REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Boroianu: Când spui PSD, spui o competiţie a relaţiilor şi nu a competenţelor

Boroianu: Când spui PSD, spui o competiţie a relaţiilor şi nu a competenţelor

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:40 354

Fostul lider PNL de la municipiu a intrat în cursa pentru judeţ

Fostul lider PNL de la municipiu a intrat în cursa pentru judeţ

Robert Boroianu

PNL dă semnale că face opoziţie serioasă Partidului Social Democrat, la nivelul judeţului Constanţa. Pentru că va fi candidatul PNL la preşedinţia CJC, preşedintele organizaţiei judeţene, deputaul Gheorghe Dragomir, şi-a mobilizat oamenii din teritoriu, iar lista de consilieri judeţeni este şi ea conturată. Unul dintre viitorii consilieri judeţeni ar urma să fie Robert Boroianu, fostul preşedinte al organizaţiei municipale şi fostă propunere a PNL pentru Primăria Constanţa. Lucrurile s-au schimbat între timp, iar unii ar fi putut crede că Boroianu se retrage din „lumina reflectoarelor”.

Reporter: Aţi fost, la un moment dat, propunerea PNL pentru Primăria Constanţa. Partidul şi-a schimbat între timp opţiunea. Cum se face că nu v-aţi strâns „jucăriile” şi nu aţi plecat acasă, cum de vă regăsim acum la nivel judeţean?

Robert Boroianu: Mă regăsiţi la judeţ şi în acelaşi timp mă regăsiţi şi alături de cel care a fost numit candidat PNL la municipiu. am spus de la început că oricine a câştiga competiţia internă va beneficia de tot suportul şi sprijinul meu, pentru că eu consider că numai în echipă putem construi ceva stabil.

Rep.: Am văzut oameni noi la PNL, la municipiu, dar şi la judeţ. Se transformă PNL-ul?

R.B.: Da, PNL este în plin proces de transformare. Echipa de consilieri de la nivel judeţean pe care în cursul acestei o vom face publică conţine oameni veniţi în partid din societatea civilă, care au devenit membri PNL. Încercăm să avem o listă cu oameni cât mai valoroşi, care pot aduce din societatea civilă proiecte pentru constănţeni. PNL şi-a conturat la nivel judeţean o modalitate de acces pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean bazat pe proiecte politice şi administrative, întocmite de fiecare pretendent la o astfel de funcţie, aşa încât competiţia relaţiilor – care a fost principalul criteriu de lucru al fostului consiliu – să se transforme într-o competiţie a competenţelor.

Rep.: La ce anume vă referiţi, mai exact, atunci când spuneţi competiţia relaţiilor?

R.B.: Mă refer la modul în care au fost atribuite contractele de către vechiul consiliu, în care PSD a avut o majoritate zdrobitoare, şi care a dus la cheltuirea banului public discreţionar, punând bugetul într-o situaţie dificilă, inclusiv prin plata de daune interese obţinute de agenţii economici în instanţă. Repet, când spui PSD, spui o competiţie a relaţiilor şi nu a competenţelor.

Reporter: Dacă ar fi să faceţi un clasament al problemelor în judeţ, ce anume s-ar situa pe primul loc?

R.B.: Eu nu fac ierarhii. Pentru mine, agenda cetăţeanului este prioritate şi găsirea unor soluţii viabile pentru acesta. Din păcate, în actualul consiliu au primat de prea multe ori agendele personale sau cele ale unor grupuri de interese, şi asta se vede clar din faptul că unele instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, care ar fi trebuit să performeze, sunt aproape falimentare. Ceea ce se întâmplă cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri este un model de management toxic, bazat pe relaţii, fără nici un fel de strategii, iar cei care au de suferit sunt locuitorii judeţului, după părerea mea, fiind inadmisibil ca în 2016 să existe în judeţul Constanţa drumuri judeţene pietruite sau drumuri judeţene care n-au mai fost reabilitate din anii ’90. Pilonii unei bune administraţii sunt comeptenţa, eficienţa, transparenţa, bazate pe realism şi onestitate.

Rep.: Şi soluţiile pentru RAJDP care ar fi?

R.B.: Dacă mă întrebaţi de soluţii, eu cred că ele pot fi generate doar de o echipă de oameni cu viziune, iar rolul nostru, al oamenilor politici acum este acela de a identifica cea mai bună echipă, care să vină cu cele mai bune soluţii.

Rep.: Ce anume mai reproşaţi actualei conduceri a CJC?

R.B.: În primul rând, că, de când au preluat puterea, de mai bine de 16 ani, Constanţa, la nivel de municipiu cât şi de judeţ, a devenit zonă închisă pentru investitori. O abordare integrată înseamnă şi susţinerea investiţiilor publice şi a celor din sectorul privat. Îmi doresc, personal, ca şi consilier judeţean, să cresc bugetul Constanţei pentru a avea resursele necesare să intervenim în educaţie, sănătate, mediu şi siguranţa cetăţeanului. Cred că în continuare, chiar dacă vârfurile actualei administraţuu au fost îndepărtate şi nu mai au acces la banul public, PSD rămâne un adversar redutabil. De aceea, a venit momentul să ne implicăm mai mult, să facem ca lucrurile să se schimbe. Cei care azi au preluat atât conducerea PSD, cât şi frâiele administraţiei la constanţa sunt oameni din eşalonul doi care au participat activ la dezastrul din ultimii ani la nivelul judeţului. e clar pentru mine că PSD nu doreşte o schimbare în ceea ce priveşte modul de a face administraţie, ci doar se agaţă cu oamenii pe care îi are în funcţii de putere, dorind să continuie aceeaşi politică în care prioritară este agenda lor şi a grupurilor de interese din jurul lor.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108