REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bozolan, poliţistul rutier care se dedică fiecărui caz: „Am văzut cum se lupta cu moartea…”

Bozolan, poliţistul rutier care se dedică fiecărui caz: „Am văzut cum se lupta cu moartea…”

Replica API 19 octombrie 2016 | 08:03 1167

Victima a ajuns în Germania şi este stabilă

Victima a ajuns în Germania şi este stabilă

Cristian Bozolan

Poliţistul constănţean Cristian Bozolan, din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Constanţa, care a fost felicitat de către vicepremierul Costin Borc pentru modul cum s-a implicat într-un caz, fiind vorba despre un teribil accident rutier, a declarat că aşa a procedat şi în alte cazuri. Un alt exemplu este legat de teribilul accident din august 2015, din curba de la 23 August, unde 5 persoane au murit, printre care şi un italian. Şi atunci s-a ocupat de repatriere şi de tot ce a fost nevoie. Revenind la cazul de faţă, Cristian Bozolan ţine legătura cu familia victimei din accidentul de pe 12 octombrie, petrecut pe DN 39, între 23 August şi Costineşti. Aceasta, în vârstă de 19 ani, se află în Germania şi starea ei se îmbunătăţeşte.

Cristian Bozolan lucrează în cadrul Serviciului Rutier Constanţa din anul 2008, iar în cadrul Biroului Accidente din 2009. În toată cariera a acţionat cu tact şi professionalism şi, de multe ori, s-a implicat chiar mai mult decât i-au impus sarcinile de serviciu. Aşa a făcut şi pe 12 octombrie anul curent, când pe DN39, între Costineşti şi 23 August, a avut loc un teribil accident rutier. „În data de 12 octombrie 2016, în jurul orei 16.50, am fost sesizaţi să ne deplasăm pe DN 39, la kilometrul 28, pentru a interveni în cazul unui accident rutier soldat cu vătămarea corporală a 3 persoane.

Deplasându-ne cu operativitate la faţa locului, am constatat că accidentul a constat în coliziunea dintre două autoturisme, Skoda şi Dacia Logan. Skoda rula dinspre municipiul Mangalia către municipiul Constanţa. Conducătorul auto a pierdut controlul direcţiei din cauza stării meteorologice nefavorabile, respectiv ploaie torenţială, carosabil acoperit cu apă, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu Loganul, care rula din sens opus. La faţa locului au fost găsite o persoană decedată, una rănită asupra căreia echipajul SMURD efectua manevre de resuscitare şi o persoană de sex feminin, rănită foarte grav. Gestionând cu operativitate situaţia şi văzând că leziunile sunt foarte grave, am solicitat colegilor de la SMURD intervenţia elicopterului. Am considerat că transportarea cu ambulanţa va necesita mai mult timp din cauza condiţiilor meteo”, a declarat poliţistul.

În continuare, acesta a spus că stabilit identitatea conducătorului auto din Logan care, între timp, a decedat, cât şi a fetei de 19 ani, care a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD. „Am constatat că erau doi cetăţeni germani, de origine română. După efectuarea cercetărilor la faţa locului, m-am deplasat de urgenţă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru a comuncia datele de identitate ale persoanei. La faţa locului m-a determinat să mă implic foarte tare faptul că am văzut că este o persoană tânără, care lupta pentru viaţă. Chiar dacă era inconştientă, am văzut că-şi doreşte foarte mult să trăiască. Am considerat că fiind singură pe meleagurile noastre, tatăl ei decedând în accident, trebuie să mă implic mai mult”, a mai spus Bozolan.

Victima accidentului se simte mai bine. A fost supusă la 3 intervenţii chirurgicale

În continuare, omul legii a luat legătura cu mama fetei cât şi cu autorităţile germane, care au indicat faptul că ei se aflau pe teritoriul României în vacanţă. Vizitaseră locurile natale ale tătălui, adică Bucureşti, apoi fuseseră în Deltă şi urmau să se deplaseze în localitatea 2 Mai, locul unde părinţii se cunoscuseră. „La momentul de faţă, pentru că eu încă ţin legătura cu mama victimei, fata se află în Germania, a fost preluată şi transportată cu un avion sanitar. În cursul zilei de azi (marţi, 18 octombrie – n.r.) ar fi trebuit să fie supusă la 3 intervenţii chirurgicale, una de refacere a coloanei vertebrale, alta de refacere a sternului şi montarea, probabil, a unui bypass la inimă.

Nu se mai află pe Terapie Intensivă, este stabilă şi urmează, probabil, o perioadă de recuperare. Nu este singurul caz în care m-am implicat în acest mod. Am mai procedat şi voi proceda pentru că aşa mi se pare omeneşte. Pe această cale ţin să-i mulţumesc domnului vicepremier pentru mesajul postat, pentru felicitări. Probabil că a fost emoţionat că un poliţist s-a preocupat de starea unei victime. Dar la noi, la Constanţa, aşa procedăm de fiecare dată”, a relatat Cristian Bozolan. De precizat este că poliţistul a procedat similar şi s-a implicat şi în afara atribuţiilor de serviciu, şi în cazul accidentului rutier din august 2015, din curba de la 23 August, unde 5 persoane au murit, printre care şi un italian. Şi la acea dată a ţinut legătura cu familia persoanei decedate şi s-a ocupat de repatrierea trupului neînsufleţit.

Liliana CHIRU

Video:

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/politistul-care-a-intervenit-la-nenorocirea-dintre-23-august-si-costinesti-felicitat-de-vicepremierul-borc-294227/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Cristi pacat ce te-ai facut neam cu interlopul Verde care vinde droguri si se ocupa cu camatarie ! Ce a fost in capul tau , atatia ani de munca cistita si te-ai asociat cu toti interlopi nasindule copii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218