REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

BOMBĂ! RĂZVAN SAVALIUC CERE ARESTAREA LIVIEI STANCIU

BOMBĂ! RĂZVAN SAVALIUC CERE ARESTAREA LIVIEI STANCIU

Replica API 1 noiembrie 2018 | 00:07 578

”Cer Parchetului General să declanșeze de urgență urmărirea penală și să propună arestarea preventivă a actualei judecătoare CCR Livia Stanciu - fosta președinte a Înaltei Curți de Casație și Justiție – pentru aruncarea în închisoare, fără nici o proba, printr-o sentință fabricată, a primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău.”, a precizat Răzvan Savaliuc într-un editorial.

Să fie condamnată și să i se anuleze pensia de serviciu. Să i se pună sechestru pe avere și să se plătească din bunurile ei daunele pe care statul român va trebui să le plătească victimei Mircea Gutău pentru umilințele și anii de închisoare executați pe nedrept. Să fie trimisă la închisoarea de femei din Târgșor, să simtă pe pielea ei ceea ce a trăit și Mircea Gutău, când a suferit nevinovat în închisoare, pe interpretarea fantasmagorică și ajuridică a unui gest făcut cu mâna, pe care l-a calificat cu de la sine putere că nu a fost un gest de respingere a unei propuneri de mituire, deși omul spusese NU pe gură propunerii. Asta vreau! Și că mine vor cu miile!

Decizia prin care primarul Mircea Gutău a fost condamnat, știindu-se că e nevinovat, la 3 ani și 6 luni închisoare, poartă nr. 273 din 27 ianuarie 2010 și a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr. 698/57/2008. A fost dată în recurs, după ce primarul Mircea Gutau (inamic politic al lui Traian Băsescu) fusese achitat atât la fond, cât și în apel, pentru inexistentă faptei. Autorii acestui abuz judiciar au fost judecătorii ICCJ Livia Stanciu și Vasile Alicsandri, deși președinta completului de recurs, judecătoarea Hermină Iancu, a făcut opinie separată în sensul menținerii soluției de achitare pe lipsa de probe. Judecătoarea Hermină Iancu a trebuit să plece din ICCJ, în avocatură, după mizeriile care s-au făcut asupra ei imediat când ICCJ a ajuns să fie condusă de pupila lui Băsescu, pentru că nu a împărtășit soluțiile pe care Livia Stanciu le trantea în dosare. Dacă Hermină Iancu ar vorbi, sunt sigur că multă lume s-ar îngrozi...

Azi Livia Stanciu este judecător CCR, grație răsplății acordate de președintele Klaus Iohannis. Mult rău a făcut această femeie, inclusiv secretarei fostului ei soț, Mariana Rarinca, pe care nu s-a lăsat până nu a băgat-o după gratii pentru că i-a cerut câteva amarate de mii de lei care i se cuveneau, și a folosit sistemul pentru a o condamnă, pe cale extraordinară, după ce fusese achitată definitiv la Curtea de Apel București. Ea, judecătoarea Livia Stanciu, care s-a declarat public, la bilanțul DNA din 2014 “partenera de nădejde a procurorilor DNA”, a folosit DNA să o lege în timp record pe biata Mariana Rarinca.

E o sfidare a ideii de dreptate că Livia Stanciu e azi bine mersi, în mare demnitate la CCR, fără să dea socoteală pentru imensul rău făcut. Cucoană asta decide în problemele legislative cheie ale României. Ce autoritate morală mai are partenera procurorilor abuzivi și a protocoalelor cu serviciile și parchetele să decidă la un asemenea nivel? Mai tot timpul face opinii separate la CCR în favoarea statului paralel.

Pe celelalt judecător părtaș la execuție, Vasile Alicsandri, un munte de om, l-a ajuns judecată de apoi, după o cruntă suferință care l-a topit în timp record. Despre morți însă numai de bine!

Dacă dorim că dreptatea să domnească, e moral că Livia Stanciu să trăiască în continuare boierește, cu pensie de judecător ICCJ de 7000 euro, lunar, plus salariul gras de judecător la Curtea Constituțională?!? Ea care a provocat personal două condamnări ale României la CEDO, pe dosarele ei?!? Ea care l-a nenorocit pe primarul Mircea Gutau (peste 12 ani de umilințe de când a fost arestat în iulie 2016 la cererea procuroarelor DNA Claudia Roșu și Camelia Sutiman, care l-au trimis în judecată prin rechizitoriu), ea, care i-a nenorocit și familia?!?

