REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BOMBĂ! FĂGĂDĂU ar putea avea PROBLEME MARI în urma controlului Curții de Conturi

BOMBĂ! FĂGĂDĂU ar putea avea PROBLEME MARI în urma controlului Curții de Conturi

Replica API 9 iunie 2020 | 00:21 5594

Anul trecut, o echipă de auditori publici externi din cadrul Camerei de Conturi Constanța a efectuat un control cu tema "Audit financiar' asupra contului anual de execuție bugetară al unității administrativ teritoriale a municipiului. Ca urmare a acestui control, a fost întocmit un raport de audit, prin care auditorii publici externi au constatat mai multe presupuse abateri de la legalitate si regularitate, unele dintre acestea fără a aduce prejudicii, altele având drept consecința producerea de prejudicii in patrimoniul Municipiului Constanta. Măsurile de recuperare a prejudiciului au fost contestate, însă Comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul Curții de Conturi a respins plângerea UAT Constanța.

Curtea de Conturi: Indemnizație de hrană, nelegală

Auditorii au constatat un prejudiciu cauzat de acordarea nelegală a indemnizației de hrană pentru luna decembrie 2018 și recuperarea acestuia în totalitate. De asemenea, au constatat cheltuieli de deplasare efectuate de aleșii locali pentru care nu au fost prezentate rapoarte de activitate în ședință ordinară de consiliu și recuperarea acestuia în totalitate.

Primarul Decebal Făgădău au semnat, în decembrie 2018, o dispoziție privind acordarea indemnizației de hrană pentru funcționarii publici și pentru personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanta. S-a aprobat, astfel, acordarea indemnizației de hrană în valoarea de 516 lei/lună, proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna decembrie 2018. Prin aceeași dispoziție s-a indicat faptul ca plata se va efectua începând cu luna ianuarie 2019.

Click pe imagine

Curtea de Conturi a constatat, în cadrul controlului efectuat anul trecut, că entitatea a acordat nelegal pentru luna decembrie 2018 indemnizația de hrană în valoare brută de 128.424 lei (316 lei/lună proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară).

Concluzia Curții de Conturi potrivit căreia Primăria Constanța ar fi acordat în mod nelegal indemnizațiile pentru hrana pentru luna decembrie 2018 este nefondată, spune administrația locală, în contextul în care, din prevederile legale rezultă cu certitudine că este permisă acordarea indemnizațiilor de hrană începând cu luna decembrie 2018, cu condiția ca plata să se efectueze începând cu luna ianuarie 2019.

Nu s-a justificat plecarea în străinătate a aleșilor locali

O altă abatere constă în angajarea, lichidarea și plata cheltuielilor de deplasarea aleșilor locali în străinătate.

Auditorii au reținut că, din verificarea efectuată cu privire la modul de angajare, lichidare și plata cheltuielilor de deplasare externă s-a constatat că, în anul 2018, la nivelul UATM Constanța, au fost efectuate plăți pentru deplasări externe atat de către funcționarii publici și personal contractual cât si de către aleșii locali primar, viceprimar și consilieri locali. În cazul primarului. viceprimarului și a consilierilor locali, termenul maxim de depunere a raportului este de 30 de zile, iar in cazul consilierilor județeni este de 45 de zile de la data încheierii misiunii. Echipa de auditori a reținut faptul că, din documentele puse la dispoziție de către entitate, rezultă că unii aleși locali nu au depus rapoarte de activitate. În acest caz, prejudiciul constatat este de 52.217,19 lei.

