REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Botezul Cailor, tradiţie în judeţul Constanţa! Premii pe măsură pentru participanţi!

Botezul Cailor, tradiţie în judeţul Constanţa! Premii pe măsură pentru participanţi!

Replica API 8 ianuarie 2018 | 00:00 282

Boboteaza nu a fost doar un prilej pentru constănţeni să ia apă sfinţită ori să se arunce în ape, pentru recuperarea crucilor. În data de 6 ianuarie, în judeţul Constanţa a fost perpetuat tradiţionalul „botez al cailor”. În comuna Kogălniceanu, „Botezul Cailor” se respectă cu sfinţenie de ani de zile. Şi anul acesta Primăria și Consiliul Local a organizat sâmbătă, 6 ianuarie, în localitate, sărbătoarea „Botezul Cailor”. S-au desfășurat tradiționalele concursuri ale celor trei secțiuni: „Frumusețe”, „Atelaj” și „Viteză”, la finalul cărora câștigătorii au fost premiați.

Şi nu este singura localitate care a organizat „Botezul Cailor”! Şi Primăria localității Cogealac a organizat sâmbătă, 6 ianuarie a.c., un concurs pe izlazul comunei. La eveniment au participat majoritatea locuitorilor, fiind puse la bătaie premii în valoare de 10.000 de lei. Au fost acordate premii de participare pentru toți concurenții, în valoare de 100 de lei fiecare. De asemenea, au fost organizate concursuri de călărie, de frumusețe a cailor și a căruțelor.

La concursul de călărie au fost 10 participanți, care s-au clasat astfel: pe locul 1 - Andrei Dore - 1.000 de lei, locul 2 - Anton Savu - 900 lei, locul 3 - Cristian Bizduna. La frumusețea cailor și a căruțelor - locul 1 - Nicolae Bizduna, locul 2 - Constantin Simigiu, locul 3 - Iulian Niculescu, Constantin Dumitrescu, Claudiu Sotir și mulți alții.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vai de capul lor chinuiti batuti schingiuti. si ii mai si boteaza ce traditii de cacao.
1
0
Aveti putintica rabdare.Stati sa intre in vigoare legea raspunderii magistratilor, si personaje ca acest frizer o sa devina istorie . Gigi nici nu stii cat de mic incepi sa fii .....
5
1
Il cam bagi in corzi pe fraierul asta de frizer, asa este a platit pt laude. Dar se poate afla foarte usor. Trebuie sa faci o cerere la primarie prin care sa intrebi daca ziarul Replica are contract cu primaria Cogealac. Sunt obligati sa iti raspunda in termen de 30 zile legea ii obliga.
6
0
Stire bomba,ce sa spun! Cati bani va da semidoctul asta ca sa-l promovati? Caii nu au nevoie de 100 lei ci de lucerna,fan si graunte! De ce nu a dat dn primar ca si premii cate un hectar din rezerva comunei sa avem si noi hrana la cai? Aaaa,am uitat! Ca o lucreaza el cu Vintila! Propun sa nu se mai cheme Primaria Cogealac ci Primaria Macavei & Co .A ajuns obositul asta de frizer mare scula promovata de Replica.Hahaha
6
1
Este o traditie de sute de ani
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218