REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Borbely: UDMR introduce la congres schimbarea şefului de organizaţie pentru rezultate proaste la alegeri

Borbely: UDMR introduce la congres schimbarea şefului de organizaţie pentru rezultate proaste la alegeri

Replica API 11 mai 2013 | 00:00 186

Conducerea UDMR pregăteşte câteva modificări în Statut pentru Congresul care va avea loc în 25 mai, spre exemplu, introduce schimbarea şefului de organizaţie pentru rezultate proaste la alegeri, reduce numărul de platforme ale Uniunii şi înfiinţează pentru prima dată o singură organizaţie a "tuturor femeilor vrednice" din UDMR, a anunţat vineri, la Sibiu, vicepreşedintele politic Laszlo Borbely.

"Avem acum vreo nouă platforme de diferite orientaţii, vom avea mai puţine platforme pentru că ideologic, ar trebui să vedem în cadrul UDMR-ului care nu e partid politic, ideologic să avem aceste platforme interne. (...) Sunt diferite platforme, egalitate de şanse, suntem întârziaţi, vom forma organizaţia femeilor din UDMR. platformele să fie ideologice. Avem platformă liberală, social-democrată, creştin-democrată, suntem membri ai PPE-ului, verzii care sunt foarte importanţi, sunt o platformă separată", a arătat Borbely.

Acesta a anunţat că vor fi demişi şefii de organizaţii UDMR, dacă aceştia nu vor obţine rezultatele aşteptate la viitoarele alegeri, reglementare ce va fi introdusă în 25 mai la Congres.

"Va fi o modificare în sensul în care dacă nu reuşeşti să obţii rezultate bune la alegeri, automat trebuie să schimbi conducerea filialei judeţene", a explicat vicepreşedintele politic al UDMR.

Regionalizarea, fondurile europene, dar şi modificarea Constituţiei, acestea vor fi alte subiecte care vor fi dezbătute pe larg, la Congresul UDMR din 25 mai de la Miercurea Ciuc.

"Vom avea mai multe documente programatice ale UDMR-ului la Congres, care ţin şi de regionalizare, punctul nostru de vedere, şi de economie şi de fondurile UE şi de alte probleme din Constituţie, în care să ştie toată lumea, care e punctul de vedere al maghiarimii din România", a explicat Borbely.

Modificările din Statutul UDMR vor fi discutate şi sâmbătă la Sibiu în cadrul Consiliul Reprezentanţilor Unionali, reuniţi sub conducerea liderului Uniunii, Kelemen Hunor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218