REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Borbely: Se vorbeşte de modificarea legii astfel ca primarii să propună viceprimarii

Borbely: Se vorbeşte de modificarea legii astfel ca primarii să propună viceprimarii

Replica API 25 octombrie 2013 | 00:00 177

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, spune că "voci din USL" vehiculează ideea modificării Legii administraţiei publice locale astfel încât primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să poată propune viceprimarii şi vicepreşedinţii de consilii, el spunând că UDMR nu este de acord, conform mediafax.ro. Laszlo Borbely a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este vehiculată ideea potrivit căreia primarii şi preşedinţii de consilii judeţene vor avea posibilitatea să propună viceprimarii şi vicepreşedinţii de consilii, în urma modificării Legii administraţiei locale. "Ideea este vehiculată informal de unele voci din USL", a spus Borbely, adăugând că a auzit că această prevedere urmează să facă parte din modificările care vor avea loc la Legea administraţiei publice locale. El a afirmat că UDMR nu este de acord cu o astfel de modificare. "Atragem atenţia că nu vom fi de acord, la Legea privind administraţia publică locală, cu ideea vehiculată, ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să aibă posibilitatea să propună viceprimarii şi vicepreşedinţii. Nu suntem de acord. Şi le-am spus şi colegilor, azi e cineva la guvernare, mâine altcineva, nu e bine", a spus Borbely, citat de mediafax.ro. Potrivit acestuia, desemnarea viceprimarilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene trebuie să rămână la nivelul partidelor şi al negocierilor politice dintre acestea.

"Trebuie discutat în coaliţie, acolo trebuie să funcţioneze negocierea politică, nu că vine preşedintele (de consiliu judeţean - n.r.). Nu cred că e bine nici pentru partide politice, după părerea mea. Adică ştim că sunt preşedinţi şi primari cu personalităţi foarte puternice. Trebuie să rămână la nivelul partidelor, şi acolo să fie negocieri politice", a adăugat Borbely.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614