REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

BOMBĂ: Ofiţerul urmărit penal alături de Valentin Preda a lucrat la Poliţia Medgidia

BOMBĂ: Ofiţerul urmărit penal alături de Valentin Preda a lucrat la Poliţia Medgidia

Replica API 20 februarie 2013 | 00:00 483

Dan Emil Manolachi, care în prezent este ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, a lucrat acum câţiva ani ca poliţist cercetări penale în cadrul Poliţiei municipale Medgidia. Împotriva ofiţerului a început cercetarea penală, alături de Valentin Preda, fost secretar de stat.

Reamintim că Valentin Preda şi Dan Emil Manolachi au fost audiaţi ieri la DNA.

Iată ce spune DNA, oficial, despre acest dosar:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane:

MANOLACHI DAN EMIL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii, infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului şi infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie,

PREDA RĂDUCU-VALENTIN, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (la data faptelor) în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii temeinice că în perioada noiembrie 2012 - 18 februarie 2013, învinuitul Manolachi Dan Emil, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară angajat la Direcţia Naţională Anticorupţie, a transmis unor persoane neautorizate informaţii confidenţiale şi date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuţiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la D.N.A.

În acelaşi interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi Dan Emil, învinuitul Preda Răducu-Valentin, secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informaţii confidenţiale şi secrete de stat conţinute în dosare penale aflate în instrumentare la D.N.A., pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său.

La data de 19 februarie 2013, învinuiţilor Manolachi Dan Emil şi Preda Răducu-Valentin li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Faţă de învinuiţii Manolachi Dan Emil şi Preda Răducu-Valentin procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Citarea cu mandat de aducere a învinuitului Preda Răducu-Valentin s-a făcut conform prevederilor art. 183 alin. 2 Cod de procedură penală, în interesul bunei derulări a anchetei penale".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614