REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Boroianu, despre taxa de pod de la Feteşti şi Giurgeni: DISCRIMINATORIE!

Boroianu, despre taxa de pod de la Feteşti şi Giurgeni: DISCRIMINATORIE!

Replica API 20 martie 2019 | 19:40 542

Robert Boroianu şi Bogdan Huţucă au iniţiat proiectul

Robert Boroianu şi Bogdan Huţucă au iniţiat proiectul

Va trece proiectul privind eliminarea taxei de pod de la Feteşti şi Giurgeni în Camera Deputaţilor?! Senatul României a adoptat tacit un proiect de act normativ care elimină taxele de pod pentru traversarea Dunării pe la Fetești și Giurgeni. Iniţiativa legislativă marca PNL a fost semnată de 66 de membri din acest grup parlamentar, însă a fost iniţiată de deputaţii constănţei Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu. Iniţiativa a fost dezbătută şi a trecut prin comisii în Senat însă, având în vedere că nu a mai avut timp să intre şi în Plenul Senatului, după 45 de zile a trecut automat în Camera Deputaţilor, care este Camera Decizională. După ce va fi dezbătută în comisii, va intra în Plen. Abia atunci se va decide soarta taxei.

„Am constatat că este singura porţiune de pod unde românii plătesc o taxă. Este profund discriminatorie, având în vedere că noi, dobrogenii, trecem des acest pod de la Feteşti, în aşa fel încât să ne rezolvăm diferite probleme în Bucureşti, la aeroport sau în altă parte. Plătim această taxă, în condiţiile în care achităm, deja, o rovinietă pentru drumurile publice. Toţi ceilalţi locuitori din ţară, când trec peste un pod, nu achită această taxă. De ce noi trebuie să plătim?”, a declarat, pentru Replica, unul dintre iniţiatorii proiectului, Robert Boroianu. Acesta a mai precizat că taxa este discriminatorie şi pentru companiile din zonă. „Mai este un aspect, cel legat de companiile din România, care desfac marfa pe teritoriul României. Şi local, dar majoritatea o desfac dincolo de Dunăre. O maşină de marfă trece în fiecare zi şi plăteşte această taxă. Intervine o concurenţă neloială în ceea ce priveşte producătorii din Dobrogea. Taxa nu face decât să încarce bugetul CNAIR, neajungând pentru reparaţii de poduri”, a completat deputatul. Deşi a trecut în Senat tacit, asta pentru că nu a ajuns în Plen pentru a fi votată, Boroianu se aşteaptă la deputaţii PSD-ALDE să respingă proiectul, cum au majoritate. „PNL, USR şi partidele din Opozieţie susţin proiectul, din păcate, la Senat, în comisii, PSD şi ALDE au votat împotrivă. Ei au majoritate. E posibil să nu treacă în formă în care el a fost iniţiat de către doi deputaţi ai opoziţiei. E posibil ca, peste trei luni, şase luni, altcineva din PSD să vină să facă o altă propunere şi să treacă. Taxa trebuie, oricum, desfiinţată. Dacă noi vom ajunge la putere şi vom avea majoritate în Camera Deputaţilor, chiar dacă de data asta va fi respins de PSD, îl vom repune pe ordinea de zi”, a conchis Boroianu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614