REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bosânceanu era şeful unei grupări de hoţi care a furat bărci, ATV-uri şi mobilier de zeci de mii de euro

Bosânceanu era şeful unei grupări de hoţi care a furat bărci, ATV-uri şi mobilier de zeci de mii de euro

Replica API 17 februarie 2012 | 00:00 827

Infractor pur sânge

Infractor pur sânge

George Vergiliu Bosânceanu era şeful unei grupări de hoţi, care a furat numai în toamna anului 2011 mai multe bărci cu motor, ATV-uri, echipament profesional de bucătărie şi mobilier în valoare totală de circa 50.000 de euro, arată procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanţa. Magistraţii vor cere din nou arestarea afaceristului Bosânceanu, de această dată pentru furt şi asocierea în vederea comiterii de infracţiuni, alături de "locotenenţii" săi, Florin Moţoi, Puiu Ion Ometiţă, Ionuţ Filip şi Florin Odion. Noile infracţiuni de comiterea cărora este acuzat acum Bosânceanu au fost descoperite în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile afaceristului şi ale acoliţilor săi.

Bosânceanu punea să fie furate bărci, pe care le revopsea şi le modifica seria motorului

Procurorii au descoperit astfel că, la ordinul direct al lui George Bosânceanu, a fost furată în noaptea de 1 aprilie 2011 o ambarcaţiune de agrement în valoare de 100.000 lei, din incinta SC International SRL, de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Păgubitul Aurelian Ceaş şi-a recunoscut ulterior barca marca Aqua Mar, chiar dacă oamenii lui Bosânceanu au revopsit-o şi au şters, parţial, cu flexul, seria motorului. De asemenea, pe 27.09.2011, Bosânceanu şi-a trimis oamenii la debarcaderul de la Cazinou, de unde au furat un peridoc pentru transportul ambarcaţiunilor, proprietatea lui Distelman Constant Josezph, în valoare de 3.000 de euro. Şi în acest caz, păgubitul şi-a recunoscut bunul, depozitat chiar în faţa hotelului Histria din Mamaia, revopsit şi cu seriile modificate. O a doua barcă a fost furată în noaptea de 9 noiembrie 2011 din staţiunea Mamaia, bunul de 80.000 lei fiind însă distrus în totalitate, la ordinul lui Bosânceanu, pentru ştergerea urmelor. Părţi componente ale bărcii proprietatea lui Aurelian Stănei au fost descoperite, în urma percheziţiilor, la locuinţa din satul Poiana a cumnatului lui Bosânceanu, Niculae Costel, acasă la şeful grupării, precum şi la domiciliul numitei Vasile Mădălina Nicoleta. La cea din urmă au fost descoperite, în plus, piese de mobilier furate în decembrie 2011 de la o cafenea de pe Mircea cel Bătrân nr. 99.

Cinci ATV-uri furate din Constanţa, descoperite la pensiunea lui Bosânceanu din Vatra Dornei

Apetitul lui Bosânceanu pentru furt era, practic, insaţiabil, pe lângă bărci afaceristul comandând şi furtul a două fotolii automate de masaj. Acestea au fost închiriate de la Merecom Relax SRL pentru a fi amplasate în incinta hotelului Histria. La câteva zile după ce le-a adus la hotel, Bosânceanu l-a sunat pe Cristian Train Drăghici, reprezentantul firmei menţionate, pentru a-i spune că cele două fotolii au fost furate. În realitatea, bunurile în valoare de 17.000 lei au fost aduse acasă la Bosânceanu, unde, în urma percheziţiilor, nu a mai fost descoperit decât unul. Surprizele nu se opresc însă aici: la pensiunea turistică deţinută de George Bosânceanu la Vatra Dornei au fost decoperite 5 ATV-uri, în valoare de 15.000 lei, toate furate din Constanţa şi duse cu un camion în staţiunea suceveană. Până în prezent, au fost identificaţi doi dintre păgubiţi, ambii din Constanţa, ATV-urile aflându-se acum în curtea Poliţiei din Vatra Dornei, de unde urmează a fi aduse imediat ce starea vremii va permite acest lucru. Şi pentru că de la atâta alergătură li s-ar fi făcut foame, oamenii lui Bosânceanu au fost puşi să fure, în noiembrie 2011, şi echipament profesional de bucătărie, dintr-un fast food aflat în zona Galion, din Mamaia. Procurorii au descoperit că Bosânceanu a ordonat să se fure două fripteuze, aparate de feliat mezeluri, un grătar cu rocă vulcanică, un malaxor pentru aluaturi, un aparat de preparat kebab şi două cântare, toate în valoare de circa 5.000 de euro, bunurile fiind aduse la hotelul Histria. Păgubitul Nicolae Tulea şi-a recunoscut bunurile şi le-a recuperat pe bază de dovadă.

Toţi hoţii cordonaţi de Bosânceanu şi-au recunsocut faptele

Una din cele mai "frumoase" acţiuni coordonate de Bosânceanu a fost furtul tuturor pieselor de mobilier din vila Minaret, situată, culmea, în faţa Poliţiei Mamaia. Oamenii afaceristului au golit, efectiv, vila, timp de două zile, la începutul lunii decembrie 2011. Persoana vătămată, Gheorghe Şandor, a venit din Anglia pentru a-şi recupera mobila furată, în valoare de 40.000 lei, descoperită la domiciliul lui Bosânceanu. Şi pentru că tot mai există destui care vorbesc despre Bosânceanu ca despre un sfânt în viaţă, neprihănit şi hărţuit pe nedrept, este foarte interesant faptul că toate persoanele menţionate ca făcând parte din gruparea coordonată de afacerist şi-au recunoscut faptele, prezentând cu lux de amănunte cum au decurs furturile, la îndemnul lui Bosânceanu, acesta fiind singurul care refuză să recunoască. Vom reveni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367