, dar nu am înțeles de ce nu au reinițiat activitățile la Consiliul Național, la Departamente, la Institutul Social Democrat. M-am simțit oarecum penibil repetând de fiecare dată mesaje pe care le consideram importante. De mai mult de 10 ani de zile, partidul nu a mai avut un document doctrinar. Nu mai este foarte clară ideologia de stânga a partidului. Au fost programe de guvernare, dar nu e suficient. Programele de guvernare înseamnă altceva. Ori Institutul Social Democrat, pe care l-am înființat avea tocmai această funcție, de a pregăti documente de nivel doctrinar, și o altă funcție: aceea de pregătire a tinerilor. Dar această activitate s-a oprit. Înțeleg că, acum, în urma sugestiilor repetate pe care le-am făcut, Institutul ar trebui să repornească cu recenta numire, cu Ionuț Vulpescu. Pe de altă parte, bătălia mea a fost de a-i convinge pe liderii PSD-ului să repornească departamentele partidului, care reprezentau, mai ales pe perioada opoziție, așa-zisul Guvern din umbră”, a mai explicat fostul lider al PSD, Adrian Năstase, care a precizat și faptul că a văzut că Vasile Dâncu va conduce Consiliul Național, un om cu experiență și cu valoare intelectuală (după cum a spus Năstase).

Războiul Iohannis – PSD: Atacuri virulente, răspunsurile trebuie să fie pe măsură

Discuția a atins puțin și latura legată de ”războiul” dintre președintele României, Klaus Iohannis, și PSD. Adrian Năstase a spus că, în aceste condiții, comunicatele de presă nu mai sunt suficiente, ci este nevoie și de măsuri simbolice. ”Aici, poate, este o diferență, ca abordare, dintre mine și actuala conducere. Oamenii nu te apreciază în politică dacă doar stai și încasezi. Nu trebuie exagerat, dar reacțiile trebuie să fie atunci când sunt atacuri virulente. Răspunsurile trebuie să fie pe măsură”, a spus Năstase. Acesta a vorbit și despre conducerea PSD, care ar trebui să fie bine stabilită înainte de alegerile locale și parlamentare, potrivit acestuia.

PSD nu are perspective extraordinare, dar nici Guvernul

Potrivit fostului premier al României, este important ce se va întâmpla la parlamentare. Întrucât dacă avea câștig PNL și acoliții lui, vor începe migrări de parlamentari, iar PSD în loc să se întărească, riscă să se slăbească din aceste rațiuni. ”Sigur, perspectivele nu sunt extraordinare, pe de altă partenici cei de la Guvern nu sunt într-o situație extraordinară, pentru că gestionează o situație care generează, în permanență nemulțumiri. Fie pentru cei tineri care nu pot merge la terase, fie pentru pensionari care nu vor avea pensiile crescute, pentru părinții care vor avea alocațiile copiilor diminuate. Toate aceste nemulțumiri, plus puterea de cumpărare scăzută... Iar dacă vorbim despre anul viitor, nici această retorică cu PSD-ul este de vină nu va mai fi credibilă, nici acum nu cred că e credibilă.”, a relatat Năstase.

Dacă ar fi fost după mine, eu începeam procedurile de suspendare a lui Iohannis

”Faptul că președintele nu mai este un arbitru, ci a devenit un fel de avocat al Guvernului, arată că sistemul politic din România nu este în ordine. Aici poate că ar trebui să ne punem întrebări mai serioase legate de textul constituției de felul în care se desemnează candidatul de prim ministru. Sunt foarte multe teme care ar trebui cumva să permită un anumit control asupra activității decente a președintelui. În momentul de față, nu există un astfel de control, el încalcă constituția pur și simplu, fiindcă nu există un angajament clar de suspendare a sa din partea opoziției. Nu e în ordine. Cu fiecare ieșire, președintele, care ar trebui să genereze unitate coerență, solidaritate socială, el iese pentru a ataca PSD-ul, care, săracul, nici nu face prea multe rele. Dacă ar fi fost după mine, eu începeam procedurile de suspendare. Îl declaram persoană non grata, nu mai discutam nimic cu el, îl consideram în afara constituției. Susținătorii PSD așteaptă acest lucru, cel puțin din conversațiile mele cu ei. Tot iei pumni în cap de la cineva care ar trebui să fie un arbitru imparțial, chiar nu este în ordine”, a explicat Năstase.

