REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Boureanu: Suspectăm că vor fi fraude în Olt, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş

Boureanu: Suspectăm că vor fi fraude în Olt, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş

Replica API 25 iulie 2012 | 00:00 175

Cristian Boureanu a declarat marţi că în ziua referendumului democrat-liberalii vor supraveghea modul în care se va desfăşura procesul de vot, precizând că deja există suspiciuni cum că în anumite judeţe s-ar încerca fraudarea votului.

,,În ziua votului vom supraveghea alături de toţi ceilalţi colegi modul în care se va desfăşura votarea. Avem deja suspiciuni şi reclamaţii din judeţe precum Olt, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş vis-a-vis de o posibilă fraudare a votului. Mişcări de votanţi, autocare închiriate, suspiciuni vis-a-vis de modul în care se vor organiza secţiile de votare. Vă spuneam în hoteluri, în baruri, în restaurante, la munte", a spus el.

Vicepreşedintele PDL a făcut un apel către societatea civilă care este interesată de un ,,vot transparent" să fie cu ochii pe cei care doresc o posibilă fraudare a votului. ,,Aceasta este misiunea tuturor acelora care doresc un referendum corect. Facem apel la toate ONG-urile, la societatea civilă care este interesată de un vot transparent să fie cu ochii pe cei care doresc o posibilă fraudare a votului", a susţinut pedelistul. ,,Vom fi la sediul partidului, nu numai eu, ci toţi cei implicaţi în procesul de supraveghere al votului, iar membrii noştri vor fi în faţa secţiilor de votare, vor avea grijă ca să existe o numărătoare paralelă a celor care intră şi ies în secţiile de votare astfel încât să verificăm la sfârşit numărul persoanelor existente în procesele verbale", a completat Boureanu.

El a mai declarat că democrat-liberalii vor verifica listele suplimentare ca să îi verifice pe cei care au votat multiplu. ,,Oamenii noştri în secţii vor verifica listele suplimentare şi v-am spus că vom cere copii după aceste liste astfel încât ulterior pe baza CNP-ului şi adresei să-i verificăm pe aceia care au votat de două ori", a menţionat el.

,,Facem apel la cetăţenii care vor fi momiţi sau tentaţi de partidele politice să voteze multiplu că responsabilitatea este a lor personală, că acest vot multiplu va putea fi verificat şi în lunile ulterioare şi îi rugăm să nu încalce legea şi să nu fie părtaşi la această fraudă electorală. Cei care au declanşat haosul economic şi politic vor avea responsabilitatea eşecului referendumului", a conchis Cristian Boureanu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920