REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bradley Cooper a primit două nominalizări la premiile Sindicatului Regizorilor Americani

Bradley Cooper a primit două nominalizări la premiile Sindicatului Regizorilor Americani

Replica API 10 ianuarie 2019 | 00:00 347

Bradley Cooper

Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Alfonso Cuaron ("Roma"), Peter Farrelly ("Green Book"), Spike Lee ("BlacKkKlansman") şi Adam McKay ("Vice") se numără printre cineaştii nominalizaţi marţi la premiile Sindicatului Regizorilor Americani (Directors Guild of America, DGA), considerate un bun barometru pentru Oscaruri, informează DPA.

Printre absenţele notabile de pe lista nominalizărilor figurează mai mulţi regizori cunoscuţi, care au semnat producţii apreciate de critică, cum ar fi: Yorgos Lanthimos ("The Favorite"), Barry Jenkins ("If Beale Street Could Talk") şi Ryan Coogler ("Black Panther").

De asemenea, grupul nominalizaţilor din acest an nu include nicio femeie regizor. Anul trecut, Greta Gerwig ("Lady Bird") a devenit doar a opta femeie care a primit o nominalizare la premiile DGA de la înfiinţarea acestor premii în 1948.

Nominalizările la premiile DGA sunt de obicei un bun indicator pentru filmele regizorilor nominalizaţi în cursa pentru cel mai bun film la Oscaruri. De când Academia a extins nominalizările la această categorie în 2009, singura dată când acestea nu au inclus o peliculă a unui regizor nominalizat la premiile DGA a fost în 2011, atunci când votanţii au neglijat filmul lui David Fincher "The Girl With the Dragon Tattoo".

Pentru Lanthimos, Coogler, Jenkins sau alţii, consolarea vine din faptul că alegerile Academiei nu s-au suprapus complet cu cele ale DGA din 2010. În opt ani, Oscarurile şi premiile DGA s-au suprapus la categoria "cel mai bun film" de 35 din 45 de ori.

Marţi dimineaţa, Cooper a primit două nominalizări din partea Sindicatului Regizorilor Americani, figurând şi printre cineaştii nominalizaţi pentru cel mai bun film de debut, alături de Bo Burnham ("Eighth Grade"), Carlos Lopez Estrada ("Blindspotting"), Matthew Heineman ("A Private War") şi Boots Riley ("Sorry to Bother You").

Câştigătorii premiilor DGA vor fi anunţaţi la 2 februarie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218