Despre lideri PSD cu dosare penale: La Liviu Dragnea s-a vrut scoaterea lui din joc

Despre faptul că doi dintre liderii PSD ce au urmat după Adrian Năstase, adică Liviu Dragnea și Victor Ponta, au avut probleme penale, aici fostul prim ministru a spus că este vorba de o găselniță a democraților americani, ca produs de export către Europa de Est, fiind vorba de această temă a penalilor, practic așa au putut fi domesticiți unii lideri sau, pur și simplu, eliminați. ”În numele statutului de drept s-au făcut enorm de multe abuzuri. Nimeni nu o să mă convingă, nu sunt un admirator al lui Dragnea, că această condamnare a lui, care luau sau nu luau banii de la instituția la care erau a reprezentat o acuzație pentru o condamnare valabilă. S-a dorit scoaterea lui din joc. Prin aceste dosare sunt eliminați din viața politică anumiți oameni, care au avut o mică componentă națională mai puternică”, a spus Năstase. Cât despre ceilalți doi lideri PSD, Mircea Geoană și Viorica Dăncilă, care nu au dosare penale, se pare că nu au fost atât de importanți.

Mai multe detalii despre înființarea DIICOT, în 2004, pe vremea când el era prim ministru, despre lupta anticorupție și anticriminalitate, despre cum toți cei din opoziție dau vina pe PSD pentru orice problemă, puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Video 2:

În cea de-a treia parte a interviului, unul dintre subiecte a fost legat de guvernarea sub tutela lui Liviu Dragnea. Au fost schimbați mulți miniștri, iar ”epoza” a apus cu condamnarea lui Dragnea și eșecul Vioricăi Dăncilă la prezindețiale.

Liviu Dragnea era bun pe un post executiv. A plătit pentru asta. Din păcate pentru el

”Liviu Dragnea avea și are calități deosebite, dar, în opinia mea, poziția lui, poziția în care putea să dea randamentul cel mai bun era locul 2 în partid. Pe zona executivă. Un partid are nevoie de un lider vizionar, un lider capabil să asigure inclusiv relațiile externe ale partidului. Care să aibă curajul de a-și asuma anumite măsuri. Care să aibă curajul să adune lângă el oameni mai calificați ca el pe anumite domenii, fără să aibă teama că își creează vulnerabilități. Din acest punct de vedere, Liviu Dragnea a greșit fundamental. Și a plătit pentru lucrurile astea. Din păcate pentru el și regret acest lucru. Dar, spre exemplu, pe zona Justiției, el ar fi dorit anumite modificări, dar să nu le facă el, să le facă Tudorel Toader, căruia el îi dădea mână liberă. Cum să dai mână liberă unui membru al Guvernului? Aici eu cred că au fost niște lucruri foarte delicate”, a spus Adrian Năstase, care a precizat chiar faptul că, la un moment dat, a avut impresia că sunt două Guverne. Unul condus la nivelul partidului, iar celălalt - Tudorel Toader cu propriul Guvern. Într-un cuvânt: lipsă de curaj. În altă ordine de idei, Năstase consideră că, atunci s-au luat măsuri pentru niște măsuri care nu s-au luat. Un mic joc de cuvinte, dar cu un substrat sănătos. Adică s-au vrut niște schimbări la legile Justiției, nu s-au aplicat, au fost doar niște încercări. Tot atunci, spune Năstase, că nimeni nu a ieșit să explice și așa s-a creat o politică de cadre deficitare. Bătăile juridice și susținerea lor în Parlament este foarte importantă, la fel și faptul că un partid are nevoie de mai multe voci, potrivit fostului lider PSD.

