REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Borcea, denunţătorul lui Onţanu la DNA: I-am oferit bani pentru restituire

Borcea, denunţătorul lui Onţanu la DNA: I-am oferit bani pentru restituire

Replica API 25 martie 2016 | 11:39 248

Omul de afaceri Cristian Borcea este denunţător în dosarul primarului Neculai Onţanu, acesta fiind cel care a intervenit la edil pentru ca un proprietar să beneficieze de retrocedarea nelegală a unui teren.

"Am fost de acord cu propunerea lui Dragoş Dobrescu, sens în care la următoarea întâlnire cu primarul Onţanu, care a avut loc, din câte îmi amintesc, fie la stadion, fie la primărie, i-am spus acestuia că Dragoş Dobrescu împreună cu mine doream să obţinem resituirea unor suprafeţe de teren în sectorul 2, întrebându-l dacă ne poate ajuta. I-am spus domnului primar că, în cazul în care vom obţine restituirea, îi vom da o sumă de bani, din câte îmi amintesc, un milion de euro. Domnul primar a fost de acord cu propunerea mea şi mi-a spus că, dacă documentele sunt în regulă, ne va ajuta să obţinem acele terenuri. Revenind la suprafaţa de teren cerută de primarul Onţanu, aceasta a fost scăzută din partea mea şi, ca urmare a transferării acesteia către persoanele indicate de primar, eu sau persoanele care acţionau în numele meu, respectiv sora mea, nu am primit vreo sumă de bani. Nici eu, nici sora mea nu am cunoscut persoanele care au cumpărat formal terenul, la indicaţia primarului Onţanu. Ulterior obţinerii terenurilor, nu am mai purtat discuţii cu primarul pe această temă, eu doar mulţumindu-i pentru ajutor şi întrebându-l dacă totul este în regulă, el confirmându-mi că este mulţumit" – se arată în denunţul lui Cristian Borcea la DNA, potrivit http://www.realitatea.net

"În legătură cu Borcea Cristian, arăt că în acea perioadă l-am văzut o dată sau de două ori aşteptând să intre la primarul Onţanu Neculai, iar o dată, cu câteva zile înainte de data de 1 iunie 2007, primarul a venit cu Borcea Cristian la mine în birou, primarul spunându-mi că Borcea are o problemă la noi la primărie, în legătură cu o reconstituire, după care Borcea Cristian mi-a spus că nu ştie detalii exacte cu privire la această reconstituire, dar are pe cineva care se ocupă de problemă. Am dedus că este vorba despre Astratini Sorin, care este un angajat de-ai lui Dragoş Dobrescu, Astratini fiind cel care se ocupă de obţinerea şi de punerea la Primăria Municipiului Bucureşti a documentaţiei necesare reconstituirii”.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a plecat, joi seară, acasă după ce i-a expirat ordonanța de reținere. Curtea de Apel București va decide astăzi dacă îl arestează pe edilul acuzat de tranzacții dubioase cu terenuri. Primarul Sectorului 2 din Capitală, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), miercuri, după ce a fost audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupție, fiind acuzat de luare de mită. La scurt timp după, a fost reținută, în același dosar, și Loredana Claudia Radu, avocat în cadrul Baroului București, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Loredana Claudia Radu este avocatul care l-a reprezentat pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni și, totodată, nepoata fostului vicepremier Gabriel Oprea, potrivit Realitatea TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102