REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BOMBĂ. Culture Pub funcţiona fără aviz de la pompieri

BOMBĂ. Culture Pub funcţiona fără aviz de la pompieri

Replica API 2 noiembrie 2015 | 12:11 278

Situaţia ar putea fi aceeaşi şi în alte cluburi

Situaţia ar putea fi aceeaşi şi în alte cluburi

Se “încing” spiritele. După nenorocirea petrecută în Bucureşti, Constanţa a fost zguduită de un incendiu, care ar fi putut avea aceleaşi urmări tragice. În seara de duminică, 1 noiembrie, militarii ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină la Casa de Cultură din Constanţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul clădirii, unde funcţionează Culture Pub. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită, însă ce iese acum la suprafaţă este de-a dreptul strigător la cer: Culture Pub funcţiona fără aviz de la ISU!

“În aprilie 2014, premergător sezonului estival, au fost reprezentanţii ISU în control. Au fost constatate 9 nereguli, au fost aplicate sancţiuni şi date 5 avertismente iar una dintre nereguli a fost că nu s-a solicitat şi nu s-a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu. În aprilie anul curent, conform planului de control, reprezentanţii ISU s-au deplasat la acest punct de lucru din zona Casei de Cultură însă, era închis pentru că se mutaseră în staţiunea Mamaia. Ne-am deplasat în staţiunea Mamaia, au efectuat control la noua locaţie, care era în amenajare. Pe timpul acestui control au fost constatate atunci două nereguli de natură electrică pentru care au fost sancţionaţi, urmând a fi replanificat un control pentru punctul de lucru din zona Casa de Cultură. Urma să aibă loc”, a declarat, pentru “Replica”, plt. Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Dobrogea.

Însă, la cum se prezintă situaţia, nu ar fi exclus ca mai multe cluburi din Constanţa să se afle în aceeaşi situaţie. Şi, cum multe dintre ele sunt situate la subsolul clădirilor, tragediile ar fi de neevitat. “Se fac verificări în ceea ce priveşte celelalte cluburi, care oricum se făceau pentru că, pe timpul sezonului rece, mai toate cluburile se redeschid în municipiu”, a mai spus Anca Chiriţă.

Amintim că, duminică seară, 1 noiembrie, în jurul orei 19.31 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat printr-un apel telefonic la 112 să intervină la un incendiu izbucnit la Culture Pub, în zona Casei de Cultură. S-au deplasat în aproximativ patru minute două autospeciale. În momentul producerii incendiului, spune purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, în club se aflau cinci angajaţi care s-au autoevacuat în siguranţă. Două persoane care au inhalat fum au fost asistate medical la faţa locului, dar au refuzat transportul la spital.

Citeşte şi: Bola: A fost sistată activitatea la Culture Pub; facem verificări!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614