REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Brăiloiu: "Peste tot în judeţ USL ar trebui să aibă candidaţi unici la primării"

Brăiloiu: "Peste tot în judeţ USL ar trebui să aibă candidaţi unici la primării"

Replica API 28 iulie 2011 | 00:00 123

Primarul PSD al oraşului Eforie: "Mai am nevoie de un mandat"

Primarul PSD al oraşului Eforie: "Mai am nevoie de un mandat"

Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Ioan Brăiloiu, candidează pentru încă un mandat. Colegii lui de partid susţin că are peste 50% în sondaje, iar că liberalii nu ar urma să obiecteze sau să decidă altceva decât varianta unui candidat unic din partea USL. De ce ar mai candida? Pentru că "mai sunt multe de făcut, proiecte de finalizat", spune Brăiloiu, parcă tras la indigo cu ceilalţi primari în funcţie care mai vor încă 4 ani la cârma comunităţilor pe care le reprezintă. Referitor la USL, Ovidiu Brăiloiu susţine că situaţii precum cele de la Mangalia, Cernavodă, Năvodari, nu sunt benefice, că liderii PSD, PNL şi PC locali ar trebui să lase deoparte orgoliile personale şi să înţeleagă faptul că rezultatele obţinute în localităţile lor se contabilizează şi per ansamblu, la nivel de judeţ şi ţară. "Dacă vrem cu adevărat să câştigăm alegerile, nu doar localele, trebuie să marşăm pe ideea de candidaţi unici, să funcţioneze peste tot USL-ul", declară Brăiloiu. Iată o parte din interviul acordat de primarul oraşului Eforie cotidianului "Replica":

Reporter: Domnule primar, cum funcţionează USL la Eforie? Aveţi o relaţie bună cu partnerii alianţei, sau există tensiuni, ca de exemplu la Mangalia, Cernavodă, Năvodari?

O.I.B.: Din punctul meu de vedere, avem o colaborare bună, dovadă că am viceprimar de la PNL, iar cu preşedintele PNL Eforie, domnul Niculae Ciocănel, consider că am o relaţie bună, bazată pe respect reciproc şi sper să avem o relaţie bună inclusiv în campanie. La alegeri, cred că toată lumea (reprezentanţii partidelor care formează USL -n.r.) trebuie să înţeleagă nevoia de a ne uni forţele, pentru că disipat nu reuşim la nivel judeţean. Cred că în judeţ trebuie să se treacă peste pasiuni dacă vrem să câştigăm.

Rep.: Având în vedere sondajul, care vă "dă" cu un procent de 52%, credeţi că vor exista discuţii la PNL privind un candidat din partea acestui partid la Eforie, sau mizaţi pe ideea candidatului unic, adică dumneavoastră?

O.I.B.: Din discuţiile pe care le-am avut până acum, la nivel local, dar şi central cu PNL, am înţeles că este agreată soluţia candidatului unic, pentru că aşa este mai uşor de coordonat campania. Cred că peste tot în judeţ USL ar trebui să aibă candidaţi unici la primării, evident candidatul va fi indicat de sondaje.

Rep.: De ce vă mai doriţi încă un mandat?

O.I.B.: Lucrurile bune se fac încet în România. Mai am nevoie de un mandat pentru a finaliza proiecte. Vorbim despre finalizarea falezelor, cu amenajare şi tot ce presupune lucrarea în cauză, reabilitarea plajelor, finalizarea celor 124 de apartamente începute în Eforie Sud şi implementarea proiectului în Eforie Nord - parc în proiectul 11, asflatări şi reparaţii trotuare. Contractul pentru asfaltări şi reparaţii trotuare. De asemenea, în Eforie Sud avem de reabilitat parcuri, de amenajat, în parteneriat cu Ministerul dezvoltării Regionale şi Turismului, a două centre de informare pentru turişti...

Rep.: Legat de turism, se pare că aşteptările au fost prea mari, se plâng unii dintre agenţii economici. Cum stau lucrurile, e jale pe litoral?

O.I.B.: Nu la Eforie, aici lucrurile stau bine. În sud lucrurile merg mai prost pentru hotelieri sau patronii de localuri, dar faţă de alte staţiuni chiar avem turişti. Faţă de sudul litoralului, de exemplu, la noi chiar este aglomeraţie.

Rep.: Tot la capitolul turism, ce se mai întâmplă cu reabilitarea lacului Belona?

O.I.B.: După cum ştiţi, contractul cu firma care vroia să reabiliteze lacul a fost reziliat, pentru că nu s-a putut încadra în termenul de demarare al proiectului. Avem în schimb o variantă de reabilitare cu fonduri europene, însă există o problemă. Suma necesară este foarte mare, ceea ce înseamnă că şi cota noastră de participare ar fi mare. Apoi, ministerul condus de doamna Elena Udrea a constituit o comisie, în care avem şi noi reprezentant, care va face un PUZ al zonei. Vrem să vedem cum va arăta acest PUZ, pentru a ne încadra conform acestuia, să vedem ce se va întâmpla cu acele construcţii din zonă, despre care se spune că vor fi demolate. Există construcţii, din anii 1999-2003, care deja au intrat în legalitate, prin urmare în cazul lor se va aplica exproprierea.

Rep.: Din câte ne-au atras atenţia locuitorii din Eforie, sunt foarte multe reclamaţii legate de ENEL. Cum veţi rezolva problema?

O.I.B.: Într-adevăr, sunt, pentru că ENEL nu găseşte de 5-6 ani o soluţie pentru cartierul proiect 12 din Eforie Sud. În repetate rânduri a trebuit să rugăm ENEL să prelungească pentru consumatori contractele de organizare şantier. Adică, o soluţie provizorie, iar momentan acesta a fost ajutorul nostru: prelungirea contractelor, pentru ca oamenii să nu rămână de tot fără curent. Mai departe, eu fac apel către ENEL să înţeleagă că acolo locuiesc familii cu copii şi că trebuie să asigure reţele funcţionale. Mai mult, pentru rezolvarea situaţiei, suntem dispuşi, în măsura posibilităţilor, să participăm şi noi cu o sumă necesară lucrărilor pe cvare trebuie să le facă ENEL. Pentru situaţia sesizată de cetăţeni am fost şi la ministrul Industriilor, Ion Ariton. De fapt, am comunicat domnului ministru două probleme: cea legată de electricitate şi cea privind deblocarea proiectului de introducere a gazelor în Eforie. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108