Cazul Gutau nu mai e rezultatul “legislației deficitare” a Parlamentului. Nici a unor induceri în eroare a judecătorilor prin comportamentul imputabil al părților din dosare. Aici nu mai e niciun “raționament logico-juridic” al judecătoarei Stanciu, care așa a cântărit ea, copleșită de multitudinea de probe pro și contra. Cazul Gutau este o invenție pură a judecătoarei Livia Stanciu, un act premeditat, deliberat. De rea credință. Un act pe parteneriat! Este deja stabilit cu autoritate de lucru judecat, după condamnarea României la CEDO, reviziuirea de rigoare și rejudecarea recursului de luna această de la ICCJ, că achitarea definitivă, după condamnarea nedreaptă a lui Mircea Gutau este rezultatul lipsei de probe constatate încă din prima faza a procesului, când Tribunalul Albă, prin sentința penală nr. 182 din 18 iunie 2007, în baza art. 11, pct. 2, litera a), din vechiul cod de procedura penală, raportat la art. 10, litera a), din același cod, l-a achitat pe primarul din Râmnicu Vâlcea.

Ce să vezi, la scurt timp după executarea lui Gutau, președintele Traian Băsescu a numit-o pe Stanciu mare șefa la ICCJ! Cred că toate aceste lucruri trebuie cercetate penal! De urgență! De nouă Secție de investigare a infracțiunilor magistraților.

Consider că Livia Stanciu e un pericol public și trebuie arestată! Exact pe motivația pe care ea a arestat atâția ani, că dacă justiția nu ar acționa cu fermitate pentru sancționarea unor persoane care ne pun în pericol prin faptele grave pe care le comit, și culmea mai ocupă în continuare funcții de mare decizie, opinia publică ar crede că justiția nu funcționează și s-ar crea un sentiment general de insecuritate! Vă amintiți aceste motivări fulminante care făceau furori la ICCJ și în marile instanțe în perioada spectacolelor cătușelor televizate, orchestrate de DNA, SRI și presă de propagandă în perioada băsistă?

Și mai vreau că după ce va fi inculpata, Stanciu să-și dovedească în instanța nevinovăția! Că asta era sloganul partenerilor de nădejde din ICCJ – SRI – PICCJ, care au semnat cu nesimțire un protocol trilateral de colaborare. Ce mizerie!

Cazul Livia Stanciu este dovadă vie a dosarelor fabricate oamenilor politici, în timpul regimului Băsescu, fără probe, pentru eliminarea lor, pe filiera procurori DNA – judecători ICCJ.

Dacă Livia Stanciu nu va fi inculpata, nici acum când e demonstrat cu vârf și îndesat, cu autoritate de lucru judecat, că ea și numai ea, a băgat cu bună știință și rea credință un nevinovat după gratii, fără probe, răspunderea magistraților va rămâne o vorba goală, iar noi, toți românii, toți justițiabilii, vom trăi în continuare sentimentul că putem deveni oricând victime unor alte asemenea elemente.

PS – La începutul lunii noiembrie 2018, Curtea Constituțională va lua în dezbatere conflictul juridic de natură constituțională dintre Guvern și ICCJ, instanța care a refuzat să facă de îndată alegeri pentru desemnarea președinților completelor de 5 judecători de la supremă. “Completele morții”, cum au fost numite, și care au fost create special de regimul Băsescu, prin legea micii reforme, că alde Stanciu și ceilalți vicepreședinți ai ICCJ să le conducă cu meșteșug. Ar fi aberant că judecătoarea CCR Livia Stanciu să aibă tupeul să voteze soluția în această speță, ea care a păstorit aceste complete, care au încălcat principiul repartizării aleatorii a dosarelor. Sper că toți judecătorii CCR să aibă determinarea să-i spună de la obraz Liviei Stanciu să se abțînă. De fapt sper că toți să-i ceară sus și tare să se care, a mai scris Savaliuc, potrivit luju.ro

