REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Boris Johnson: Opozanţii Brexitului „colaborează“ cu Uniunea Europeană

Boris Johnson: Opozanţii Brexitului „colaborează“ cu Uniunea Europeană

Replica API 15 august 2019 | 00:00 399

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că unii parlamentari britanici care cred că pot bloca Brexitul sunt implicaţi într-o colaborarea ''teribilă'' cu Uniunea Europeană, transmite Reuters.

''Există un mod teribil de colaborare între cei care cred că pot bloca Brexitul în parlament şi prietenii noştri europeni. Prietenii noştri europeni nu fac niciun compromis'', a afirmat Johnson, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe Facebook.

Potrivit şefului executivului britanic, cu cât mai lung este impasul, cu atât mai probabil devine un Brexit fără acord.

Boris Johnson a adăugat că britanicii doresc ca politicienii să realizeze Brexitul şi sunt nemulţumiţi că nu s-a făcut acest lucru până acum.

Întrebat dacă va convoca alegeri legislative după 31 octombrie pentru a se asigura că parlamentul nu poate împiedica Brexitul la acea dată, Boris Johnson a răspuns: ''Cred că publicul britanic a avut o mulţime de alegeri şi evenimente electorale. Cred că ceea ce vor britanicii este ca noi să realizăm Brexitul la 31 octombrie şi niciodată nu voi obosi să spun că acest lucru îl vom face. Ieşim din Uniunea Europeană pe 31 octombrie''.

La începutul săptămânii trecute, Boris Johnson a promis că Regatul Unit va părăsi UE la 31 octombrie ''cu orice preţ''. Acordul negociat de Theresa May şi UE cu privire la Brexit a fost deja respins de trei ori de parlamentul britanic, principalul aspect care a cauzat divergenţe fiind aşa-numita ''plasă de siguranţă'' irlandeză.

''Plasa de siguranţă'' este clauza din acordul negociat de fostul premier Theresa May menită să joace rolul unei poliţe de asigurare pentru prevenirea reintroducerii controalelor la frontiera dintre Republica Irlanda - ţară membră a UE - şi provincia britanică Irlanda de Nord. Această graniţă, cu o lungime de aproximativ 500 de kilometri, va deveni după Brexit singura frontieră terestră între Uniunea Europeană şi Regatul Unit. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu postez nimic blondule,sugipulalanegri.muiebrexit lala
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614