REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BOMBĂ! Dănuț Epure CANDIDEAZĂ la funcția de RECTOR al Universității Ovidius!

BOMBĂ! Dănuț Epure CANDIDEAZĂ la funcția de RECTOR al Universității Ovidius!

Replica API 10 martie 2020 | 10:46 5613

Candidat surpriză pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius. Dacă, până acum, se ştia că singurii candidaţi sunt decanul de la Facultatea de Medicină, conf. univ. dr. Dan Iliescu, Prof.Univ.Dr. Octavian Dumitru Unc, de la Facultatea de Medicină şi Mamut Eden, iată că un nou nume apare pe listă. Surpriza vine din partea fostului rector, Dănuț Epure.

Potrivit unor surse bine informate, Dănuţ Epure intenţionează să revină la conducerea UOV. Trebuie precizat faptul că, deocamdată, documentaţia depusă de Epure pentru candidatură se află în analiză, pentru a se constata dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, în contextul în care acesta nu este cadru universitar la Ovidius.

În cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius s-au înscris, în mod oficial, decanul de la Facultatea de Medicină, conf. univ. dr. Dan Iliescu și Prof.Univ.Dr. Octavian Dumitru Unc, de la Facultatea de Medicină, dar şi Eden Mamut, care au anunțat că-și vor depune candidaturile. Numai că, se anunță și un al patrulea candidat, în persoana lui Dănuț Epure, fostul rector. El a ocupat funcția până în 2013, atunci când a fost suspendat din funcție de ministrul Educației, pe toată perioada anchetei penale. Ulterior, în 2015, a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare, cu suspendare. În septembrie 2013, Tiberius Dănuţ Epure, fost rector al Universităţii Ovidius, a fost trimis în judecată alături de Gabriela Stanciu, prorector la data faptelor, Lucica Toader şi Stere Tala. Mai exact, el a fost acuzat că, în perioada 2012 - 2013, a luat mită de la mai multe persoane pentru a le facilita admiterea în cadrul universităţii, la fel şi Gabriela Stanciu. Apoi, potrivit anchetatorilor, cei doi puneau la dispoziţia candidaţilor subiectele.

Gabriela Stanciu a fost achitată de magistrați, atât pe fond cât și la recurs, întrucât fapta în ceea ce o privește nu există.

De precizat faptul că Epure s-a ales si cu pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia de rector la orice instituţie de învăţământ, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. Această perioadă s-a scurs, așa că, din punct de vedere legal, poate candida, spun aceleaşi surse.

Contactat pentru un punct de vedere, Dănuț Epure nu a confirmat, însă nici nu a infirmat zvonul. ”O să vorbim”, a spus el. Și tăcerea este un răspuns. Iar, un alt aspect care întărește ideea potrivit căreia intenționează să candideze sunt două acţiuni depuse recent în instanță, împotriva Ministerului Educației Naționale și a Universității Ovidius, solicitând suspendarea, respectiv anularea unui act administrativ. În ceea ce priveşte cererea de suspendare, Epure a primit termen pentru 11 martie. Dosarul prin intermediul căruia cerere anularea actului nu a primit un prim termen de judecată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate asa si doar asa sa terminam o data cu dinastia RUGINA SORIN si acoliti.Altfel o sa tooot avem tutancamoni care vor iesi cu picioarele inainte din universitati si si si particulare.
2
0
Un clasic exemplu de spion pus intr-o pozitie cheie a societatii care trebuie doar sa reziste si sa promoveze incultura. Bravo Romania. Bravo.
1
0
asa asa sa candideze ciiit mai multi poate scapam de tutancamonul RUGINA SORIN si a lui gasca.
3
0
Jos mafia!
8
1
cica terenul si constructia sunt ale unui proprietar fara o zi pe cartea de munca. o mica reclamatie la ANAF-PFAM poate schimba radical situatia. ce e in urma, acolo ramane, nu se sterge. sa dai spaga ca sa scapi? cam nasol! la ce foame de bani are statul roman o astfel de reclamatie e mana cereasca pentru statul roman
7
3
Mult succes !
4
2
voi sunteti cu multa mai nebuni ca el ca il bagati prea mult in seama in seama
11
7
epure se pisa cu bolta pe magistrati. i-a spaguit pe toti. cand epure a adus spaga in romania, multi se stergeau inca la cur cu hartia de la ziare. martalogilor
14
3
Stirea asta deja a facut sa tremure toti lingaii din Uoc. Asta inseamna ca reprezinta un adevarat candidat si a stiut sa isi impuna respectul, sa puna lumea la munca si sa duca Uoc in top, de atunci dupa el, a fost in continua decadere universitatea la nivel national. Daca nu aveti un conducator bun o sa va predati materiile intre voi in scurt timp !
12
3
Pe bune? Unul care a fost prins luand spaga si care le facea apropouri studentelor daca vor sa treaca vrea sa fie in conducerea universitatii ?
10
5
Omul merita. Pe vremea lui Univ Ovidius era intr-adevar o institutie de invatamant. Acum este un bordel plin de interese. Foarte bine domnule profesor. Mult succes! Si sa duceti Univ Ovidius din nou in top.
10
4
Numai un gunoi ca asta ar avea tupeul
8
8
De cand a iesit de la parnaie o tine numai in betii ...mare caracter
9
7
Bai ce tare ai fost cu Covit -ul tau. Bravo!
8
0
Mizeriile umane grase si slinoase care sunt prorectori Si pe care le sustii acum nu merita nici sa spele wc-urile din universitate! Si sa stii ca Covit se ia si prin pupatul dar si prin linsul in fund! Si sa-i spui si lui bobe asta!
15
1
Vai de mama lui de invatamant ...superior!
7
5
Nivelul la care era OUC pe vreamea mandatului lui Epure nu a fost atins niciodata de panaramele si sifoanele de dupa el. Din punct de vedere managerial Bobe si gasca sunt la ani lumina....in spate. Armanlu nu chiari!
14
6
Discount la subiectele de admitere
12
7
Hai ca poate ma scoate si pe mine din foame iepurila
8
5
Cat tupeu are hotul asta fomist?!
18
7
ca iepure candideaza in functia de pisoi sau invers
4
6
Asta care se dadeam la studente!
10
5
saracii triste au comentat inaintea mea
3
5
Mizeria asta umana nu merita sa spele wc-urile din universitate...ce naiba spune asta despre o institutie de invatamant superior...sa aiba rector un puscarias prins in flagrant cand lua mita...mi-e sila de el si de gunoaiele care il sustin
19
12
Grija mare la slana... curge pe alaturi.. sau laturi
10
4
Appolonia, Luceafarul, peste la sacosa doctorala, pas.
10
0
tipii sunt beton. au negociat cu MBS si au reusit ieftinirea barilului de petrol. sunt buni manageri. ambii lupta pentru a schimba mentalitatea rurala wahhabita din arabia saudita in democratie. ambii sunt doi luptatori anti-coruptie.
11
5
Ceraselooooo go HOME
15
2
Cerasela, ai zilele numarate....
17
2
s-a pisat pe DNA. in timpul interogatoriului i-a dat o muie procurorului cerbu. se lauda ca procurorul cerbu i-a inghitit-o pe toata.
22
3
A inceput slinosul de prorector sa comenteze
14
0
Armanlu nu cheari
12
5
epure - mare om, mare caracter ! se zice ca ar fi si mare somitate stiintifica, te prinde mirarea ?
11
7
de abia asteapta chimista sa-i ramana urma patalamalei pe frunte
18
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218