REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

BOMBĂ! Propunere RADICALĂ din PSD: Partidele care contestă deciziile CCR să fie DESFIINŢATE

BOMBĂ! Propunere RADICALĂ din PSD: Partidele care contestă deciziile CCR să fie DESFIINŢATE

Replica API 1 iunie 2018 | 00:01 219

După ce mai multe partide (PNL, USR, Mişcarea România Împreună) au contestat decizia CCR de a-l obliga pe preşedintele Iohannis să o revoce pe şefa DNA, deputatul PSD Liviu Pleşoianu susţine că aceste formaţiuni ar trebui declarate neconstituţionale, deci desfiinţate, pentru că militează împotriva statului de drept.

"Propunere: Curtea Constituțională să se pronunțe asupra #NECONSTITUȚIONALITĂȚII partidelor care contestă Deciziile Curții Constituționale! N-ar fi o idee bună, Ludovic Orban?

- Conform Constituției (art. 147, alin. 4), deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii.

- Conform Constituției (art. 1, alin. 4), "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie".

- Conform Constituției (art. 8, alin. 2), partidele sunt obligate să respecte "ordinea de drept".

- Conform Constituției (art. 40, alin. 2), partidele care, prin activitatea lor, militează împotriva principiilor statului de drept sunt #NECONSTITUȚIONALE.

- Conform Legii nr. 14 din 2003 (art. 43), un partid politic îşi încetează activitatea prin dizolvare, prin hotărâre pronunţată de Curtea Constituţională, pentru încălcarea art. 40 alin. (2) din Constituţia României (cel de mai sus).

- Conform Constituției (art. 46, lit. k), Curtea Constituțională „hotărăşte asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic”.

- Conform Legii nr. 47 din 1992 (art. 39):

(1) Curtea Constituțională decide asupra contestațiilor care au ca obiect constituționalitatea unui partid politic.

(2) Contestația privind constituționalitatea unui partid politic poate fi formulată de președintele uneia dintre Camerele Parlamentului sau de Guvern. Președintele Camerei poate formula contestația numai pe baza unei hotărâri adoptate de Cameră cu votul majorității membrilor săi.

(3) Contestația trebuie motivată și va fi însoțită de dovezile pe care se întemeiază.

Principiul fundamental al statului de drept este domnia legii. În Legea Fundamentală scrie clar că deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii. În chiar Legea partidelor politice scrie foarte clar că partidele care militează împotriva respectării legii sunt #NECONSTITUȚIONALE. Prin urmare, dacă PNL militează împotriva respectării Legii Fundamentale (care spune clar că deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii), rezultă imediat că PNL este un partid #NECONSTITUȚIONAL.

Iată declarația președintelui PNL, Ludovic Orban (susținută de mulți lideri ai partidului, cu funcții de conducere):

„PNL nu poate să stea nepăsător în faţa unei decizii atât de evident neconstituţională şi împotriva democraţiei, considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie a CCR şi mai ales, nu poate să genereze niciun fel de efect în ceea ce priveşte acţiunea şi activitatea preşedintelui României.”

Dacă aș fi președintele uneia dintre Camerele Parlamentului sau premier, NU aș ezita nicio secundă! Ludovic Orban a mers mult prea departe! Iar PNL în ansamblul său, respectând și susținând linia președintelui său, a mers la rândul său mult prea departe! În momentul de față, conform legilor și Constituției, PNL a devenit un partid #NECONSTITUȚIONAL! Este indubitabil...", scrie Pleşoianu pe Facebook.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cacat...are rima.Sa le luati cuculetul la tranta cu limbile voastre aspre precum polizorul. Si m.m.gutuie cu lamaie sa nu aveti greturi antipesede !.
2
5
de acord, primul partid care trebuie desfiintat este PSD urmat de ALDE, apoi mai discutam. Nmernicilor, nu stiti ce sa mai inventati, o haita de hoti sub acoperirea penalului nr 1 al Romaniei- draknea, care arunca dorinta si slugile incep sa latre. Poate va uniti la puscarie
9
3
CORECT ! In afara legiii GUVERNU MEU, PROCURORII MEI...
5
6
Ce se alinta plescoianu asta, psd intruneste de foarte mult timp conditiile de dizolvare !
7
2
cap de lista la numarul zero precum ilici,pesedeul
7
1
Ne intoarcem la anii '50!
5
3
Plesoianu asta , un poponar pravoslavnic tot ca limbric ordinar se comporta ...
6
3
Habar nu aveti pe ce lume traiti
5
6
Si sa ramana doar PCR adica psd
14
1
PSD va deconta toate aberatiile facute de unii lideri.
16
3
Dar voi cind dar de tirla voastra de infractori si scursuri ale societatii oare cind o sa scapam ?, cind o sa respectati legea si o sa va predati singuri la carcera ?, totul merge din rau in mai rau si voi va platiti libertatea in lingouri de aur, oare cit va mai rabda Dumnezeu ? scursurilor.
18
6
PSD trebuie scos in afara legi pentru loviturile de stat incepand cu fsn si pina la psd ex ca in Turcia luati pe sus catuse si acuzati pentru distrugerea industriei alungand si infometand populatia si fraudarea alegerilor din timpul mandatelor sale defrisarea padurilor indatorand tara si furand banii ue
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102