REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bordei stie dinainte cine va fi decanul Facultatii de Medicina

Bordei stie dinainte cine va fi decanul Facultatii de Medicina

Replica API 24 noiembrie 2010 | 00:00 289

El nu mai candideaza

El nu mai candideaza

Nu doar politicienii îşi fac planuri pentru campania electorală din 2012, ci şi profesorii din învăţământul superior au intrat în febra viitoarelor alegeri. Se fac tatonări, se discută, se analizează, pe scurt, funcţiile de rectori, prorectori sau decani suscită un adevărat război de culise. Spre exemplu, la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa se ştie deja că profesorul universitar Petru Bordei nu va mai fi decan. Din informaţiile pe care le deţinem, acesta va fi înlocuit de un profesor "foarte bun" care se pare că activează în sistemul sanitar.

După două mandate consecutive, profesorul universitar Petru Bordei, legal, nu mai poate candida, însă chiar dacă legea i-ar fi permis, acesta a lăsat să se înţeleagă că nu ar mai fi dorit să candideze. Viitorul decan al Facultăţii de Medicină va fi "o personă mai tânără decât mine", susţine profesorul Petre Bordei. Conform procedurilor, decanul poate fi ales fie de corpul profesoral al Facultăţii de Medicină, fie numit de către rectorul universităţii. Până la alegerile următoare nimeni nu îndrăzneşte, deocamdată, să dezvăluie numele persoanei care va fi susţinută în funcţie. "Dacă sunt două propuneri, atunci se va susţine examen, însă persoana propusă de mine va lua sigur examenul, pentru că nu are contracandidat", ne asigură profesorul. Petru Bordei mai susţine că nu va renunţa la Universitatea Ovidius nici după ce nu va mai avea calitatea de decan. "Este fantastic de multă treabă. Noi trăim din scris şi timpul nu ne ajută. Am terminat de scris o carte şi mă chinui de un an să pun fotografiile, care este partea cea mai uşoară, şi nu reuşesc. Particip la congrese, am doctoranzi, masteranzi. Anul acesta va trebui să-mi cer scuze în faţa absolvenţilor, întrucât au depăşit aşteptările. După rezultatele la licenţă le-am spus, cu părere de rău, că nu îi văd să facă figură frumoasă la examenul de rezidenţiat, dar acum răsuflu liniştit. Sunt peste 10 absolvenţi care au obţinut note peste 8,5. Mă bucur enorm şi sunt foarte mulţumit că rezultatele sunt foarte bune", a mai spus decanul Petru Bordei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614