Primăria Constanța a contestat decizia Curții de Conturi în instanță însă, recent, a fost respinsă.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A furat stiu eu prin firmele lui o firma este marcaje rutiere asta sigur e fadau in spate
0
0
Bai labar infect, tu esti o scursura care suge sistematic de la borfasii astia...ia spune-ne tu cum arata orasul...va doare fix in cur de acest oras. L-ati distrus si l-ati parcelat pentru toti hotii de aici si din tara. Si papitoiul de acum si panarama aia cu nume de leguma. Totul este vizibil si arata execrabil. Asa ca lasa injurarurile si du-te dracu de prost parvenit! Atat poti...creierul tau este amortit de mirosul banilor! De fapt, care creier??? Dispari, jegule! Nu mai merge cu vrajeli dupa tipar rusesc. O sa vedeti la alegeri! Vine si plata voastra, stati linistiti.
2
0
Bai primar nesimtit, pleaca odata de la primarie si lasa orasul asta in pace! L-ai distrus sistematic cu toate ideile tale imbecile! NIMIC nu ai facut! Nimic bun! Ti-ai batut joc de banii orasului, de cetatenii lui, de orice farama de lucru bun care mai exista pe aici! Tu nu esti bun nici de cioban! Sigur pierzi oile pe camp! Dar le pierzi cu aroganta si cu pixul tau scump in mana, bineinteles! Prostul fudul...cel mai periculos exemplar! Venit si din fundul tarii! Nici macar statutul de cetatean al orasului Constanta nu il meriti! Penibil!
2
0
Un boschetar de primar care umbla pe jos cu rucacul in spate pe bdul tomis. Bai golanule asfalteaza bdul lapusneanu, republicii, si de la capitol pina la intare in mamaia rupi masina in doua. Fa ceva mai panarama si pentru orasul asta ca nu ai facut nimic bun
2
0
Alupigus la toti antevorbitorii mei... alupigus
1
4
Fetita fagadau e prinsa pt o suma de kkt... asta e doar un fetish al marilor pesti din spatele ei sa demonstreze ca marioneta trebuie sa stea dreapta pe firimituri, altfel il au la mana cu acte mult mai grele. Fagadau primeste titlul de MISS CONSTANTA PRADUITA 2020. Pe locurile 2,3 si restul sunt toti cei pusi la inaintare sa instige la coruptie, praduiala si bon ton fals. Juriul, evident lipsit de cultura, nu exista pentru ca sistemul instaurat a distrus tot ce este uman si frumos. Constanta pana nu scapa de vechea SECURITATE si FALSII MILIONARI. Constanta orasul borfasilor si curvelor. ATAT
13
2
Titluri bombastice si articole de 2 lei, asta e replica
8
2
Draga redactie fa te rog un pret bun, cand vor fi bani in surplus vrem sa trecem pe la tine sa te resplatim pt stirile pe care ni le prezinti zi de zi! O sa-ti placa si o sa mai vrei!
10
1
La 08.25 tu esti Dana ? pupatoare in cur de pesede si fagadau ?
7
2
la compartimentul achizitii totul e roz?
13
0
as vrea sa vad si eu curtea de conturi cum verifica primaria din cluj! dar oricum si in constanta trebuie o schimbare, chiar si pentru a se convinge bastinasii ca nici pnlul nu va face nimic!!!
3
10
UNDE SUNT VREMURILE CAND MAZARE DADEA IN SUTURI AFARA CURTEA DE CONTURI CAND VENEA IN CONTROL...A DA, AM UITAT FAGABOU ERA SI EL ACOLO LE TINE USA..
9
11
va fi castigata detasat de cel care va sparge buboiul de acolo ! Bagati la parnaie toti hotii si data afara toata putorimea si machidonimea ! Curtea de conturi se ocupa numai de maruntis.
20
3
Pentru blocarea orasului cu popici,blocarea Grivitei,zonei peninsulare,pavele pe Pandurului fara sa ceara nimeni de nu pot trece simultan 2 autobuze!Deci la brutarie!Aaaa era sa uit ,ne-a mintit cu bazinul de inot de la viitorul complex sportiv Badea Cartan!
20
6
e manipulata politic, a fost si va fi mereu cat politicul va exista !
14
5
A distrus-o pe ma-ta, boule. Mai tii minte cum era orasul in urma cu 4 ani? Tu chiar nu vezi ca se schimba in bine in fiecare zi? Astept injuraturile voastre, lenesi plangaciosi.
7
35
cine sare pare multe ii da unu-n cur
5
4
La pus ca ri e.a distrus orasul .
28
4
Radu prostu tatal vostru
28
3
ORA SE APROPIE ! MAZARE TE ASTEAPTA PAHARNICULE !
43
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218