REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Borcea a sărit la fraţii Becali să-i bată în duba Jandarmeriei, după ce aceştia au sifonat c-au dat şpagă în Dosarul transferurilor

Borcea a sărit la fraţii Becali să-i bată în duba Jandarmeriei, după ce aceştia au sifonat c-au dat şpagă în Dosarul transferurilor

Replica API 25 noiembrie 2015 | 00:00 405

Cristi Borcea a sărit la fraţii Ioan şi Victor Becali, pe care ar fi încercat să-i bată în duba Jandarmeriei care-i transporta pe toţi trei marţi seară, către Penitenciarul Poarta Albă, după ce deţinuţii au fost audiaţi de procurorii DNA, informează www.digisport.ro, conform prosport.ro. Conflictul a izbucnit între Cristi Borcea şi Ioan Becali când fostul oficial dinamovist, condamnat la 6 ani şi 4 luni în Dosarul transferurilor, a aflat că Ioan Becali a sifonat către anchetatori, recunoscând că a mituit judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti. Încăierarea din dubă s-a încheiat prin intervenţia gardienilor care i-au despărţit pe deţinuţi. Cristi Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, alături de alte cinci persoane (George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu), au fost condamnaţi cu executare de Curtea de Apel în 2014, fiind găsiţi vinovaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şi alte infracţiuni conexe la transferurile de fotbalişti, după ce, iniţial, judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, îi achitase pe motiv că fapta nu există.

Procurorii DNA au descoperit însă că fraţii Becali şi Borcea au mituit judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti, dându-i, prin intermediari şi în mai multe rate, 220.000 de euro. Ioan Becali tocmai fusese eliberat condiţionat de Tribunalul Medgidia (altă "fabrică" de indulgenţe pentru infractori, tot aici fiind pus în libertate acum câteva luni şi Gigi Becali), însă procurorii au făcut recurs şi, după aceste ultime evenimente, au cerut arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Aduş cu duba de la penitenciar la sediul DNA, foştii impresari Ioan şi Victor Becali au recunoscut tot, explicând în detaliu cum, când şi cât i-au dat magistratei. Conform rechizitoriului, şpaga s-a dat prin intermediari, soţii Manole (cunoştinţe comune ale judecătoarei şi fraţilor Becali), după scenarii desprinse din cărţile poliţiste. Banii erau puşi de Victor Becali în plicuri care apoi erau ascunse în tot felul de locuri neobişnuite. Într-un rând, intermediara Gabriela Manole s-a plimbat cu Victor Becali prin hipermaketul Penny Market din Fundeni, fără să-şi vorbească, iar impresarul a ascuns plicul pe un raft. Apoi, intermediara a venit, a recuperat plicul, l-a ascuns într-o pungă cu chipsuri şi i l-a dat surorii judecătoarei, după cum dezvăluie ziarul „Adevărul”. O altă parte din şpagă s-a dat într-o lojă a stadionului Steaua. Mita pentru judecătoare a fost colectată de fraţii Becali de la ceilalţi inculpaţi. Judecătoarea Geanina Terceanu este şi ea arestată pentru luare de mită.

Motivul nervilor: Becali scapă pentru că e vârstnic, Borcea execută toată pedeapsa

Marţi, conflictul dintre Borcea şi Ioan Becali a plecat de la faptul că ultimul, având 63 de ani, va ieşi oricum mai repede din închisoare pe motiv că a trecut de 60 de ani, chiar dacă acum va primi un spor de pedeapsă. Cristi Borcea, în schimb, are 45 de ani şi, după faptele ieşite acum la iveală, nu mai are şanse să scape mai devreme din închisoare. Dacă va primi şi un spor de pedeapsă pe lângă cei 6 ani şi 4 luni primiţi anul trecut, fostul acţionar dinamovist are toate şansele să scape din puşcărie abia în deceniul viitor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367