REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.5° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

BOMBĂ! CSAT a decis ca România să-și doneze sistemul de rachete PATRIOT Ucrainei

BOMBĂ! CSAT a decis ca România să-și doneze sistemul de rachete PATRIOT Ucrainei

Georgiana BOGLEA 20 iunie 2024 | 15:35 3017

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, joi, ca România să doneze un sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei.

BOMBa! CSAT a decis ca Romania sa-si doneze sistemul de rachete PATRIOT Ucrainei

 

Decizia a fost anunţată printr-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT, desfăşurată la Palatul Cotroceni.

"Pe ordinea de zi a ședinței CSAT s-a aflat și analizarea stadiului și a perspectivelor conflictului din Ucraina și a implicațiilor pentru România. În acest context, a fost subliniată deteriorarea continuă a situației de securitate în vecinătatea estică a țării noastre, ca urmare a intensificării acțiunilor militare ale Rusiei, fiind subliniate implicațiile și riscurile mai largi de securitate pe care aceste acțiuni le generează pentru regiune, în special pentru Republica Moldova, dar și pentru securitatea europeană și euroatlantică.

 

BOMBa! CSAT a decis ca Romania sa-si doneze sistemul de rachete PATRIOT Ucrainei

În discuțiile pe acest subiect, au fost subliniate eforturile de sprijinire a Ucrainei, cu punctarea perspectivelor oferite de Summitul de la Washington, D.C. pentru un angajament sporit al NATO față de Kiev.

România a sprijinit Ucraina încă de la începutul izbucnirii conflictului, fiind înțeleasă situația dramatică mai ales din perspectiva asigurării sistemelor defensive esențiale în contracararea agresiunii declanșate de Federația Rusă, care lovește zonele urbane și infrastructura critică a țării vecine.


Ministerul Apărării Naționale a prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării o analiză detaliată privind situația operaționalizării celor patru sisteme PATRIOT, derularea programului de înzestrare cu celelalte trei sisteme, importanța operațională a acestora la nivel național și aliat, precum și impactul generat de un eventual transfer al unui sistem.

Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT.

Această donare se face cu condiția continuării negocierilor țării noastre cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create.

Decizia s-a bazat pe o evaluare tehnică aprofundată a autorităților române, fiind luate toate măsurile pentru eliminarea riscului de creare a unor eventuale vulnerabilități pentru România. În același timp, vor continua discuțiile cu aliații astfel încât apărarea aeriană a țării noastre să fie în continuare consolidată.

Poziționarea României este și va continua să fie fără echivoc în susținerea multidimensională a Ucrainei, alături de comunitatea internațională, în dreptul său legitim la autoapărare în fața agresiunii ilegale și neprovocate a Rusiei.

Discuțiile la nivelul CSAT au vizat și demersurile naționale de consolidare a cooperării și a interacțiunii bilaterale cu Ucraina, evidențiate de procesele în curs privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Ucraina și consolidarea cooperării pe linie de securitate.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii Consiliului au analizat şi au aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2025.

Țara noastră va prelua funcția de comandant al operației EUFOR Althea, în teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina, începând cu luna ianuarie 2025, pentru o perioadă de 12 luni", a informat Administrația Prezidențială, într-un comunicat, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comentariile care nu il lauda pe plavan au din start cate 60 de dislike-uri, ce ziar obedient plavanului
3
3
Donaratio pe mâța cu inima ei și cu anul ul ei cu o pyla în cu r de tran tori ce sunteți de nu var mai ajunge socrii li în groapa mancamiati kk tul din c*r adică din re ct la bari omput îți ce sunteți arhivar pe mate
0
17
Au activat dispozitivele pentru dislike-uri.
2
18
Nu le folosește talpan?
0
58
Lăsați l pe Plavan! Dar despre marii generali OBEDIENTI din câte ce spuneți? N am văzut atâta obedienta si slugărnicie la generalii și amiralii noștri de când mama m a făcut! Expirați și șterși, așa sunt militarii pe care ar trebui sa ne bazam în caz de pericol!!! RUȘINE!!! Plecați bă la pensie și lăsați i pe alții mai coioși, ocupați niște scaune degeaba!!!
7
64
iohanis TRADATOR DA NEAM SI TARA!! ORICUM ACEST INDIVID NU E ROMAN! Vorba lui DRAGI ROMANI ACUM V-ati lamurit cum sta TREABA?????
10
64
tara mai proastaa decat romaniaa- rommafiaa nu veti vedea. stat maffiot, lingatoare de cururi, sluga strainilor, total lipsita de patriotismm din 89 incoace
23
64
Polonia nu a fost de acord cu transferul bateriei Patriot. Sistemele Patriot din Polonia apara cerul polonez si aceasta nu se va schimba,a afirmat Tomczyk.
25
64
plavanu ne vinde
28
64
Ăștia nu mai au pic de rușine.
28
64
Cei mai mari idioți și cele mai mari slugi. Îmi este efectiv rușine ca trăiesc într-o țară de trădători și de idioți. Slugile Americii, cea mai satanica țară de pe glob.
35
64
Miroase a trădare de țară!
36
64
de ce nu au dat altii polonezii care au refuzat sau ceilalti care mai au patriot si nu sunt atat de aproape ca noi ? iar la noi ca la nimenea
33
64
Bah dulap obosit si arogant Polonia de ce nu a cedat nici un sistem ? Daca iti place asa mult dute in ucraina sclavule
41
64
Și asa nu știam sa l folosim. Poate măcar va fi util altora...
8
88
A decis CSAT-ul de la Washington!
44
64
Ne da m**e la r*mâni...
35
64
Cred că ai ceva la scufița ?.
10
64
4 mld din banii nostri furati de jeguri
37
64
Daca sunteti clientii nemtilor de la Lidl si Kaufland nu aveti niciun drept sa comentati, si voi sunteti la fel ca Ciolanis, niste tradatori or dinari, pt 10lei scuipati pe romani pt nemtii Lidl. halal nati am ajuns, bravo lor, 1 miliard de euro e nimic pt oile de romani, ne au atras in jocul asta murdar numit razboi. America putea trimite 10 sisteme dar de ce sa nu ne bage in acest cc? Noi fiind niste slugi ordinare... Facem ce vor altii, ferice de psd si pnl, tradatorii neamului care nu v ati saturat de acesti tradatori ordinari
34
64
ia uite cine bagă bățu' prin gard
21
64
Sa vedem acum ce functie primeste ficusul pt o donatie de 1 miliard de euro
38
64
Asa patiti handicapatilor daca 50% au votat pcr, plavanul a prins tupeu
36
64
Gata. Romania a intrat in razboi. Bravo I******s!
36
64
Plateste si PNL IN FRUNTE CU IOHANIS DONEAZA! BRAVO PATRIOTILOR!
32
64
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ---> use.my/arctrum
4
80
Ar trebui cu toți. In strada ăștia caută război să primească și plavanu ceva la nato
59
64

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510