REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
14.4° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

BOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

BOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Replica API 16 octombrie 2021 | 00:08 4948

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se întâmplă pe scena politică din România, este dezamăgit de colegii de coaliție care s-au schimbat la 180 de grade, la doar un an de zile de la câștigarea alegerilor și de la asumarea parteneriatului. Speră, însă, că lucrurile vor intra pe făgașul normal, iar noul Guvern, oricare ar fi el, va găsi soluții pentru ieșirea din criză.

”Este o situație dificilă, pentru că astăzi avem un guvern interimar, iar noi avem nevoie de un guvern cu puteri depline, nu este o situație simplă, dar ne asumăm să guvernăm în continuare. Eu sper ca această situație de criză politică se se finalizeze cât mai repede posibil. Situația nu a fost generată de noi, situația a fost generată de anumiți colegi din USR, fiecare are argumente pro sau contra, însă aceste decizii ale dânșilor ne afectează astăzi pe toți. Politica se face prin asumare, iar ce am observat este că o parte dintre colegii de la USR care aveau rol în ținerea acestui parteneriat, au preferat să nu-și asume”, a spus Septimiu Bourceanu.

Bourceanu: PNL nu-l susține pe Cioloș

Septimiu Bourceanu a declarat că PNL nu-l susține pe Cioloș pentru funcția de premier și, culmea, pare că nici majoritatea care l-a desemnat candidat în fața președintelui Iohannis, la consultări, nu-l mai vrea.

”USR, alături de PSD și AUR au făcut o majoritate care a dărâmat Guvernul. O parte din colegii de la USR s-au bucurat foarte tare când au văzut numărul voturilor. Astăzi, suntem în situația în care avem un Guvern interimar, președintele Klaus Iohannis a lăsat o săptămână partidele ca acestea să se consulte și să revină cu o soluție la consultările pe care le-a generat. Faptul ca președintele a lăsat o săptămână este un lucru lăudabil pentru că a dat posibilitatea liderilor politici să se așeze la masă și să găsească o soluție.

Apoi, președintele a demarat consultările, a urmat un maraton de consultări cu partidele politice, iar după finalizarea acestui maraton, președintele a anunțat premierul pe care îl desemnează. Majoritatea PSD-USR-AUR a avut un singur candidat, în persoana domnului Cioloș. Președintele a desemnat reprezentantul acestei majorități, majoritate care, în urmă cu câteva zile, a dărâmat Guvernul. Toți am fost foarte mirați cum cei de la USR, care au crescut pe un discurs împotriva PSD, se aliază cu AUR și PSD. USR știa cine sunt PSD și AUR atunci când s-a aliat cu ei”, a declarat senatorul PNL. ”Ce am observat este că, după desemnare, care a fost una corectă, în spiritul Constituției, această majoritate refuză acum să-și susțină reprezentantul, iar reprezentantul încearcă să eschiveze dialogul cu majoritatea. Această alianță între USR și PNL se poate reface, oamenii trebuie să se așeze la masă și să vedem cum putem găsi soluții pentru viitorul României. Mesajul transmis de UDMR cu privire la faptul că acum mă bați și la o săptămână vrei să te căsătorești cu mine - asta e realitatea. Astăzi, domnul Cioloș trebuie să stea de vorbă cu toate partidele, PNL și-a arătat deschiderea la întâlnire, dar nu va susține candidatura domnului Cioloș. Dacian Cioloș trebuie să-și caute majoritatea acolo unde a fost acum câteva zile”, a adăugat Septimiu Bourceanu.

Bourceanu: Primul mandat de premier al lui Cioloș nu m-a impresionat

Întrebat dacă îl consideră sau nu pe Cioloș capabil să scoată țara din criză, președintele Organizației municipale a PNL Constanța a declarat: ”Vă spun sincer că primul mandat de premier al domnului Cioloș nu m-a impresionat în mod deosebit.

