REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bosânceanu a furat de-a rupt curent electric la Hotelul Histria

Bosânceanu a furat de-a rupt curent electric la Hotelul Histria

Replica API 30 decembrie 2011 | 00:00 182

Angajaţi ai ENEL, suspectaţi că au fost părtaşi la ilegalitate

Angajaţi ai ENEL, suspectaţi că au fost părtaşi la ilegalitate

Afaceristul George Bosânceanu primeşte lovitură după lovitură în aceste zile. După ce autorităţile au început demolarea extinderilor şi anexelor construite ilegal în Mamaia, au fost dispuse şi verificări privind branşamentul Hotelului Histria la curent electric. Angajaţii ENEL, ajunşi ieri la Hotelul Histria, au spus că există suspiciuni cum că imobilul este branşat ilegal la reţea, după ce au descoperit un cablu care ocolea panoul electric. Ulterior, din partea ENEL nu a mai parvenit nici un punct de vedere oficial, însă surse bine informate au declarat că a fost găsit un cablu care asigura, ilegal, electricitatea în hotel. Aceleaşi surse au precizat că, din primele estimări, acest branşament ar fi produs un prejudiciu de 5 miliarde de lei vechi în contul ENEL.

Reprezentanţii ENEL s-au deplasat, ieri, la Hotelul Histria după ce au fost sesizaţi că ceva nu este în regulă la alimentarea cu energie electrică. Mai exact, pe data de 27 decembrie, când a început demolarea construcţiilor ilegale, a fost solicitată şi întreruperea furnizării curentului, pentru a nu se petrece o tragedie în momentul acţiunii buldozerelor. Surpriză însă! După sistarea furnizării curentului, jumătate din hotel continua să fie luminat, şi nu de lumânări. Prin urmare, la controlul de ieri, a fost descoperită şi cauza "minunii": un fir legat ilegal. În urma investigaţiilor, specialiştii ENEL vor întocmi un raport pe care îl vor prezenta poliţiştilor şi procurorilor. Aceştia, mai departe, îi pot întocmi dosar penal lui George Bosânceanu. Interesant este că, oficial, ENEL încă nu furnizează un punct de vedere, fapt care alimentează anumite speculaţii: reprezentanţii companiei au eliberat documentele pentru branşamentul legal "după ureche", fără să bage de seamă (voit sau nu) că la mijloc este o construcţie ilegală ori că anumite apartamente ale hotelului sunt construite din lemn netratat, după cum susţin sursele noastre. Mai departe, judecând pe aceste considerente, se poate aprecia că, în cazul unui scurt-circuit, apartamentele în cauză ar fi ars ca nişte torţe. De cealaltă parte, proprietarul construcţiei, George Bosânceanu, susţine că firul descoperit ieri nu făcea parte dintr-un branşament ilegal, dar recunoaşte că a avut anumite probleme cu ENEL, în sensul că se judecă pentru o factură mai veche la consumul de electricitate. Tot Bosânceanu a reiterat, şi ieri, că acţiunea de demolare a hotelului său (demolare a extinderilor ilegale) reprezintă "un abuz".

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614