REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BOMBĂ! DOSAR PENAL pentru FALSURI în înscrisuri sub semnătură privată, la CERONAV

BOMBĂ! DOSAR PENAL pentru FALSURI în înscrisuri sub semnătură privată, la CERONAV

Replica API 11 septembrie 2020 | 23:47 9107

Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată, fiind vorba despre Constantin Mihalache, Mircea Hafiuc, Viorel Florescu, Ion Filimon (director Studii în cadrul Ceronav) și Emil Luca (director general adjunct Ceronav), cei doi directori fiind acuzați doar pentru faptul că au omis să anunțe autoritățile competente când au aflat de faptele funcționarilor publici. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța pe 09.09.2020, urmând a se stabili și primul termen în proces. Potrivit informațiilor noastre, Constantin Mihalache este acuzat că a falsificat fișe de teste inițiale și finale, prin contrafacerea scrierii și a subscrierii, pe care le-a depus la dosarele unor cursuri, fiind vorba de programul EFA – BST. Mai exact, pe numele unor cursanți erau emise certificate de absolvire a cursurilor, iar aceștia nici nu se prezentau. În continuare, Constantin Mihalache este acuzat că a depus fișele de test inițial și final în dosarele de curs, întocmite de către el, anterior, în fals, și a determinat funcționarii publici din cadrul Serviciului Programare al CERONAV să întocmească în fals certificatele de absolvire.

La fel și Mircea Hafiuc și Viorel Florescu. Ambii sunt acuzați pentru fapte similare.

În ceea ce-i privește pe cei doi directori, respectiv Ion Filimon (director Studii în cadrul Ceronav) și Emil Luca (director general adjunct Ceronav), ei sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de omisiunea sesizării, faptă prevăzută de art. 267, alin. 1 și 2 Cod Penal. Mai exact, ei sunt acuzați de faptul că au aflat de faptele funcționarilor publici și nu au sesizat organele competente, ci doar au dispus refacerea cursurilor și anularea certificatelor de absolvire.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da au gasit coruptia! Mai avem cativa cu SUFLET si ce sa vezi cand disparea flota nu erau VINOVATI! Rusineeee!!
0
2
La anr sint marii saraci. Cu case pe numele altora, masinile de zeci de mii de euro inmatriculate in Bulgaria, averi de mil.euro si continua bine mersi nederanjati.
0
0
Nu e la ANR marea coruptie... Sariti pe ei... si in schimb sa obtina ucrainienii, rusii si ceilalti, diplome usor, sa ramana ai nostri doar treiari si doiari...
1
0
La ANR ar trebui sa vina ANI impreuna cu DNA ca acolo au de treaba. Sa lase echipele de control care merg in teritoriu sa isi faca treaba nu ca un baron de zonala sa controlam doar ce vrea el. Mai mult nu ne lasa De ce? Are multe de ascuns.
1
0
Asteptam bomba si la ANR. Brevete, permise de barca, cursuri de barci, legatura ANR cu baronii de la zonale.
35
0
Bai, pai astia sunt bebelusi pe langa spagarii de la ANR. Aia sunt monstrii.
10
1
Mare bomba ! Un mare fas !!!Jegosi si spagari ca aia de la ANR.
29
1
de ciupani si acolo!!
3
0
SCUMPUL MEU, ESTI PE PLANETA ROMANIA ? LECTORII CERONAV SUNT TURBATI CA SE FAC ON-LINE CURSURILE.OARE DE CE ? A DISPARUT INTALNIREA FACE-TO-FACE CARE ADUCEA SI "BENEFICII" !
6
0
Haha se duce dracu serparia de acolo
7
0
Dosarul e mai vechi de vreo 5 ani... E un comandant care si a luat diplomele si a trimis pe altcineva in loc la cursuri. Luca si Filomon au anulat certificatele si l-au pus sa faca curs din nou. Au procedat corect. Nu cred ca poti 0condamna pe cineva care si-a facut treaba.
9
1
Bai intelectualule, tu ai auzit de SPAGA ? Doar dintr-un salariu multi din ANR si teritorial sunt M I L I O N A R I !
37
0
Ar trebui sa fim recunoscatori pt ca in ultimi ani totul este mult mai simplu iar birocratia aproape a disparut.Ceronav sa schimbat in bine.Eu unul am fost surprins cand am vazut ca a disparut cheta la examene.Acuzatile aduse acestor persoane sunt strict politice.
6
6
O simpla petarda. Sa ajunga si pe la ANR sa continue pe la baronii de la zonale, domnu profesor, caviar si pe la fratele mason sa vedeti BOMBA ! nucleara !
23
2
este foarte grav ceea ce sa intamplat, avem incredere in procurori si in justitie, trebuie o pedeapsa orientata catre maxim acolo
5
6
Mare fas, cat timp au fost anulate si repetate cursurile, unde e marele tam tam??
9
4
Apropo de ANR.... domnilor fosti PDL-isti, chiar nu ati gasit o alta persoana pe care s-o numiti in functia de director general la ANR?! Cu caricatura asta de Dumitrache Cosmin o sa se aleaga praful de ditamai institutia. Acest UMC-ist, devenit PSC-ist si ulterior ANR-ist-ul numarul unu este o mare rusine pentru institutie.
11
1
PAI CUM PLM AU AJUNS ANGAJATII AIA ANALFABETI SA AIBA VILE SI MASINI DE LUX???
7
7
Mare stire! Au dat un certificat si l-au anulat.
8
5
poate ANI si DNA verifica si din ce bani a facut ditamai viloiul Cupsa in cartierul Baba Novac , vila demna de un salariat la stat
10
3
cum numai in Replica poti gasi.
10
6
Oricum toate cursurile de acolo sunt degeaba. Institutie facuta sa jupuiasca navigatori cinstiti...
22
6
De multi ani se intampla asa ceva. Multa spaga. Vezi ce proprietati "legale" au cei care slujesc Ceronav
15
3
la ANR? Liviu Gigore si Catalina Coval fac si desfac totul la examene. Le-a mai cazut din nas dar lupta pentru recastigarea posturilor.
28
2
Hai ca se poate ! Din aproape in aproape poate se ajunge si la ANR.
42
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614