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bomba-iccj-a-respins-recursul-dna-primarul-gutau-achitat-definitiv-dupa-ce-a-facut-un-an-si-jumatate-de-puscarie-371333/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar am descoperit apa calda intr-un sistem de tip securist, care a existat de cand au venit comunistii la putere in 44. Introduceti cercetarea disciplinara si penala pentru acele complete ale caror decizii sunt intoarse de forul superior, sa vezi ce rapid isi revin tovarasii magistrate, ca o sa se arda intre ei.
1
0
Asta se trezeste la haznaua 3 unde discuta de la kkat la kkat cu gadea si ciuvica. Vidanjorii lui voiculescu
3
0
Mai Savaliuc,tu dai impresia ca esti PSD-ist,nu poti sa o arestezi si pe Adina Florea sa fie la camera cu Stanciu.Daca esti smecher ia verificai si C.V a lui Adinuta si prietenilor ei.
3
1
Parerile sunt impartite si chiar daca acest Savaliuc este omul cuiva nu vi se pare ca plangerea penala trebuie verificata si faptele analizate urmand ca o instanta sa le promeasca si sa stabileasca cine are dreptate?! Asta mi se pare ca este calea pe care trebuie sa o urmeze toti.
2
1
Daca hotu asta pe care-l plange antenistul contra cost a fost achitat pe legea veche de ce mai schimbati legile justitiei? Nu ar fii de ajuns sa va puneti doar oamenii in functii ... chiar mai prosti decat dancila .... dace se mai poate ada ceva ... cati corupti ca asta a scapat tariceanu ...il scapa si pa iliescu.
4
2
De acord. Cand ii vad pe Basescu, Boc, Udrea, Blaga, Atanase, si toti ceilalti cacati portocalii infundand puscariile atunci iti dau si tie si familiei tale multa muie. L-am uitat pe hotul de case ciolhanis intra si el in categoria infractorilor de mai sus.
5
7
Razvan Savaliuc este maimuta lui Dan Voiculescu. Un imputit de puscarias.
9
8
Arestarea.ca ia sunt 99%in justitia pu...i.
5
2
O astept langa mine caci nu ne deosebim deloc!
6
1
daca au gresit terminati cu ei eventual cu rudele lor este dureros dar este sanatos daca nu sa plece degraba plumb are viteza mare Nu va ingesuiti la magazinul cu arme nu se distribuie gratis
3
0
Bravo Savaliuc, milioane de oameni iti apreciaza sarguinta si consecventa cu care te lupti cu hidra asta securista ce a capturat romania
24
4
ce-i cu tristul asta....!!!
6
12
Savaliuc,ti-a dat voiculescu botnita jos ca sa ai voie sa zbieri? MARSH,IN MM DE TURNATOR SUB ACOPERIRE DE JURNALIST.
12
14
nu este organ judiciar, este ceva mai presus, este sluga si presul puscariasului draknea , care se considera dictatorul tarii, dorintele, phtele lui trebuie sa -i fie indeplinite- se pare ca funia ii este agatata de gat, urmeaza ca cineva sa depuna efortul de a o trage- si o va face
7
21
iar preluati stiri si puneti tiluri de 2 lei. Savaliuc, acest mercenar, este organ judiciar?
10
19
Lasa-ne!!!
7
11
ESTI CEL MAI PROST PRESEDINTE PE CARE LA AVUT ROMANIA.DACA NU ESTI IN STARE SA ARESTEZI O PARASUTA SI ESTI CU STATUL PARALEL VA VENI O ZI CAND TI SE VA PUNE PISTOLUL LA CAP CRETINILE HOT DE CASE SI COPII
20
13
pai cum sa o aresteze daca pesedeul gandind la cazul grebla a facut judecatorii ccr intangibili si mai presus de lege
8
6
...javra ordinara!
12
4
Legea Raspunderii magistratilor !!!! Asta a promis psd in campania electorala !!!
26
2
aici, sub mine, fac dovada ca se poate trai fara creier. Stie cineva ce demersuri ar trebui sa fac pentru a convinge Academia Regala Suedeza de Stiinte ca astia doi merita premiul Nobel pentru medicina?
17
13
De acord cu savaliuc daca cere la fel si ptr varanul voiculescu si ficele sale,daca cere la fel ptr printul paul lambrino,daca cere la fel ptr principesa margareta,daca cere la fel ptr tudorel toader.Sechestru pe bunuri si la puscarie.Romania nu e stat apartinator pe persoana fizica.
23
18
Un corupt Savaliuc sluga mafiei ?
17
26

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218