REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Botoşani, cadoul de Crăciun al lui Dică! FCSB egalează CFR-ul în fruntea Ligii 1, după un meci în care moldovenii au gafat incredibil în apărare

Botoşani, cadoul de Crăciun al lui Dică! FCSB egalează CFR-ul în fruntea Ligii 1, după un meci în care moldovenii au gafat incredibil în apărare

Replica API 16 decembrie 2018 | 00:14 278

”Niciodată să nu spui nu, no?”, expresia cu care Victor Piţurcă i-a făcut concurenţă ani la rând lui Doru Octavian Dumitru la rubrica ”Cimitirul comediei”, a fost îmbrăţişată de şefii lui FC Botoşani. Şi ce dacă statistica spune că moldovenii au fost victime aproape la fiecare joc cu FCSB, ei pot schimba totul acum. Acum, când? Acum când FCSB are nevoie, mai mult decât în alte momente, de cele trei puncte.

Însă realitatea bate ficţiunea şi FCSB începe meciul precum rebelii proruşi din Donbas, la poarta lui Fraisl se trage din toate poziţiile cu precizia - altfel deloc de invidiat - a lansatorului de tip Katyusha. Tănase e altruist, îi pune mingea pe ”bombeu” lui Coman, dar şeptarul trage peste dintr-o poziţie excelentă. La fel, Benzar o aşează în faţa porţii, dar Tănase ajunge o zecime de secundă prea târziu. Apărarea Botoşaniului e vraişte, pare nu doar prost aşezată, ci şi improvizată. Inevitabilul se produce în primul sfert de oră, după ce Tănase îl lansează excelent pe Benzar, fundaşul centrează în faţa porţii şi Gnohere împinge balonul în poartă. Bucuria nu ţine mult şi, cu toate că jocul nu justifică asta, Botoşaniul egalează. Golofca îl driblează pe Stan cu lejeritatea cu care, pe vremuri, Ronaldinho îşi bătea joc de fundaşii lui Rayo sau Gijon, şi înscrie cu un şut ”la lung”. Karaboue nu e de acord cu egalul, vrea să se facă dreptate. Fotbalistul gazdelor încearcă, inexplicabil, nişte driblinguri din postura de ultim apărător, vicecampionii recuperează şi Filip înscrie pentru 2-1 la pauză.

Alt Botoşani, dar acelaşi rezultat

Botoşanenii par să fi luat castane în vestiar - măsura punitivă, nu fructul - şi domină încă din start. FCSB se apără exact, însă terenul greu le dă bătăi de cap jucătorilor lui Dică. Stan, maltratat sportiv de Golofca în repetate rânduri, se expune şi primeşte ”galben”, motiv pentru care moldovenii forţează pe partea lui de teren. Rodriguez loveşte transversala şi Dică îşi pune mâinile în cap, situaţia nu e roz.

Ritmul e alert, dar e fals. Asta pentru că fotbalul lipseşte, în special după ce Dică a optat pentru apărare-contraatac în ultimele minute, atunci când moldovenii forţează din nou egalarea. Alt Botoşani, dar acelaşi rezultat, în ciuda schimbărilor cu care Ciobotariu pare că dă impresia serioasă că vrea punctul. Partida se termină după ce, în minutul 86, nou intratul Rusescu înscrie elegant, cu un lob, la o fază iniţiată de Moruţan. Victoria cu 3-1 duce FCSB-ul la egalitate de puncte, pe primul loc, cu CFR Cluj. Ardelenii joacă mâine cu Viitorul.

sursa: prosport.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218