La nivel local, relația USR-PNL e una bună

Întrebat care este pulsul în Coaliția de la nivel local, Bourceanu spune că există înțelegere și discuții constructive. ”În alianța USR-PNL avem puncte de vedere comune, dar și puncte de vedere în contradictoriu. Există și păreri diferite pe care stăm și le dezbatem la masă. În interior nu există deliciu de opinie, e normal să discutăm în contradictoriu. Relația USR-PNL este o relație de comunicare, discutăm. Spre exemplu, săptămâna trecută ne-am văzut de 3 ori, diseară în jurul orei 18.00 avem o nouă întâlnire. Relația pe care o avem este o relație de parteneriat. Nu cred că fiecare dezbatere în contradictoriu trebuie dezbătută public, ci să venim cu soluții. Rolul meu este rolul de mediator, nu fac parte din aparatul primăriei și din consiliul local. PNL și USR votează în același mod în consiliul local”, a explicat Bourceanu.

Constanța va avea un Spital de Pediatrie

Schimbând registrul, senatorul a vorbit despre unul dintre cele mai importante proiecte care au prins contur la Constanța, de la înțelegeri, și anume Spitalul de Pediatrie. ”La spitalul de pediatrie este o poveste foarte frumoasă care plecă din anul 2018, un proiect al unor oameni care cred în acest spital, oameni din DSP. Ministerul Sănătății a dat în administrare DSP o clădire dezafectată din municipiul Constanța. Ei au făcut acest proiect și eu am făcut o adresă către CNI ca la Constanța să se genereze un Spital de Pediatrie. O idee frumoasă care în anul 2020 a fost pusă în stand-by din cauza situației epidemiologice de la acel moment. În 2021, când lucrurile s-au mai relaxat, echipa DSP s-a apucat de proiect, între timp a primit și răspuns de la CNI, iar în 2021 au construit cea de a doua etapă. Când am fost la București, împreună cu directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, s-au predat documentele către Compania Națională de Investiții. Asta înseamnă că DSP și-a îndeplinit toate atribuțiile și a predat documentația către CNI, care își urmează calea până la organizarea licitația. Faptul că acești oameni și-au dorit acest proiect înseamnă că sunt dedicați sistemului, ceea ce este foarte important. Sistemul sanitar trebuie să se dezvolte și în zona publică, dar și în zona privată”, a specificat politicianul.

În cadrul interviului, Bourceanu a vorbit și despre tragedia de la Boli Infecțioase și a lăudat curajul medicilor de acolo, care s-au mobilizat și nu au dat bir cu fugiții. ”Nici un om, membru al echipei, nu a dat bir cu fugiții, au intervenit și au salvat vieți și au diminuat pierderile. Acest lucru trebuie remarcat, oamenii aceștia s-au mobilizat într-un moment șocat care i-a marcat. Fiecare se gândește dacă putea face ceva pentru a previne această tragedie. Ancheta va scoate în evidență niște lucruri, eu nu vreau să mă exprim până când ancheta nu e finalizată pentru că nu este corect. Vreau să scot în evidență efortul acelor oameni”.

PSD a izolat Constanța

Întrebat cum i se pare Constanța, la un an de conducere PNL, parlamentarul a declarat: ”Cu toții știam că administrația PSD a izolat Constanța. Sunt unele lucruri care te iau prin surprindere. Gradul de așteptare al oamenilor era foarte mare, după 20 de ani de izolare a Constanței. Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia, după ce a terminat de văruit blocurile, cu trafaletul, și am avut un primar Făgădău care se baricada în birou. În momentul în care PNL a câștigat, oamenii au crezut în soluțiile pe care le-am promis, trebuie să găsim soluții și să le implementăm, dar nu e nimic ușor”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O jigodie agramata
0
0
Cu un lup mason stapan la stana. Din pacate nici dna nu mai e ce a fost.
0
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
2
2
un partid de hoti,fara nici un viitor, toti retardatii in el, cu sefii fosti toti magari,hoti parliti
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292