Provocare cu Adrian Năstase: caracterizarea, printr-un singur cuvânt, a anumitor personalităţi care au ocupat, sau ocupă, funcţii publice:

Reporter: Klaus Iohannis

Adrian Năstase: Balcanic

Reporter: Traian Basescu

Adrian Năstase: Șmecher

Reporter: Ludovic Orban

Adrian Năstase: Disciplinat

Reporter: Marcel Ciolacu

Adrian Năstase: Ambițios

Reporter: Gabriela Firea

Adrian Năstase: Puternică

Reporter: Victor Ponta

Adrian Năstase (a cerut să folosească mai multe cuvinte – n.r.): Inteligent, dar imprevizibil

Reporter: Călin Popescu Tăriceanu

Adrian Năstase: Lider

Reporter: Dan Barna

Adrian Năstase: Înalt

Reporter: Nicușor Dan

Adrian Năstase: Neclar

Reporter: Dacian Cioloş

Adrian Năstase: Pot să răspund în franceză? Glumesc. Dual

Reporter: Liviu Dragnea

Adrian Năstase: Destin dramatic... prea ambițios

Reporter: Viorica Dancilă

Adrian Năstase: Bună credință

Traian Băsescu și candidatura la Primăria Capitalei. Năstase: Încearcă să salveze acest ciot de partid

”Motivația lui este cu totul alta. Este vorba de o încercare de a răspunde în acest mod, printr-un fel de șantaj, la decizia pe care au luat-o liberalii împreună cu USR-ul de a nu-l accepta într-o alianță și, în aceste condiții, în mod evident, partidul riscă să nu treacă pragul electoral, inclusiv la parlamentare, în toamnă. Atunci, încearcă să salveze cumva acest ciot de partid. Nu cred că reușește. Nu am văzut reacții prea multe, dar înțeleg că ar trebui să aibă o dificultate în a semna acea declarație privind colaborarea cu securitatea. Pe care trebuie s-o salveze cei care candidează. Poate că... nu are o problemă, nu știu, instanța va decide”, a mai spus Adrian Năstase.

Acesta a vorbit și despre Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al capitalei, care a plecat din PSD și a intrat în Pro România, spunând că plecarea din PSD i se pare un gest de trădare. În continuare, discuția a atins și șansele Gabrielei Firea, despre care Năstase a spus că sunt mari, că este o luptătoare. Fostului premier al României nu îi este dor de mediul politic, însă, din punct de vedere legal, ar putea reveni în peisaj începând cu anul viitor.

Mai multe detalii despre subiectele menționate mai sus, despre planurile de viitor, dar și mesajele pe care le-a transmis cititorilor Replica de Constanța, puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Video 3:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 7 august 20206175
mai mult...Interviuri
21 aug 00:09InterviuriVIOREL IONESCU: HÂRȘOVA intră ușor, ușor, în NORMALITATE! VIDEO

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care au fost abordate mai...2721

12 aug 00:03InterviuriNOUL ȘEF al POLIȚIEI RUTIERE CONSTANȚA NU este ADEPTUL PÂNDEI în TRAFIC. VIDEO13454
18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'3756
5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2487

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ3407
6 aug 16:32InterviuriMOHAMMAD MURAD: FĂGĂDĂU este o mică PRELUNGIRE a lui MAZĂRE! Video7297
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1613

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video2473
11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație1504
10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5209

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu3406
9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII2660
Vremea
17.8°17.8° - 19.4° joi, 24 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 4.73 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 sep 00:00SportCupa Ligii | Arsenal se impune la Leicester și merge mai departe. Toate rezultatele serii

Arsenal s-a calificat mai departe în Cupa Ligii Angliei după o victorie la limită la Leicester. Echipa lui Arteta a...209

