REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

BOMBĂ în DOSARUL COLONELULUI DRAGOMIR: Curtea de Apel București a sesizat Secția pentru investigarea magistraților

BOMBĂ în DOSARUL COLONELULUI DRAGOMIR: Curtea de Apel București a sesizat Secția pentru investigarea magistraților

Replica API 5 decembrie 2018 | 00:31 501

Bombă în dosarul colonelului SRI (r) Daniel Dragomir. Curtea de Apel București a dispus sesizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție față de procurorul militrar DNA Mihai Gheorghe în vederea efectuării urmăririi penale pentru obstrucționarea justiției și față de judecătorul CAB Florin Purigiu în vederea efectuării urmăririi penale față de abuz în serviciu și fals intelectual. Decizia a fost luată la termenul din 14 noiembrie 2018 de către judecătorii Curții de Apel București, Ovidiu Richiteanu Năstase și Ciprian Ghiță, cei care judecă dosarul colonelului Daniel Dragomir, dosar în care ofițerul SRI a fost trimis în judecată de DNA, dar achitat la fond pentru toate pretinsele acuzații de corupție pentru care a fost ținut în arest preventiv 192 de zile, primind în schimb o condamnare cu chiu, cu vai, la 1 an cu suspendare pentru participație improrie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

sursa foto: comisarul.ro

Sesizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție vine după ce Daniel Dragomir a făcut o dezvăluire de proporții. Mai exact, Dragomir a devoalat faptul că procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi mințit judecătorul fondului, Mihai Bălănescu de la Tribunalul București. Procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi refuzat să îi pună la dispoziție judecătorului Bălănescu o serie de documente pe care acesta le ceruse, pe motiv că nu le-ar deține, documente care în realitate se aflau la DNA încă dinainte de arestarea colonelului SRI.

În ceea ce-l privește pe judecătorul Florin Purigiu, Curtea de Apel București a dispus sesizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție în condițiile în care acesta a intrat în completul investit cu judecarea apelului din dosarul lui Dragomir, deși el fusese tocmai cel care emisese autorizațiile de interceptare, filaj și supraveghere față de colonelul SRI și soția acestuia. Purigiu a intrat în dosar în mai multe termene, făcând într-un final cerere de abținere, în martie 2018, potrivit luju.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem 2000 de generali. Stam fara frica...USA are doar 300
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218