REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bourceanu se 'alintă' cu ideea de candidatură la Primăria Constanţa: 'Făgădău, repetent la Educație'

Bourceanu se 'alintă' cu ideea de candidatură la Primăria Constanţa: 'Făgădău, repetent la Educație'

Replica API 11 septembrie 2018 | 00:38 521

În ziua în care elevii reveneau în şcoli, la ore, Septimiu Bourceanu, responsabilul de soarta organizaţiei municipale a PNL Constanţa a transmis un mesaj actualului primar al municipiului: „Primarul Decebal Făgădău, repetent la Educație”.

„Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal consideră că, la ora actuală, există 106 motive în tot atâtea școli și grădinițe din municipiul Constanța pentru care primarul Decebal Făgădău ar trebui să își dea demisia. Decebal Făgădău a dovedit din nou că este invizibil atunci când vine vorba despre problemele orașului și foarte activ când camarila are nevoie de el.

Municipiul Constanța a intrat în anul bugetar 2018 cu un excedent de aproximativ 300 de milioane de lei. Cu toate acestea, unitățile de învățământ locale se confruntă cu lipsuri, unele fiind elementare, un exemplu edificator fiind asigurarea pazei elevilor sau lipsa unor spații adecvate pentru desfășurarea activității de predare-învățare. La capitolul investiții, o prioritate ar trebui să o constituie construirea unor clădiri noi pentru școlile care se confruntă cu supraaglomerări ale claselor. Și aici vorbim despre școlile de elită ale învățământului constănțean, care au ajuns să aibă și câte 35 de elevi în încăperi care numai săli de curs nu pot fi numite, pentru că încalcă orice reglementare legislativă. Învățământul preșcolar presupune un maximum de 20 de copii în clasă, cel primar – 25, iar cel gimnazial – 30. De asemenea, ar trebui asigurat un cubaj de aer de 5-8 m3 de persoană. Cu toții cunoaștem scandalurile în care părinții s-au plâns de înghesuirea copiilor în câte 25-30 de metri pătrați!”, se arată într-un comunicat semnat de Bourceanu, liberalul care n-ar spune nu unei candidaturi la Primăria Constanţa.

„Educația și viitorul copiilor noștri nu sunt negociabile, iar primarul municipiului Constanța nu a înțeles încă acest lucru. Îi privează pe constănțeni de străzi asfaltate, locuri de parcare, spații verzi, iar acum a demonstrat că nu îi pasă de copiii noștri. Este inadmisibil ca într-un oraș european să avem în continuare școli degradate, fără pază asigurată de municipalitate și fără săli de sport. Este trist că Decebal Făgădău reacționează imediat la solicitările camarilei dar nu se interesează de educația celor care vor crește Constanța”, a declarat coordonatorul politic al Organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

„Dacă Făgădău nu realizează că trebuie să accepte propunerea noastră de colaborare și de deblocare a orașului înseamnă, nu doar că nu poate, ci și că nu vrea să dezvolte Constanța”, a mai transmis Septimiu Bourceanu.

Coordonatorul politic al liberalilor constănțeni îi recomandă primarului Decebal Făgădău să se aplece cu mai multă atenție și asupra cuantumului burselor școlare. „Dacă în București bursa de merit ajunge și la 1.000 de lei, suma de 50 de lei acordată elevilor constănțeni este derizorie. Avem elevi cu performanțe deosebite, cu care ne mândrim, dar pe care primăria nu îi stimulează: față de cei 600 de lei Sectorul 1 din București, municipiul Constanța oferă doar jumătate. Deși se bate cu pumnul în piept că face parte dintr-un partid care pune pe primul loc sprijinirea celor aflați în situații financiare precare, și la bursele sociale primarul Făgădău reușește să fie printre ultimii edili din țară. Acest lucru în condițiile în care excedentul bugetar a ajuns la aproape 300 de milioane de lei! Deși constănțenii au produs un excedent, banii au fost luați de către Guvernul României pentru că Decebal Făgădău nu a vrut să îi folosească sau nu a știut ce să facă cu ei. Și, uite așa, în loc să investim în educația copiiilor din Constanța, Guvernul PSD a folosit acești bani pentru alte localități sau alte investiții! Dacă i se pare atât de dificil, îi arătăm noi cum să-i investească în viitorul copiilor noștri”, a concluzionat Septimiu Bourceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catelusul lui dragomir
1
0
PeNaLeul crede ca cotcodaceala lui madam Pandele e semnalul Marii Ciordeli iohaniste. Pofta in cui, cacaciosilor!
4
0
cine il cunoaste stie ca este plin de domnia sa . se bazeaza pe politica. simte ca psdeul este pe duca si incearca inca o data sa intre in joc. consstanta nu are ,se vede, candidati optimi la primarie. constanta e un oras mai greu decat isi imagineaza unii ,chiar si primarul actual pare depasit de situatie.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614