24 sep 00:00SportDinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor

Dinamo Kiev, formaţie antrenată de Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre grupele Ligii Campionilor la fotbal,...211

24 sep 00:00SportGrecul Stefanos Tsitsipas s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP, după o victorie cu Daniel Evans, scor 6-3, 6-1

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (6 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat în optimile de finală ale turneului...164

24 sep 00:19SportTenis: echipa formată din Florin Mergea și Andre Begemann s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger Sibiu Open 2020

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi cel german Andre Begemann s-a calificat, miercuri, în...175

Local
24 sep 19:21LocalALARMANT! RECORD de infectări la CONSTANȚA! 1767 de noi cazuri în toată țara

Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415 cazuri de persoane infectate cu noul...855

24 sep 19:20LocalPERICOL PUBLIC! Depistat la volan, sub influența CANNABISULUI

Depistat sub influența substanțelor psiho-active la volan. La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 17.30,...552

24 sep 19:20LocalAccident rutier cu victimă, în Mangalia

475

24 sep 19:24LocalDacă l-ați VĂZUT, sunați URGENT la POLIȚIE!

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Tuzla au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui PETRUȚ-CIPRIAN...744

24 sep 19:23LocalTransportul public de persoane, în atenția polițiștilor din Medgidia

În perioada 21-22 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-20.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului...455

23 sep 01:19LocalTERIBILIST! Un șofer din Constanța a GONIT cu 222 km/h

În perioada 21-22 septembrie a.c., în intervalul orar 14.00-22.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier...874

24 sep 19:19LocalServiciul de Autoritate Tutelară din Constanța își mută sediul

De pe 28 septembrie 2020, Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială...421

24 sep 19:19LocalDe ce se feresc profesorii de lecțiile online

Școala online a venit la pachet cu mai multe probleme. În afară de orele „sparte” de hackeri care au compromis...597

24 sep 19:18LocalÎncă o tranșă de pubele pentru locuitorii Constanței

475

Politică
24 sep 00:00PoliticăAurescu - convorbire telefonică cu ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite

Dorinţa de extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral şi a relaţiilor sectoriale, dar şi evoluţiile...190

24 sep 21:54PoliticăCîţu: Vreau să mă asigur că toate administraţiile vor ajunge cum sunt cele din vestul ţării

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat miercuri, la Târgu Jiu, că, din funcţia pe care o deţine, vrea să...216

24 sep 00:00PoliticăCiolacu susţine că majorarea pensiilor „a stricat puşculiţa PNL“ pentru alegerile locale şi generale

188

24 sep 00:00PoliticăLege promulgată: Solicitările de eliberare a cazierelor judiciare şi actelor de stare civilă se pot face şi prin avocaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea şi completarea unor acte normative care...198

24 sep 00:00PoliticăOrban: Cadrele didactice trebuie să înveţe să predea online

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Galaţi, în contextul situaţiei speciale create în unităţile de...192

24 sep 00:00PoliticăCiolacu: Oamenii sunt determinaţi să meargă la vot; este ''safe'' dacă respecţi regulile

176

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1613

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2473

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1504

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3756

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2487

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3407

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5209

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3406

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2660

Monden
24 sep 00:00MondenPatricia Arquette şi Ben Stiller vor colabora pentru o comedie comandată de Apple

Patricia Arquette şi Ben Stiller vor colabora din nou pentru un serial, o comedie comandată de Apple, intitulată...186

24 sep 00:00MondenSerialul thriller Lincoln: Colecţionarul de oase, inspirat de bestsellerul lui Jeffrey Deaver, începe din octombrie la AXN

Serialul thriller „Lincoln: Colecţionarul de oase/ Lincoln Rhyme - The Hunt for the Bone Collector”, inspirat de...182

24 sep 21:18MondenSophia Loren revine după 11 ani de pauză, într-un film regizat de fiul ei şi produs de Netflix

