REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BOMBĂ! O femeie care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat de la Auchan cere daune FABULOASE!

BOMBĂ! O femeie care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat de la Auchan cere daune FABULOASE!

Replica API 28 aprilie 2016 | 11:40 501

EXCLUSIV!

EXCLUSIV!

Auchan Constanța, dată în judecată de unul dintre clienții care s-au intoxicat la autoservirea din incinta magazinului, la finele anului trecut! Andreea Mititelu cere daune morale de 900.000 lei, pentru trauma pe care a suferit-o! La jumătatea lunii decembrie 2015, s-a iscat un adevărat scandal la Autoservirea Auchan. Atunci, 18 consumatori au ajuns la spital, după ce li s-a făcut rău, fiind diagnosticaţi şi internaţi cu enterocolită cu salmonela. Mai mult, unitatea a fost amendată de OPC cu 30.000 leri și s-a ales cu activitatea suspendată, pentru câteva zile. Acum, Auchan este bună de plată!

Magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în urma unui control la care au fost găsite 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător. Control a survenit după ce 18 consumatori au fost diagnosticați cu enterocolită cu salmonela, după ce au consumat de la Autoservirea Auchan. Ei bine, la patru luni de la incident, unul dintre clienții afectați de mâncarea stricată pusă la vânzare de reprezentanții unității a deschis acțiune la instanță, solicitând daune morale. Procesul a fost înregistrat pe data de 14 aprilie a.c. Andreea Mititelu, în vârstă de 28 de ani, și-a angajat un avocat din București care o va ajuta să obțină despăgubiri în valoare de 900.000 lei de la Auchan. „Este singura care a depus acțiunea în instanță împotriva Auchan, din cei care au suferit de toxiinfecție alimentară. Cerem daune morale în valoare de de 900.000 lei. Acum, cât o să primească, rămâne de văzut. Am depus la dosar toate documentele nesesare, seturile de analize care le-a făcut. Clienta mea a fost foarte afectată, a refuzat internarea în spital, pentru că are fobie. A sunat la ambulanță în trei rânduri, a fost foarte rău, nu se putea mișca, avea peste 10 scaunde pe zi, vărsături nenumărarte. S-a refăcut foarte greu. E o persoană mai slăbuță, într-o săptămână a slăbit 7 kilograme“, a mai precizat avocata Adina Petre. Instanța nu a stabilit, încă, un prim termen de judecată. Asta pentru că, inițial, magistratul a stabilit o taxă de tinbru în valoare de 13.000 lei. Însă apărătorul Andreei Munteanu a forrmulat cerere de reexaminare, care a și fost admisă, întrucât, potrivit legislației privind protecția consumatorului, persoanele care intentează proces sunt scutite de la plata taxei de timbru. „Ca primă etapă, ni s-a pus în vedere să plătim o taxă de timbru destul de mare, am făcut cerere de reexaminare, pentru că potrivit legii, e scutită de la plata taxei de timbru. Din fericire, s-a admis această cerere și, acum, s-a trimis înapoi dosarul la completul care trebuie să se judece, urmând să se trimită acțiunea celor de la Auchan și să facă întâmpinare“, a declarat pentru Replica, avocatul. „Nu e firesc să se ceară această taxă, cu atât mai mult cu care am specificat articolul și litera care spune că e scutită de la taxa de timbru“, a mai continuat apărătorul.

Reamintim că, reprezentanții OPC, în urma verificărilor efectuate la Autoservirea Auchan, au găsit la comercializare o cantitate de 15.3 kg preparate culinare (orez sârbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar) care nu respectau condiţiile de depozitare. De asemenea, în spaţiul de depozitare s-a găsit o cantitate de 98.53 kg piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu branză, carne fiartă de porc, carne la garniţă, cremă de zahar ars având data durabilităţii minimale depăşită. În spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26.54 kg materie primă (merluciu, file somon, medalion somon, păstrăv) cu etichete reprezentând data decongelării 23.12.2015, dată la care decongelarea s-a făcut în condiţii improprii (imersate în apă) fapt ce a condus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător. Întreaga cantitate de preparate culinare şi materie primă (140 kg) a fost oprită definitiv de la comercializare şi retrasă din circuitul consumului uman. Pentru deficienţele constatate, SC Auchan Romania SA a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 30.000 lei si s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614