REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

BOMBĂ: PSD riscă RADIEREA din Registrul Partidelor Politice pentru FAPTELE comise de CIOLACU și STĂNESCU!

BOMBĂ: PSD riscă RADIEREA din Registrul Partidelor Politice pentru FAPTELE comise de CIOLACU și STĂNESCU!

Replica API 12 august 2020 | 00:07 3747

Eugen Teodorovici a deținut anul trecut funcția de președinte executiv în PSD, Viorica Dăncilă fiind președinte, iar Mihai Fifor secretar general. După pierderea alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă a fost forțată să își dea demisia în cadrul Comitetului Executiv din luna decembrie, renunțând la funcție și Fifor. Nu și Teodorovici, motiv pentru care, în fața legii, a rămas președintele PSD. Conform Legii partidelor politice nr. 14/2003, modificările la Statutul unui partid produc efecte numai după validarea de către Tribunal. Ori, noua conducere nu a fost validată de judecători. Aceeași conducere se pregătește astăzi de Congres, ce a fost anunțat pentru 22 august. Ciolacu și-a format echipa, în mare parte din foști miniștri.

PSD ar putea fi radiat din Registrul Partidelor Politice, la solicitarea Parchetului

Teodorovici nu vede cu ochi buni această echipă și spune că tot ce se întâmplă în partid contravine statutului. ”Stau și mă întreb, referitor la această echipă, dacă a citit statutul partidului, dacă l-a respectat. Singura conducere a PSD înregistrată la Tribunalul București sunt eu, după ce Viorica Dăncilă și Mihai Fifor și-au dat demisia. Au făcut modificările statutului la Autoritatea Electorală pentru a încasa banii din subvenții, dar nu și la Tribunal. Articolul 237 din Statut spune că Parchetul Public va solicita, repet: va solicita nu ”ar putea”, radierea partidului din Registrul Partidelor Politice. PSD riscă radierea pentru faptele făcute de Ciolacu și Stănescu”, a spus, pentru Replica, Eugen Teodorovici. ”În cazul în care modificările nu sunt comunicate sau daca instanța a respins cererea de încuviințare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acționează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului București încetarea activității partidului politic și radierea acestuia din Registrul partidelor politice”, se arată în statut.

Eugen Teodorovici

Teodorovici vorbește despre un alt abuz al lui Ciolacu, și acela vizează organizarea Congresului online, ceea ce contravine statutului. ”Congresul online nu e statutar, prezența trebuie să fie fizică iar votul secret”, a mai spus Teodorovici.

Marcel Ciolacu

Teodorovici: Din echipa mea vor face parte și constănțeni tineri!

Întrebat dacă și-a stabilit echipa cu care va conduce PSD, dacă va câștiga votul de încredere al colegilor, Teodorovici a precizat că a vorbit cu mulți dintre aceștia. Mai mult, în conducere se vor afla și constănțeni.

Paul Stănescu (foto capital.ro)

”Am discutat cu colegii, am vrut să fac schimbări, nu vreau pe nimeni care a fost în CeX-ul lui Ciolacu. Din Constanța voi avea oameni tineri, și primari cu altă viziune, voi avea din fiecare județ”, a mai precizat Teodorovici

Mirela Matichescu

Mirela Matichescu, pe lista lui Teodorovici?!

Probabil că mulți se așteaptă ca pe listele lui Teodorovici să fie și administratorul județului Constanța, Mirela Matichescu. Contactată pentru un punct de vedere, aceasta a declarat că nu se pune problema de așa ceva. ”N-am avut discuție, nu cred că este cazul”, a spus Matichescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se desfinteze toate partidele politice, avem nevoie de conducatori cinstiti si educati !
6
1
Ce faci ma nea nelule? nu vezi ca s-au infiebantat carlani ia vorbeste tu cu Adrian,un simplu telefon de la bombonel ajunge pentru ca sa le bage naravasilor mintile-n cap
4
4
Mireluta sai a injectat prea mult botox si e oleaca deformata Pacat . Restul de pesedei daca ar disparea ar fi cel mai mare beneficiu pt Romania Niste corupti niste fomisti niste arivisti niste manipulatori niste orori care si au facut beneficii pentru eternitate Deci singura solutie sa dispara
7
3
cum sunt in partide asa e si in tarisoara asta din cauza lor, am ajuns vai mamica noastra!
6
1
asa e, vezi ca si PDL s-a schimbat in PNL dar naravurile sunt aceleasi!!
5
4
Frectie ! Cine primeste pensii speciale ,parchetarii ! Stati bene ca nu se intampla nimica cu cei care le-au dat morcovul
8
0
stati fara grije, orb la orb nu-si scoate ochii, in cel mai rau caz isi schimba parul pardon denumirea dar de bolsevici si stalinisti nu vom scapa vreodata, asta e blestemul
11
1
O trupa de golani care nu au ce sa caute in administratie. La munca cinstita derbedeilor. Ne-am cam saturat de voi.
12
1
Matichescu alunga membrii psd
7
2
fug toti dupa putere incat nu mai stiu ce sa zica ca sa cada contracandidatul lor. Sa se desfiinteze PSD, nu cred. E ca si cum ar retrograda dinamo in div.b. Si ati vazut ca nu a retrogradat.
17
0
De unde sa stie Teodorovici si alti fraieri din PSD ca modificarile din partid nu au fost facute si la Tribunal cu un scop clar? Desfiintarea PSD.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218