202

24 sep 00:00MondenCum a fost racolat Brad Pitt de către biserica Scientologică, participând la ritualuri violente

Fostul mentor scientolog al actorului a făcut, recent, mărturisiri neaşteptate, dezvăluind pentru publicaţia The...208

24 sep 00:00Monden„Game of Thrones“: HBO confirmă prequelul „House of a Dragon“ pentru 2022

În ciuda pandemiei de coronavirus, prequelul serialului HBO de succes "Game of Thrones" va fi gata, aşa cum era...185

24 sep 00:00MondenTom Cruise va zbura în spaţiu în octombrie 2021

Actorul Tom Cruise, care urmează să filmeze în spaţiu, va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională într-un an,...173

Mapamond
24 sep 00:00MapamondCoronavirus: Vaccinul dezvoltat de compania Janssen începe să fi testat pe 60.000 de voluntari în SUA

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania multinaţională Janssen a început să fie testat pe scară largă...166

24 sep 20:24MapamondPublicaţia Charlie Hebdo, ameninţată din nou de Al Qaida: media franceze lansează un apel la mobilizare

O sută de mass-media publică miercuri în Franţa o scrisoare deschisă în care lansează un apel la mobilizare în...200

24 sep 00:00MapamondRaport: Romii şi nomazii din statele bogate ale UE se confruntă cu inegalităţi frapante

187

24 sep 20:42MapamondTrump îl atacă virulent pe John McCain, a cărui văduvă a anunţat că-l susţine pe Biden

Vizibil înfuriat de sprijinul anunţat de văduva lui John McCain pentru contracandidatul său democrat Joe Biden,...202

24 sep 00:00MapamondRusia extinde lista cetăţenilor UE interzişi pe teritoriul său

Rusia a anunţat miercuri extinderea listei cetăţenilor Uniunii Europene interzişi pe teritoriul rus, o decizie...190

24 sep 00:00MapamondTurnul Eiffel a fost redeschis după ce a fost evacuat în urma unei ameninţări cu bombă

Turnul Eiffel a fost evacuat miercuri pentru circa două ore, după primirea unei ameninţări cu bombă, au anunţat...170

Sănătate
24 sep 00:00SănătateSplenomegalia, complicație a hepatitei C

Hepatită de tip C este o afecțiune virală a ficatului, care se declanșează în urmă infectării cu virusul hepatic...192

24 sep 00:00SănătateInterpretarea valorilor transaminazelor: ce ne "spun" acești parametri

Majoritatea dintre noi știm că atunci când explorăm funcționalitatea ficatului, urmărim valorile transaminazelor,...171

24 sep 00:00SănătateSimptome atac de panică: cum le recunoști în stadiu incipient și cum le oprești

207

24 sep 00:00SănătateVitamina A, vitamina E și zincul combat inflamația

Inflamația din corp poate fi combătută cu ajutorul vitaminelor și mineralelor precum A, E, zinc și a unor...184

24 sep 00:00SănătateInfecția măselei de minte - cum o recunoști și cum o tratezi

Infecția măselei de minte este dureroasă și reprezintă o urgență stomatologică. Aceasta nu poate fi tratată...184

24 sep 00:00SănătateCopiii născuți prematur: cum îi ajută incubatorul și ce rol are în dezvoltarea lor

Majoritatea sarcinilor au o durata de 40 de săptămâni. Un bebeluș ce vine pe lume înainte de săptămâna 37 este...177

24 sep 19:32SănătateSuferi de depresie sau anxietate? Zahărul îți poate face rău

Se vorbește foarte mult despre impactul pe care îl are consumul de zahăr asupra sănătății fizice, acesta...185

24 sep 00:00SănătateCele mai importante complicații ale aterosclerozei

Ateroscleroza este principala cauza de deces în rândul adulților, în țările dezvoltate, iar această afecțiune...183

24 sep 00:00SănătateCe efect are tiroida asupra colesterolui tău

197

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT