REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bombă! Polițistul Moțoc, condamnat pentru înșelăciune, a obținut rejudecarea dosarului

Bombă! Polițistul Moțoc, condamnat pentru înșelăciune, a obținut rejudecarea dosarului

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:37 3189

Romeo Moțoc, un polițist din Medgidia, a fost condamnat, de către magistrații Tribunalului Constanța, la 2 ani și 10 luni, pentru trafic de influență și înșelăciune. Bărbatul a obținut rejudecarea cauzei cu privire la infracțiunea de înșelăciune, după ce a făcut contestație în anulare. Următorul termen în proces este 28 septembrie 2022. Romeo Moțoc a fost acuzat că a cerut bani de la un bărbat pe care l-a depistat sub influența băuturilor alcoolice, la volan. În plus, se pare că acesta beneficia și de mese gratuite, dar preciza că are ”legături” pe la diferite servicii pentru a-l ajuta cu o soluție favorabilă în dosar.

Romeo Moțoc

Romeo Moțoc a activat la Poliția Cuza Vodă și a mai fost în atenția opiniei publice și cu alte ocazii. De data aceasta, este vorba de faptul că un bărbat fusese oprit de către lucrători de poliție din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, pe când conducea un autoturism marca Opel, pe raza localității, și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmindu-se dosar penal. Ca urmare a cercetărilor desfășurate, conducătorul auto a fost condus la secție pentru a da o declarație. Aici, acesta ar fi întrebat dacă există posibilitatea ,,rezolvării problemei,, pe altă cale, iar polițiștii aflați acolo i-au spus că nimeni nu îl va ajuta în modalitatea pe care o insinua, atrăgându-i atenția în mod expres să nu ofere bani nimănui.

Șpagă și masă achitată de cel depistat

După ce șoferul a părăsit incinta, ar fi fost interpelat de Romeo Moțoc (persoană pe care o cunoștea de mai mulți ani, întrucât mai fusese oprit în trafic în trecut de către acesta, având o relație oarecum apropiată) și au stabilit să se deplaseze împreună la Serviciul de Medicină Legală Constanța, pentru ca lucrătorul să plaseze mostrele biologice prelevate cu două zile înainte (întrucât denunțătorul a fost depistat în trafic într-o zi de sâmbătă, mostrele biologice nu au fost transportate imediat la SJML. Astfel, Moțoc s-a urcat în mașina denunțătorului (șoferul în cauză). Pe drum și-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta în rezolvarea problemelor penale, transmițându-i că în schimbul sumei de 1000 de euro va interveni pe lângă angajați din cadrul SJML, asupra cărora l-a asigurat că are influență, în virtutea calității sale de polițist, pentru ca aceștia să stabilească un rezultat al alcoolemiei sub limita de la care fapta denunțătorului ar fi constituit infracțiune. Șoferul a fost de acord, însă i-a transmis că nu are întreaga sumă asupra sa. După ce inculpatul a lăsat recipientele cu mostrele de sânge la Serviciul Județean de Medicină Legală, s-au deplasat la un restaurant din municipiul Medgidia, în zona Stadionului, unde au mâncat, întreaga consumație fiind achitată de șofer (inclusiv pentru polițist). Menționăm că se aflau mai multe persoane.

A doua tranșă de bani…, dar alcoolemia prezentă

Polițistul a primit atunci 1.500 de lei, reprezentând o tranșă din suma totală de 1000 de euro. Denunțătorul, adică șoferul, a susținut că, în perioada următoare, la câteva zile de la acest episod, a fost fost contactat telefonic de către inculpat, care i-a cerut să se întâlnească în scopul remiterii diferenței de bani. Astfel, s-au întâlnit în localitatea Peștera, în apropierea unui PECO. Au intrat în mașină, ocazie cu care denunțătorul i-a mai remis suma de 1000 de lei. În perioada următoare, șoferul a fost sunat de șeful de Post, care i-a transmis că a primit rezultatul alcoolemiei (2,10 g-l alcool pur în sânge) moment in care denunțătorul a realizat că a fusese înșelat de Moțoc cu privire la intervenția acestuia pe lângă funcționari din cadrul SJML, astfel că îi dăduse degeaba acei bani cu titlu de mită. Ca urmare, i-a relatat șefului de post cele întâmplate și a luat hotărârea de a sesiza organele abilitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a salvat multi baiti dar la sapat se rugau de el dar a aruncat cu noroi asta cand faci bine
1
0
Tu si cu prietenul tau sa le sugeti pwla lu ala si la colegii care iati vindut in 2009.
3
1
Dancu si Sobaru luau spaga pt permisele suspendate,asa ca ce pretentii sa ai la Motoc
6
0
Cu OPEL ai voie sa conduvi fara carnet
0
0
Mai rau ca Ciolpan nu este
3
5
JUDECATORII GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT.
6
2
o nulitate de om, e vai de capul lui, nu dau un ban pe el, prefacut, viclean cu multe fete, feritiva de el cu orice chip, o hahalera, si in puscarie la fel e.
6
1
daca mai era nevoie se demonstreaza ca judecatorii sunt niste spagagii corrupti pana-n maduva. Mwie !!!
8
2
A halit si motoc o pitza
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367